_ Termiski apstrādāts ķiploks maina uzturvērtību, bet ir lielisks gaļas un zivju ēdienu, marināžu un mērču garšas pastiprinātājs.
Sirdij ēd zaļu ķiploku
Labie tomāti
Tomāti ir vasaras ēdienu neatņemama sastāvdaļa. Tie satur svarīgas minerālvielas, arī vitamīnu C, betakarotīnu un likopēnu. Likopēns ir viens no visspēcīgākajiem antioksidantiem, kas iznīcina agresīvās molekulas - brīvos radikāļus. Kā zināms, tie paātrina novecošanos. Likopēns sargā šūnas no vides kaitīgās ietekmes un no stresa. Tāpēc tomātus vasaras periodā ieteicams ēst svaigā veidā vai neierobežotā daudzumā kā piedevu dažādiem ēdieniem. Tomāti bagātinās zupu, mērču un salātu garšu. Britu pavāri apgalvo, ka mērcēm piemērotāki ir labi nogatavināti tomāti, kuriem ir izteikti salda garša.