Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Jāremdē apetīte, un jārosina tā

Jaunā sastāvā, ar jaunu galveno treneri un jaunā izspēles formātā. Latvijas basketbola vicečempions VEF Rīga ceturtdien ar mājas spēli pret Krasnojarskas Jeņisej sāks dalību VTB Vienotajā līgā. Mača sākums pulksten 19.30. Tiešraide LTV7 kanālā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu VTB Vienotajā līgā notikušas ievērojamas izmaiņas. Vēl jūnijā starptautiskā turnīra vadība prātoja par komandu skaitu palielināšanu līdz 24, bet pēc Lietuvas Basketbola federācijas lēmuma palielināt spēļu skaitu nacionālajā čempionātā visas Latvijas dienvidu kaimiņu komandas atteicās no dalības VTB. Līgā šosezon neredzēsim arī nevienu Ukrainas un Polijas komandu. Pēc vairāku attīstības variantu sijāšanas tika nolemts aizvadīt divu apļu turnīru bez dalījuma grupās ar 16 komandu dalību. Tas nozīmē, ka būs vairāk spēļu pamatturnīrā un mazāk vietu izslēgšanas spēlēs. Tām kvalificēsies astoņas spēcīgākās pamatturnīra komandas. Iepriekšējā sezonā tas bija iespējams 12 komandām no 20.

Visas 16 šīs sezonas dalībnieces cer vismaz pacīnīties par iekļūšanu play-off kārtā, bet VEF Rīga komandai tas var būt pārāk augsts mērķis. Pirmkārt, tāpēc, ka līgā ir daudz ļoti spēcīgu komandu ar Eiropas mēroga zvaigznēm. Otrkārt, VEF Rīga vasarā mainīja savu kursu. Jaunajā sezonā akcents likts uz gados jauno pašmāju spēlētāju progresu. Kluba vadība meklēja spēlētājus, kuri ir izsalkuši pēc panākumiem. Izvēlētajiem vīriem apetītes netrūkst, un tā noteikti vēl tikai pieaugs sezonas gaitā, taču arī sāpīgu punu netrūks.

Vefiešiem spēlēšana VTB Vienotajā līgā gan nebūs kā kaķiem jūrskola, bet pat līgas debitantam Saratovas Avtodor (līgā šogad debitēs arī somu Bisons) sastāvs šķiet gan kvalitatīvāks, gan dziļāks, gan perspektīvāks. Visticamāk, Nikolaja Mazura vadītās komandas iespēju limits VTB līgā varētu būt cīņa par iekļūšanu labāko 12 komandu pulkā.

Rīdziniekiem ir pateicīgs spēļu kalendārs sezonas sākumā, lai iešūpotos un aprastu ar jauno līmeni. Sākumā nav jāspēlē ar līgas grandiem. Pirmais pretinieks Jeņisej pagājušajā sezonā gan strauji progresēja un šovasar labi pastrādāja transfēru tirgū, lai iekļūšana izslēgšanas spēlēs būtu samērā viegla. Sibīriešiem ir pieredzējuši, spēcīgi un meistarīgi izpildītāji garajā galā ar serbu Kostu Peroviču priekšgalā, bet visbīstamākais pašreizējā sastāvā ir Dīdžejs Kūpers, kurš iepriekšējā sezonā, pārstāvot PAOK, tika atzīts par Grieķijas čempionāta labāko saspēles vadītāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību! Katra komanda spēlēs ar katru

Turnīrā tiek izspēlēta ceļazīme uz Eirolīgas kvalifikāciju

Basketbols

VTB Vienotās līgas klubi un Dienas prognoze: 1. CSKA, 2. Himki, 3. UNIKS, 4. Lokomotiv-Kubaņ, 5. Ņižņij Novgorod, 6. Krasnij Oktjabrj, 7. Jeņisej, 8. Astana, 9. Zenit, 10., Avtodor, 11. Krasnije Kriļja, 12. Nymburk, 13. VEF, 14. Kalev, 15. Bisons, 16. Cmoki-Minsk

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?