Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Jau iemēģina Pekinas arēnu

Sastāvs tika nosaukts pirmdien, taču izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs otrdien vēl nevarēja konkrēti atbildēt, cik Latvijas vieglatlētu no 22. līdz 30. augustam startēs pasaules čempionātā (PČ) Ķīnas galvaspilsētā Pekinā. Nopietni roku ir savainojis vesera metējs Igors Sokolovs, kuram būs nepieciešama operācija. Tādējādi braucēju skaits ar izpildītiem normatīviem ir sarucis līdz astoņiem vieglatlētiem.

Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) noteiktie augstie atlases normatīvi ir par iemeslu neskaidrībai, kāpēc arī pēc atlases termiņa beigām - 10. augusta -, nav zināms precīzs braucēju saraksts. Nervozajā gaidīšanas režīmā otrdien dzīvoja trīs mūsējie - šķēpa metēja Līna Mūze, lodes grūdējs Māris Urtāns un 400 metru skrējēja Gunta Latiševa-Čudare. Pēc IAAF mājaslapā ievietotās informācijas visi trīs aizpildīja pēdējās vakances. Mūze un Urtāns rangā bija 32., bet Latiševa-Čudare - 48. vietā. Mešanu disciplīnās startēs 32, 400 metru skrējienā - 48 sportistes. Miļkevičs gan vēl nesteidzās ar vīzu noformēšanu un biļešu pasūtīšanu, jo varēja gadīties, ka pēdējā brīdī kāds sasniegtais rezultāts vēl nebija ievietots IAAF datubāzē. Līdz otrdienas pēcpusdienai no IAAF arī netika saņemts ielūgums kādam no trijotnes aizpildīt brīvās vietas.

Lodes grūdējs Māris Urtāns pēc Valsts prezidenta balvas izcīņā Valmierā uzrādītā rezultāta 19,43 metri apsvēra iespēju uz Pekinu nebraukt, ja nepietuvosies savam sezonas labākajam rezultātam (20,37 m). Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas čempionātā Ventspilī Urtāns uzvarēja ar 19,44 metriem, taču sportists bija pārliecināts, ka rezultāts būtu krietni labāks, ja ne slidenais sektors. Tik labi Māris sen neesot juties.

Arī Līna Mūze svārstījās par braukšanu uz Pekinu. Ventspilī Līna ieņēma 4. vietu ar pieticīgu rezultātu 52,00 metri, tomēr beigās nosliecās par startēšanu pasaules čempionātā, ja vien tiks saņemts ielūgums no IAAF. Pilnīgi droši par braukšanu uz Pekinu otrdien varēja būt astoņi mūsu vieglatlēti ar sasniegtajiem A normatīviem.

Tikmēr septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa jau iemēģina uz 2008. gada vasaras olimpiskajām spēlēm uzbūvēto Putnu ligzdu ar 91 000 skatītāju vietu. Laura ir viena no retajām sportistēm, kuras jau ieradušās Pekinā, tāpēc gandrīz vai ik uz soļa nākas sastapties ar vietējo pastiprinātu uzmanību, kuriem jāsniedz autogrāfi. Sportistes treneris Andis Austrups atzīst, ka sacensību mājvietā viss ir lieliski - ēdināšana laba, stadions piecu minūšu gājiena attālumā no viesnīcas, tikai svelme gan esot ap +35 grādiem. Ikauniecei-Admidiņai pasaules čempionātā būs jāstartē divas dienas, tāpēc arī tika izlemts Pekinā ierasties divpadsmit dienas pirms sacensību sākuma, lai pierastu pie laika joslu starpības. Sievietēm septiņcīņas sacensības sāksies jau pirmajā dienā - 22. augustā.

Latvijas izlases galvenā cerība šķēpmetēja Madara Palameika pasaules čempionātam gatavojas treniņnometnē Valmierā. Kopā ar pārējiem Latvijas delegācijas pārstāvjiem Madara 19. augustā izlidos uz Pekinu. Kvalifikācijas sacensības sievietēm šķēpmetējām būs tikai septītajā čempionāta dienā - 28. augustā. Fināls notiks pēdējā dienā - 30. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vieglatlētika

Latvijas komanda PČ Pekinā
22.-30. augusts
Madara Palameika
šķēpa mešana 61,00 65,01 9
Laura Ikauniece-Admidiņa
septiņcīņa 6075 6436 9
Aiga Grabuste
tāllēkšana 6,70 6,82 16
Rolands Štrobinders
šķēpa mešana 82,00 83,37 19
Mareks Ārents
kārtslēkšana 5,65 5,65 22
Sinta Ozoliņa
šķēpa mešana 61,00 61,70 31
Arnis Rumbenieks
50 km soļošana 4.06:00 4.03:44 64
Anita Kažemāka
maratons 2.44:00 2.39:57 98
(disciplīna, normatīvs, rezultāts, vieta pasaules rangā)
P. S. Gaidīšanas režīmā ir trīs mūsējie - Gunta Latiševa-Čudare, Līna Mūze un Māris Urtāns, kuri varētu aizpildīt brīvās vietas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?