Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Izcīnīja cieņu, ne uzvaru

Likumsakarīgs iznākums, kas tika gūts ne pārāk likumsakarīgā veidā. Muļkīgi zaudēti vārti pirmā puslaika vidū lika Ventspils futbolistiem ar 0:1 atzīt zviedru Malmo pārākumu. Divu spēļu summā 0-1, ventspilniekiem UEFA Čempionu līga šosezon beigusies, bet Zviedrijas līgas līdervienība nākamajā kārtā mērosies spēkiem ar Prāgas Sparta.

Salīdzinājumā ar abu komandu pirmo spēli katrā no nometnēm bija pa vienai izmaiņai sākumsastāvā. Dzeltenzilajiem pēc Zviedrijā gūtā muskuļa pārrāvuma palīdzēt nevarēja enerģiskais balsta pussargs Simons Pauļus, kura vietu starta vienpadsmitniekā ieņēma gruzīns Tornike Tarkhnišvili. Savukārt viesiem notika izmaiņas uzbrukumā - blakus kapteinim Markum Rosenbergam šoreiz laukumā devās vēl viens augumā ražens vīrs Kīse Telīns. Acīmredzot zviedri pēc pirmās spēles mājās cerēja palielināt savu jau tā solīdo pārsvaru otrajā stāvā.

Spēli aktīvāk sāka viesi, taču viņu uzbrukumi nebija pārāk uzstājīgi. Ventspilnieki viegli tika galā ar zviedru pirmajiem uzbrukuma viļņiem un ar divtik lielu sparu vēla savējos. Ventspilnieku uzbrukuma smailē šoreiz jau sākumsastāvā spēlēja Ģirts Karlsons, bet otrs uzbrucējs Ahmeds Abdultaofiks ar savu ātrumu terorizēja pretiniekus labajā flangā, liekot tehniskajam brazīlietim Rikardinju biežāk palikt aizsardzībā. Savukārt otras malas aizsargs Matiass Konča mača sākumā nebija gatavs tik labi sākt savas komandas uzbrukumus. Vienā no epizodēm Konča atdeva piespēli kā konfektīti Vitālijam Rečickim, kurš ātrumā noorganizēja kārtējo bīstamo ventspilnieku pretuzbrukumu, taču Daniils Ulimbaševs piespēli neaizsniedza.

Kopumā ventspilnieki uzbruka asāk, bet viesi pamatīgi nervozēja. Viss spiediens par rezultātu bija uz viņiem, un zviedru vārtsargs Robins Olsens vienkāršā epizodē praktiski uzdāvināja bumbu Ventspils uzbrucējiem, taču viņi neizmantoja pretinieku vārtsarga gulēšanu zālienā.

It kā viss liecināja par līdzīgas spēles turpināšanos, taču kā zibens spēriens no Ventspils skaidrajām debesīm bumba iekrita mājinieku vārtos. Šķietami nevainīgā situācijā mača 20. minūtē pēc centrējuma no labās malas viens pēc otra ne līdz galam nospēlēja Ventspils aizsardzības spēlētāji. Vispirms Kaspars Dubra zaudēja gaisa divcīņu, pēc tam pavirši nospēlēja Roberts Freidgeims, un arī vārtsargs Maksims Uvarenko bumbu it kā aizsniedza, taču ne pietiekami, lai to pārceltu pāri vārtiem. Telīns, neviena netraucēts, raidīja bumbu mājinieku vārtos.

Pēc vārtu zaudējuma ventspilnieki šķietami panīka, bet zviedri spēlēja pragmatiskāk - jums vajag, mēģiniet ar'. Pirmajā puslaikā Ventspils tā arī vairs neatguvās, bet pēc puslaiku pārtraukuma izveidoja pāris labas vārtu gūšanas iespējas, kuras palika neizmantotas.

Cienīgs sniegums abās spēlēs, bet negatīvs rezultāts. Uz Latvijas čempionu fona zviedri neizskatījās diez ko pārāki, liekot par to pabrīnīties arī klātesošajiem Latvijas futbola treneriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ventspils 0 (0)
Malmo 1 (1)

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēle
Vārti: Tīsens 19.
4 (0) sitieni (vārtos) 12 (3)
3 stūra sitieni 9
6 aizmugures 2
14 pārkāpumi 16
Skatītāji: 3000

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?