Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Izvēlētā eirodziesma - lipīga un pozitīva

«Ģimeņu, draugu un fanu atbalsts, kā arī Marata Ogļezņeva talants uzrakstīt tik pielīpošu un pozitīvu dziesmu,» panākuma atslēgu Dienai atklāj Emīls Balceris no dueta Musiqq - liepājnieki ar dziesmu Angel in Disguise izvēlēti par Latvijas pārstāvjiem Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas maijā norisināsies Diseldorfā. Musiqq startēs otrajā pusfinālā 12. maijā, fināla cīņa - 14. maijā.

Sestdien Ventspilī notikušajā Eirovīzijas nacionālajā atlasē televīzijas skatītāju un žūrijas vērtējumam tika nodotas vienpadsmit kompozīcijas (solistes Agneses Rakovskas slimības dēļ finālā nepiedalījās grupa Triānas parks). Superfinālā iekļuva gan abi favorīti - Musiqq un Lauris Reiniks, gan grupa Pieneņu vīns ar kompozīciju You Are. «Tas bija negaidīti. Dziesma You Are it kā neiekļaujas Eirovīzijas formātā, bet ļoti interesanti skan - man tajā patika basa partija,» saka žūrijas loceklis komponists Boriss Rezņiks.

Superfinālā valdīja vienprātība: sakrītot žūrijas un skatītāju vērtējumam, tajā triumfēja Musiqq. «Ir patīkami, ka no Liepājas nāk ne tikai ģitārmūzika, bet arī mūsdienīgāka, modernāka mūzika. Potenciāli Musiqq ir ļoti perspektīvs duets. Nav svarīgi, kā šiem māksliniekiem ies Vācijā, bet svarīgi ir, ka vēl divi jauni muzikanti tiek pie iespējas sevi parādīt 250 miljoniem cilvēku,» uzskata Radio SWH vadītājs Jānis Šipkēvics, kurš arī darbojās žūrijā un 2006. gadā izbaudīja Eirovīzijas aizkulises kopā ar Latvijas pārstāvjiem - grupu Cosmos.

Žūrijas pārstāvji uzsver, ka šis konkurss ir liela iespēja, izaicinājums un tramplīns jebkuram mūziķim, no kura viņi novēl atsperties arī Musiqq dalībniekiem. «Viņi bija mani favorīti,» neslēpj Boriss Rezņiks. «Man patīk Emīla Balcera balss tembrs ne tikai šajā dziesmā, bet vispār: vīrišķīgs, foršs, piesmacis - ar spiedienu. Dziesmiņa Angel in Disguise ir diezgan lipīga, un, manuprāt, tā bija visinteresantākā.»

Boriss Rezņiks norāda, ka Emīla Balcera snieguma vājā vieta ir «abstrakts skatiens ne uz kurieni»: «Ir jādzied konkrētam cilvēkam: Viņai vai savai draudzenei.» Savukārt Jānis Šipkēvics ir pārliecināts, ka Musiqq zinās, kā sevi parādīt uz Eirovīzijas skatuves, jo jau nacionālajā atlasē dueta dalībnieki bijuši «vieni no retajiem, kuri bija padomājuši par skatuvisko risinājumu, par to, kā atdzīvināt zāli un pamainīt rakursus televīzijā».

Eirovīzijas veterāns Lauris Reiniks ar dziesmu Banjo Laura palika otrajā vietā. «Par viņu es gribētu teikt: viens no visizplatītākajiem sapņiem cilvēkam ir, ka viņš skrien, skrien, skrien un aizskrien līdz stacijai un tur pie perona ir vilciens, un tas vilciens aiziet. Lauris ir tik daudz skrējis un skraidījis, ka es viņam novēlu nākamajā gadā tomēr saņemties un vēlreiz piedalīties, un izcīnīt ceļazīmi uz Eirovīziju. Viņš to ir pelnījis par savu neatlaidību,» saka Jānis Šipkēvics.

Duets Musiqq Latvijā bieži tiek uztverts par mākslīgu, «safabricētu» produktu, kurš piesaista dzeltenās preses uzmanību un balsotāju atbalstu dažādās dziesmu aptaujās, atgādina Dienas mūzikas žurnālists Jegors Jerohomovičs. «Uz Eirovīzijas skatuves Diseldorfā varēja nonākt jebkurš no superfināla trijnieka, un nevar teikt, ka Musiqq izredzes gūt panākumus konkursā ir lielākas nekā, piemēram, mazpazīstamajai grupai Pieneņu vīns. Skaņdarba Angel in Disguise ritms ir pietiekami aizraujošs un intensīvs, taču no kompozīcijas viedokļa šajā dziesmā nav nekā pārsteidzoša. Musiqq «melnbaltais» vizuālais tēls šķiet pārāk klišejisks. Žēl, ja dueta dalībnieki nespēja izrauties no mēģinājumu procesa Ventspilī un apmeklēt Kailijas Minogas koncertu Rīgā - tur gan katra dziesma bija «noformēta» kā perfekts «Eirovīzijas standarts» ar pārsteiguma momentu,» uzskata Jegors Jerohomovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

2. Banjo Laura, Lauris Reiniks 3. You Are, grupa Pieneņu vīns
*Superfinālā sakrita gan skatītāju, gan žūrijas vērtējums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?