Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Jāpacīnās pirms iešanas ringā

Negaidītu šķērsli pirms Latvijas vadošā boksera Maira Brieža karjeras svarīgākās cīņas sastapusi viņa komanda, kas apsūdz Latvijas Boksa federāciju (LBF) mērķtiecīgā sportista karjeras attīstības kavēšanā ar mērķi plūkt citu darba augļus. «Kaut boksa federācija cenšas sabotēt cīņu, tā simtprocentīgi notiks,» pirms sportista atklātā treniņa žurnālistiem uzsvēra viņa menedžeris Alberts Hačaturovs. Pats Briedis aizkulišu cīņās neiesaistās, lai 14. maijā būtu gatavs līdzšinējās karjeras lielākajam izaicinājumam, taču norāda, ka uzticas savai komandai un tās spējām atrisināt situāciju.

Pēc pēdējos gados gūtajiem panākumiem Mairim Briedim radusies iespēja cīnīties par pasaules čempiona jostu vienas no ietekmīgākajām boksa organizācijām Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, jo līdzšinējais titula īpašnieks Grigorijs Drozds traumas dēļ to neaizstāvēja. Uz jostu pretendē vēl trīs ranga augšgala bokseri. Briedis sava veida pusfinālā 14. maijā sacentīsies ar ASV dzīvojošo Nigērijas bokseri Olanrevaju Durodolu. Sportista komanda piesaistījusi pamatīgus līdzekļus, lai svarīgo cīņu aizvadītu Rīgā, taču nav ieguvusi LBF atļauju rīkot pasākumu. «Iepriekš visas Brieža cīņas notika Amerikā bāzētās IBF (Starptautiskās Boksa federācijas) pārziņā, kam LBF ambīcijas nebija svarīgas, bet WBC iesaistīta Eiropas Boksa savienība, kas situāciju sarežģī, tomēr rezultāts būs tas pats,» pārliecināts ir Hačaturovs.

LBF atteikusies izsniegt licenci, pamatojot to ar bažām par drošību cīņas gaitā, kā arī apšaubot Brieža menedžera personību. «Hačaturovs ir cilvēks, kurš nācis no nezin kurienes. Pirms tam nodarbojās ar mūziku, viņam nebija nekādas saistības ar sportu. Pirms diviem trim gadiem viņam ienāca prātā doma, ka varētu strādāt boksa lauciņā. Viņam vispār nav nekādas licences,» paziņojis Igors Mazurovs, kurš ir Eiropas Boksa savienības izpildkomitejas loceklis. LBF pieaicinātais boksa tiesnesis Viktors Bite norādījis, ka iepriekšējā Brieža cīņā pret Venteru bijuši iepriekš nekur neredzēti tiesneši, par kuru kvalifikāciju esot grūti spriest, tāpēc apdraudēta sportistu veselība. Hačaturovs gan kategoriski apgalvo, ka viņš ir licencēts starptautiskās kategorijas menedžeris, savukārt Zeps uzsvēra, ka visi cīņā pret Venteru piesaistītie tiesneši bijuši ar IBF kvalifikāciju un arī 14. maijā paredzētā cīņa notikšot noteikumu robežās.

Brieža pārstāvji apgalvo, ka LBF pieprasījusi Briedi parakstīt līgumu ar viņiem, lai gūtu daļu no gaidāmo cīņu peļņas. «Tas ir reiderisms - piesavināties daļu naudas, kaut paši iepriekš sportista attīstībā nav ieguldījuši ne centa,» uzsver Hačaturovs. Zīmīgi, ka ar līdzīgu argumentu spēkojas arī LBF prezidents Nils Žuravļovs, kurš paziņojis, ka tieši boksera pašreizējā komanda nav ieguldījusi nevienu centu viņa attīstībā, bet tagad «gribot viņu vadīt». Brieža ilggadējais menedžeris Raimonds Zeps vien rūgti pasmaida par apvainojumu, jo bijis starp visu lielāko līdzšinējo boksera cīņu organizētājiem. Zīmīgi, ka Zepam un Hačaturovam tika pieprasīts atstāt LBF rīkotās preses konferences zāli.

Tā kā WBC tomēr nepieciešama vietējās organizācijas licence, dibināta Latvijas Profesionālā boksa komisija, par kuras leģitimitāti šobrīd cīnās Brieža pārstāvji. Viņi ir pārliecināti, ka ar WBC izdosies vienoties par cīņas leģitimitāti, par ko liecina arī tas, ka organizācija jau atsūtījusi rēķinu par cīņas norisi, kas nenotiktu, ja tai būtu kādas būtiskas šaubas. Tikmēr Briedi pašu konfliktā neiesaista, ļaujot viņam gatavoties cīņai, kas var radīt pavērsienu viņa karjerā. «Es eju uz savu mērķi. Menedžeri nodarbojas ar saviem uzdevumiem, es - ar saviem, sportiskajiem. Uzticos savai komandai,» žurnālistiem norādīja Briedis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?