Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Jābūt gatavam aizstāt līderi

Sākotnējā pieteikumā pirms svarīgās cīņas par vietas saglabāšanu Eiroāfrikas zonas pirmajā grupā Latvijas komandas sastāvā iekļauts vadošais tenisists Ernests Gulbis, taču vēl nav īstas skaidrības par viņa dalību Valmierā paredzētajās spēlēs pret Austriju. Pretiniekiem, visticamāk, nāksies iztikt bez sava līdera un vienlaikus Gulbja treniņpartnera Dominika Tīma palīdzības.

Latvijas tenisistiem šis būs trešais mēģinājums nosargāt savu vietu pirmajā grupā, kas ir otra spēcīgākā pēc Pasaules līgas. Divcīņas uzvarētājs saglabās vietu pirmajā grupā, bet zaudētāju oktobrī gaida izšķirošā spēkošanās ar Zviedrijas un Rumānijas pāra neveiksminieku. Diemžēl joprojām nav īstas skaidrības par Ernesta Gulbja dalību, kas var izrādīties izšķiroša cīņā pret Austriju. Nupat 26. dzimšanas dienu nosvinējušais tenisists, kurš šosezon pirmo reizi karjerā ielauzās pasaules ranga labāko desmitniekā un Parīzē sasniedza Grand Slam turnīra pusfinālu, otrdien tika iekļauts komandas pieteikumā, taču tas vēl nebūt negarantē viņa iziešanu kortā. Arī gada sākumā Ernests bija pieteikts iepriekšējās kārtas spēlēm Slovākijā, par ko pēc tam bija ļoti pārsteigts, jo startēt tajās negatavojās. Komandas kapteinis un Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks gan apliecināja, ka šāda nesaprašanās neatkārtošoties, taču vienlaikus neapgalvoja, ka Gulbis nākamnedēļ Valmierā tiešām būs.

Bažas vēl vairāk pastiprina trenera Gintera Bresnika, kurš vienlaikus strādā gan ar Gulbi, gan austriešu līderi Dominiku Tīmu, izteikumi Austrijas medijos pēc tam, kad par savu lēmumu paziņoja pretinieku līderis. «Latvijai šajā duelī nebūs tenisistu, kuri rangā ir augstāk par septiņsimto vietu, tāpēc Austrijai vajadzētu uzvarēt arī bez Tīma,» citēts treneris. Zīmīgi, ka Gulbis un Tīms pagājušajā nedēļā savā starpā tikās ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā, kur latvieti pēc uzvarētiem diviem setiem pārsteidza kājas krampji, tāpēc viņš spēlē piedzīvoja zaudējumu. Austrietis naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika spēlēja jau astotdaļfinālā.

Komandas pieteikumā iekļauts arī Andis Juška, kurš jau pievērsies trenera karjerai, taču, līdzīgi kā iepriekš pret Slovākiju, ir gatavs palīdzēt komandai. «Andis noteikti ir pieredzējušākais Latvijas tenisists Deivisa kausā. Viņš šīm spēlēm nopietni gatavojas,» Dienai atklāja komandas kapteinis Lejnieks. Juška gan kopš spēlēm Slovākijā februāra sākumā oficiālos mačos nav piedalījies, taču spēļu praksi gūst klubu sacensībās Vācijā un Austrijā. Valmierā spēlēs cēsnieks Miķelis Lībietis, kurš pēdējos gadus tenisu apvieno ar studijām ASV, tāpēc pasaules rangā nav ielauzies, kā arī Jānis Podžus. Iepriekš Deivisa kausā vairāk pie vārda ticis viņa dvīņubrālis Mārtiņš, kuram nesen izoperētas mandeles, turklāt šovasar pasaules rangā zemāk esošais Jānis spēlējis nedaudz sekmīgāk. Mārtiņš gan būšot kopā ar komandu un vajadzības gadījumā tiks iekļauts sastāvā.

Latvijas tenisisti uz Valmieru dosies svētdien, bet dalībieku izloze, pirms kuras jau pavisam oficiāli būs zināmi spēļu dalībnieki, notiks 11. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Deivisa kauss
Pieteikums Eiroāfrikas zonas I grupas spēlēm starp Latviju un Austriju (12.- 14.IX Valmierā)
Latvija: E. Gulbis (12. rangā), A. Juška (716.), J. Podžus (761.), M. Lībietis (-)
Austrija: J. Melcers (111.), M. Fišers (189.), A. Peja (-)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?