Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Inch pēdējās dienas

Dizainiski gaumīgais un šarmantais salons Inch 1967 vienā no restaurētajiem XIX gadsimta koka namiem Kalnciema un Melnsila ielas krustojumā diemžēl vada savas pēdējās dienas, taču sola darbošanos novārtā neatstāt, lai gan pagaidām nav zināms, kur, kad un kā. Pagaidām nepalaidiet garām pirmsslēgšanas atlaides!

Kaunīgi jāatzīstas, ka Inch esmu pirmoreiz, un tagad atliek tikai kost pirkstos - ja būtu tur kādreiz iegriezusies, noteikti atgrieztos vēl un vēl. Diemžēl līdz šim bija grūti atrast motivāciju doties uz Daugavas otru pusi, lai apskatītu vienu vienīgu veikalu. Iespējams, novietojums arī ir Inch lielākā problēma, jo, lai cik arī liels potenciāls būtu Āgenskalnam, pagaidām tur trūkst mazu, mīlīgu vietiņu, kur iegriezties. Tāpēc «slinkums braukt viena veikala dēļ», man piekrīt arī kostīmu māksliniece Liene Dobrāja. Šī iemesla dēļ burvīgais veikaliņš noteikti aizslīdējis gar degunu lielai daļai tūristu.

Trīs nelielās, gaišās telpas ar koka plauktiem un skapjiem, dabiski materiāli un roku darbs, pārdomāts preču izkārtojums un zinoša pārdevēja viesošanos Inch padara par ļoti patīkamu piedzīvojumu, un pat pieskāriens materiāliem sagādā baudu. Lina un trikotāžas gultasveļa, dvieļi, krekliņi un uz abām pusēm valkājamas treniņbikses Latvija 2009 ar šauru sarkanbaltsarkanu svītriņu sānos. Līdzās - vilnas jaciņas, svārki, aizkustinoša, balta kleitiņa mazai meitenei, auduma somas, lakati un šalles, romantiski adīti cimdiņi, kas apdarināti ar mežģīnēm un pērlītēm, ar audumu apvilktas krelles. Mani favorīti ir smalkā mežģīņu apakšveļa un pūkaina rozā soma, ko es labprāt turētu sev blakus uz dīvāna kaut vai tikai tādēļ vien, lai ik pa laikam apčamdītu. Daudzas no Inch atrodamajām lietām atgādina par vecmāmiņas pūralādes cakotajiem smalkumiem.

«Latviešu dizaina labākie paraugi,» novērtē Liene.

Turpat blakus antīka izskata koka bufetē sarindotas neskaitāmas eļļu maisījumu pudelītes un krēmu bundžiņas sejas un ķermeņa kopšanai ar labskanīgiem nosaukumiem, kā Tvirtās krūtis, Erotiskais dekoltē, Maigums, Strijām - nē, Mirdzošās acis, Vienmēr jauna un virkne citu - turklāt ne tikai sievietēm. Pāris produktu no piedāvātā klāsta paredzēti arī vīriešiem. Turklāt par ļoti pieņemamām cenām - dārgākās bundžiņas maksā tikai ap 18 latiem. Savukārt pie durvīm izkārtoti tepat Latvijā lasītas tējas maisiņi un žāvētu ābolu burkas.

Nedaudz garlaicīgs var šķist vienīgi plašais adījumu klāsts un pāris apģērba gabalu, par kuriem nav skaidrs, kāpēc tie atrodas šai visādi citādi brīnišķīgajā veikalā, piebilst Liene.

Lai gan Inch atrodams gan mājas tekstils, gan apģērbi, gan sejas un ķermeņa kopšanas produkti, viss kopā rada ļoti organisku iespaidu. Izkārtojums ir pārdomāts, un nekas nav sabāzts, saspiests vai sagrūsts čupās, tas ļauj viegli orientēties veikala piedāvājumā. Pirmajā mirklī var šķist padārgi, taču cenas ir visnotaļ atbilstošas kvalitātei un ieguldītajam darbam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Plusi:
oriģinālas un dizainiski interesantas lietas,
kvalitāte atbilstoša cenai, pārdomāts izkārtojums, mājīga gaisotne
Mīnusi:
pēdējās dienas pirms slēgšanas,
neatrodas centrā




Stils JJJJJ
Izvēle JJJJJ
Kvalitāte par cenu JJJJJ

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?