Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Ja gaidāmi viesi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sautēts trusis 4. Izņem gaļu no katla, izņem arī

Sastāvdaļas 6 personām: 1 trusis, saišķis garšaugu - pētersīļi, oregāno, timiāns, salvija, 1/2 tējk. muskatrieksta, 4 melnie pipari, šķipsniņa maltu piparu, 2 smaržīgie pipari, 250 ml sausā baltvīna, 2 ēd. k. graudu sinepju, 50 ml saldā krējuma, 1/4 citrona sulas, 1 ola, eļļa apcepšanai, sāls pēc garšas
1. Trusi sadala gabaliņos, liek katliņā, pievieno piparus, muskatriekstu, pārlej ar baltvīnu un atstāj uz vismaz divām stundām iemarinēties.
2. Truša gabaliņus izņem no marinādes, pannā mazliet apcep.
3. Liek atpakaļ katliņā ar marinādi, pielej ūdeni tā, lai gaļa būtu pārklāta, pievieno nesasamalcinātus zaļumus un lēni sautē, kamēr mīksts. Pievieno sāli.

Siera kūka

Sastāvdaļas 10-12 gabaliņiem: pamatnei - 1,5 paciņas klasisko Selgas cepumu, 1 paciņa sviesta; pildījumam - 225 g cukura, 75 g miltu, 750 g svaigā siera (klasiski Philadelphia), 2 olas, 1 ēd. k. vaniļas esences vai 1 paciņa vaniļas cukura, 300 ml saldā krējuma
1. Ar blenderi sasmalcina cepumus līdz miltu konsistencei.
2. Izkausē sviestu, sajauc ar cepumu «miltiem» un ieklāj veidnē.
3. Veidni uz 10 minūtēm liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
4. Tikmēr bļodā sajauc miltus ar cukuru.
5. Pievieno svaigo sieru, un masu ar mikseri puto trīs minūtes. Sākot putot, jāuzmanās, lai siers nešļakstās ārā no bļodas.
6. Iegūtajai masai pievieno olas, vaniļas esenci vai cukuru un saldo krējumu. To visu atkal puto trīs minūtes. Tiek iegūta viendabīga masa.
7. Izņem no cepeškrāsns veidni ar cepumu pamatni un uzlej pildījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī. Cep aptuveni 50 minūtes. Cepeškrāsnī jāieliek arī trauks ar ūdeni, lai kūkas pildījums cepoties neplīst, jo tas briedīs un celsies uz augšu.
8. Kūka ir gatava, kad tās virsa kļuvusi viegli zeltaina un vidus ir stingrs.
9. Kūku atdzesē un vismaz uz trim stundām vai visu nakti, liek ledusskapī. Kūka jāatstāj formā, līdz pilnībā atdzisusi.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 12-16 gabaliņiem: 275 g sviesta, 225 g cukura, 6 olas, 275 g miltu, 2 tējk. piparkūku garšvielu, 1 tējk. kanēļa, 1 tējk. cepamā pulvera, 350 g sukāžu un žāvētu augļu (pēc izvēles), 100 g kaltētu dzērveņu un ķiršu, 200-300 g riekstu (pēc izvēles), 1 citrons, 1 apelsīns, 150 g ruma (vai brendija, konjaka, upeņu liķiera). Dekorēšanai: aprikožu ievārījums, šokolāde (baltā un brūnā), rieksti (pēc izvēles)
1. Sukādes un žāvētos augļus (pēc izvēles) smalki sagriež.
2. Citronam un apelsīnam norīvē miziņu un pievieno sukādēm un žāvētajiem augļiem. No apelsīna un citrona izspiež sulu.
3. Sukādes un žāvētos augļus pārlej ar izspiesto apelsīnu un citronu sulu un rumu. Kārtīgi izmaisa un atstāj diennakti, lai sukādes un žāvētie augļi kārtīgi piesūcas ar sulu un uzbriest (šķidrums pilnībā sasūksies augļos).
4. Bļodā ieliek sviestu (istabas temperatūrā), pievieno cukuru un ar mikseri kārtīgi sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga un balta. Konditore teic, ka noteikti jāizmanto sviests, nevis margarīns, jo tas kēksam piešķir pilnīgi citu garšu.
5. Kad sviesta un cukura masa sakulta, pa vienai pievieno olas un turpina kult, līdz tās kārtīgi iemaisītas masā.
6. Miltiem pieber cepamo pulveri un izmaisa.
7. Sakultajai masai ber klāt miltus ar cepamo pulveri, pievieno kanēli, piparkūku garšvielas (var izmantot gatavos piparkūku garšvielu maisījumus vai arī pagatavot pats, samaļot un sajaucot kopā krustnagliņas, ingveru, muskatriekstu, koriandru, kardamonu, smaržīgos piparus). Pievieno arī izmērcētās sukādes un žāvētos augļus un riekstus. Visu kārtīgi izmaisa.
8. Kēksa formu ietauko ar sviestu vai eļļu. Pilda ar kēksa masu.
9. Kēksu liek krāsnī 170 grādos un cep aptuveni stundu. Kēksa gatavību nosaka, tajā iedurot sērkociņu. Ja mīkla nelīp pie sērkociņa, kēkss ir izcepies.
10. Kad kēkss izcepts, katliņā uzsilda aprikožu ievārījumu un pārziež kēksu, ļaujot ievārījumam tajā iesūkties.
11. Pēc tam izkausē šokolādi (kādu vēlas) un pārlej kēksam. Lai šokolādi kēksam būtu vieglāk pārliet, izkausētajai šokolādei pievieno nedaudz olīveļļas, tad šokolāde kļūst vijīgāka un pēc tam, griežot kēksu, nelūst gabaliņos.
12. Kēksam virsū uzkaisa izvēlētos riekstus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?