Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ieslēgts ekonomiskais režīms

Stabilākais Latvijas sporta klubs Liepājas metalurgs šogad pārdzīvos smagāko periodu pastāvēšanas vēsturē. Rūpnīcas rekonstrukcija liks savilkt joslas visiem, tajā skaitā sportistiem. «Vairāk balstīsimies uz vietējiem spēlētājiem, augstu mērķu sasniegšana nebūs galvenā prioritāte, darīsim visu, lai pārmaiņu laikā neciestu bērnu un jaunatnes sports,» galvenos pieturas punktus pārmaiņu laikā uzskaita kluba prezidents Sergejs Zaharjins.

Futbola un hokeja kluba Liepājas metalurgs vēsture nestiepjas tālā pagātnē. Tas dibināts tikai 1997. gadā, kad uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Sergejs Zaharjins nolēma atbalstīt pilsētas futbolu. 1998. gadā tika uzcelta Liepājas metalurga ledus halle, pirmā kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, un tā kalpoja par tramplīnu ripas spēles uzplaukumam pilsētā. Kvalitātes apliecinājums ir Liepājas metalurga hokeja komandas seši izcīnītie Latvijas čempionu tituli. Arī futbolistiem ir ar ko lepoties. Izcīnīti divi čempionu tituli, un visas divpadsmit sezonas komanda bijusi godalgoto trijniekā. 2009. gadā zelta medaļas uz vēju pilsētu atveda gan hokejisti, gan arī futbolisti. Neviens cits Latvijas sporta klubs pēdējā desmitgadē nevar lepoties ar tik labiem panākumiem divos populārajos sporta veidos.

«Kluba pastāvēšana nav apdraudēta, taču turpmākajos pāris gados mūsu prioritāte būs budžeta sabalansēšana. Šis gads būs smags. Septembrī, kad paredzēts atsākt darbu ar jaunajām iekārtām, kuras, starp citu, būs modernākās Eiropā, ražošanas apjomi ievērojami palielināsies, taču jāņem vērā, ka turpināsies kredītsaistības, tāpēc arī turpmākie divi trīs gadi nebūs no vieglākajiem. Visi jau cer, ka krīze drīz beigsies un ekonomika sāks virzīsies augšup. Cik strauji, uz šo jautājumu neviens precīzi nevar atbildēt.» Pēc Zaharjina teiktā, futbola un hokeja komandas Liepājas metalurgs turpinās spēlēt, tomēr sastāvs piedzīvošot būtiskas pārmaiņas. «Futbolā jau esam atteikušies faktiski no visiem leģionāriem. Palikuši pāris spēlētāju, kuri jau ilgus gadus ir uzticīgi klubam. Ārzemnieku treneri Rīdigeru Abramčiku nomainījis pašmāju speciālists Vladimirs Osipovs. Par hokeja komandas nākotnes plāniem pagaidām pāragri spriest. Jāpagaidā līdz sezonas beigām, tad arī lemsim. Katrā ziņā darīsim visu, lai komanda turpinātu spēlēt Baltkrievijas atklātajā čempionātā.»

Pasaulē ir ierasta prakse, ka komandas galvenajam atbalstītājam finansiālo vezumu palīdz vilkt pulciņš mazāku sponsoru. Piemēram, Somijā hokeja komandu spēlētāju krekli ar reklāmām iekrāsoti raibi kā dzeņa vēders. Transporta firma, ēdināšanas komplekss, vēl citu pakalpojumu sfēru pārstāvji cenšas palīdzēt, lai pilsētas komanda būtu konkurētspējīga. «Arī mēs tikai priecātos, ja Liepājas metalurga komandu atbalstīšanā iesaistītos citi uzņēmumi. Diemžēl reālā situācija ir tāda, ka vēl citu sporta veidu pārstāvji nāk pie manis un prasa palīdzību. Nedrīkst jau aizmirst, ka mūsu paspārnē ir arī sieviešu basketbola komanda, kā arī daudzas bērnu un jaunatnes komandas. Viņu nodrošināšana ar sportiskajām aktivitātēm būs mūsu galvenais uzdevums saspringtajā situācijā. Pats svarīgākais, lai pilsētā izaugtu veselīgi ļaudis, kuri būs nepieciešami arī darbam mūsu rūpnīcā.»

Vaicāts par futbolu kā biznesu, Zaharjins atbild bez minstināšanās. «Mums tas viss ir labdarība jeb sociālā programma - sauciet, kā gribat. Pēdējie pazīstamākie spēlētāji, kurus esam pārdevuši ārzemju klubiem, ir Deniss Ivanovs un Oskars Kļava. Iegūtā naudas summa ir ļoti niecīga daļa mūsu kluba budžetā. Mēs ar šādu situāciju rēķināmies un nenožēlojam nevienu sportā iztērēto santīmu, ja redzam, ka puika no ielas ir nonācis stadionā vai sporta hallē.»

Liepājas metalurga hokeja komanda šosezon ir Rīgas Dinamo fārmklubs. Par spēlētāju pastāvīgu rotāciju var runāt ļoti nosacīti. «Tā pa īstam no Dinamo mūsu komandā ir spēlējuši tikai divi - aizsargs Jānis Andersons un Juris Štāls (saruna notika vēl pirms Ginta Meijas nosūtīšanas uz Liepāju - aut.). Bijām gaidījuši lielāku pienesumu no Dinamo, taču samierināmies ar reālo situāciju,» uzsver Zaharjins.

Liepājas metalurga pozīcijas sporta spēļu lauciņā tuvākajā nākotnē vājināsies, taču kluba vadītāji ir pelnījuši uzslavu par stabilitāti. Liepājnieki uz priekšu virzījušies soli pa solim, nevis centušies panākt savu ambīciju apmierināšanu īstermiņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?