Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Inkēna vietā nu divas dāmas

Žanete Akmentiņa, kura sestdienas vakarā sociālajā vietnē Twitter saviem sekotājiem ieteikusi izņemt naudu no Swedbank, jo to gaidot Latvijas krājbankas liktenis, kā savu informācijas avotu minēja ekspolitiķi un bijušo Parex bankas akcionāru Edvīnu Inkēnu. Tagad viņa apgalvo, ka E. Inkēnam ar to nav bijis nekāda sakara, un otrdien atsūtīja arī atvainošanās vēstuli.

«Es, Žanete Akmentiņa, vēlos atvainoties godātajam Edvīna Inkēna kungam par viņa autoratīvā Vārda nepatiesu izmantošanu publiskajā telpā. Es 2011. gada 10. decembrī, interneta vietnē Twitter, ievietoju ziņu par Swedbank, atsaucoties uz viltus informāciju, ka E. Inkēns man ir sniedzis šādu ziņu. Mans patiesais ziņu avots bija divu dāmu diskusija, par banku situāciju Latvijā, noklausīšanās sabiedriskajā transportā, kur piefiksēju informāciju par Swedbank. Ievietojot, šo ziņu Twitter, vēlējos pabrīdināt savu paziņu loku. Savas muļķības dēļ, lai ziņa iegūtu spēcīgāku un lielāku ticamības raksturu, ievietoju E. Inkēna vārdu,» vēstulē norāda Ž. Akmentiņa (vēstule publicēta nerediģēta).

Pirmdien Ž. Akmentiņa Dienas žurnālistam sākotnēji atzina, ka E. Inkēns ir viņas ģimenes draugs un piektdienas vakarā zvanījis viņas mātei un ieteicis izņemt naudu no Swedbank. Nedaudz vēlāk viņa savu skaidrojumu mainīja: «Jūs esat visu sajaukuši, nekāda tvīta par Swedbank un Edvīnu Inkēnu nav bijis.» Uzzinājusi, ka Diena ierakstu saglabājusi, pēc brīža viņa zvanīja ar jau citu versiju - tvīts tiešām bijis viņas, bet viņa to izdomājusi.

Otrdien jauniete atkārtoti zvanīja uz redakciju un izteica vēlmi publiski atvainoties E. Inkēnam. Viņa atzina, ka melojusi un šādu Twitter ierakstu veikusi, jo vēlējusies kļūt populāra. Uz jautājumu, kur patiesībā viņa uzzinājusi par Swedbank problēmām, jauniete atbildēja, ka autobusā noklausījusies divu zviedru sarunu par Swedbank. Taču, kā redzams atvainošanās vēstulē, Ž. Akmentiņa jau atkal min citu baumu avotu, norādot, ka dzirdējusi divu dāmu diskusiju par banku situāciju Latvijā.

Ž. Akmentiņa īslaicīgi strādājusi uzņēmumā SIA Karaļavotu ūdens. Saskaņā ar Lursoft datubāzē pieejamo informāciju tajā valdes priekšsēdētājs ir E. Inkēns - viņam pieder 60,67% uzņēmuma akciju.

Saistībā ar sacelto paniku par iespējamo Swedbank darbības apdraudējumu otrdien uz Drošības policiju bija izsaukts Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune, kuram piemērots liecinieka statuss, un Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (abi ZZS). Kā ziņo Zemgales Ziņas, Z. Caune otrdien novada domes ārkārtas sēdē žēlojies, ka «prese pagriež, ka es esmu vienīgais vainīgais». Sēdē atklājās, ka novada administrācijas namā ažiotāža ap Swedbank valdījusi jau piektdien, kad darbinieki steigušies tukšot savus kontus.

DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa norāda, ka «izmeklēšanas interesēs detalizēta informācija par izmeklēšanas darbībām netiks izpausta». Pašlaik esot vairākas versijas par baumu izcelšanās iemesliem un personām, kas šo nepatiesās informācijas izplatīšanos ir veicinājušas, ziņo policija. Viņa informēja, ka iestāde izvērtēs arī E. Inkēna un Ž. Akmentiņas lomu. «Mēs vēl nevaram sniegt drošu atbildi, vai aicināsim šos cilvēkus sniegt paskaidrojumus šai lietā,» informēja preses pārstāve, tajā pašā laikā atzīstot, ka Ž. Akmentiņas publicētā ziņa tiks pārbaudīta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?