Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Jaunā valde sāks darbu Zaķusalā

Latvijas TV jaunie valdes locekļi, kuri pie darba ķersies šodien, nedēļu pirms darba sākšanas ir bijuši atvaļinājumā un esot savā starpā vienojušies par pirmajiem darāmajiem darbiem. Pēc Lieldienām būs arī zināms precīzs pretendentu skaits uz LTV Ziņu dienesta vadītāja vietu.

Pirmā darbadiena šodien ir LTV valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem, LTV valdes loceklim programmu attīstības jautājumos Sergejam Ņesterovam un LTV valdes loceklim finanšu un tehnoloģiju jautājumos Mārim Skujiņam. Pirms svētkiem sazvanītais I. Belte pastāstīja, ka atrodoties ārzemēs, taču savā starpā valdes locekļi sarakstoties un lemjot par prioritātēm. Vaicāts, vai izpildīs savu uzreiz pēc ievēlēšanas pausto apņemšanos plānus pārrunāt arī ar kolektīvu, I. Belte atzina, ka tas būtu vērtīgi.

Ar diviem maziem karogiem

Jaunajai valdei nebūs trīs mēnešu pārbaudes laika tradicionālajā izpratnē, bet, slēdzot līgumu ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), tiks apstiprināti gada darba uzdevumi. NEPLP loceklis Gints Grūbe izteicās, ka valdei būs jāsasniedz konkrēti finanšu, auditorijas un satura kvalitātes rādītāji. Nav noslēpums, ka pirms ievēlēšanas gandrīz visi valdes locekļu pretendenti, arī tie, kas tika izvēlēti, visai kritiski vērtēja LTV pašreizējo situāciju.

Atrodoties atvaļinājumā, I. Belte nevarēja plaši komentēt savus plānus amatā, taču atzina, ka viņa domas nav radikāli mainījušās kopš marta vidū sniegtās intervijas Latvijas Radio4 raidījumā Darbojošās personas, kurā atbildēja arī uz Dienas jautājumiem. «Es nevaru apgalvot, ka nēsātu sev līdzi milzīgu jaunu koncepciju, kuru aprīļa sākumā atnesīšu, izkraušu un visi dzīvos laimīgi. Man ir idejas un zināma pieredze, bet par koncepciju runāt es nesteigtos, jo tā jārada kopā ar darbiniekiem,» toreiz izteicās I. Belte. Savukārt valdes loceklis Sergejs Ņesterovs portālam 7guru atzinis: «Centīsimies veicināt jauna satura rašanos, jaunu programmu izveidi - to darīsim gan pašu radošo darbinieku spēkiem, gan piesaistot neatkarīgus producentus, tā veidojot konkurenci viņu starpā un ceļot profesionalitātes latiņu. Tāpat svarīgs uzdevums ir LTV zīmola stiprināšana, izmantojot to labo, kas jau ir LTV saturā, un to jauno, kas vēl taps.» Vēl viņš izteicies, ka pirmie lielie programmu bloki, pēc kuriem sabiedrība varēs vērtēt LTV vadības darbu, būs saistīti ar pašvaldību vēlēšanām un Dziesmu svētkiem.

I. Belte ir apvienotā medija koncepcijas piekritējs un uzskata, ka medija koncepcija izstrādāta kvalitatīvi, vienīgi jāprecizē nepieciešamā finansējuma apjoms. Uz Dienas nedaudz ironisko jautājumu, vai I. Belte pats būtu gatavs šo ideju aizstāvēt ar karogu rokā vai arī gaidīs, kad NEPLP pieņems lēmumu, valdes priekšsēdētājs atbildēja: «Ja ne ar lielu, tad ar diviem maziem karogiem tiešām iešu.» Apvienotais medijs varētu ļaut racionālāk izmantot valsts naudu un gan Radio, gan TV «gudrās galvas» izmantot arī citās platformās, uzskata I. Belte.

Gatavs sarunām

Visai neskaidri, tomēr jau tagad pakāpeniski iezīmējas centieni nostiprināt LTV kadrus, tajā skaitā vienojoties par sadarbību ar žurnālistiem, kuri agrāk strādājuši LTV, bet pēc tam to pametuši. Marta beigās žurnāliste Baiba Strautmane biznesa portālam Nozare.lv apstiprināja, ka ir gatava vadīt maijā paredzētās priekšvēlēšanu diskusijas LTV. I. Belte Dienai apgalvoja, ka viņam par LTV ieceri sadarboties ar B. Strautmani nekas nav zināms, bet viņš esot gatavs ar žurnālisti runāt par sadarbību ne tikai vēlēšanu debatēs. I. Belte arī publiski apliecinājis, ka priecātos, ja izdotos «atrast kopēju valodu» ar Jāni Domburu. I. Belte par vienu no svarīgākajiem uzdevumiem uzskata raidījumu reitingu celšanu, jo «nav jēgas radīt pašu labāko produktu, ja tam nav reitingu». Tomēr LTV jaunais vadītājs solīja, ka tas nebūs vienīgais kritērijs un tiks saglabāti raidījumi, kas saturā ir nepieciešami, bet kuru reitingi varētu nebūt ļoti augsti, piemēram, kultūras raidījumi. Kāda LTV darbiniece, kas jaunās valdes iespējamo darbību nevēlējās komentēt, tomēr izteicās, ka televīzijas kolektīvs gaida no tās konstruktīvu darbību, kas vērsta uz attīstību.

Pagaidām neskaidrs ir arī, kas varētu būt LTV Ziņu dienesta vadītājs, kuru kandidātu skaits dažādos avotos minēts krasi atšķirīgs - no pieciem līdz pat 25. Precīzu pretendentu skaitu LTV sola nosaukt uzreiz pēc Lieldienām. Zināms, ka Ziņu dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja Dagnija Neimane uz šo amatu nekandidēs, bet vienu kandidātu atbalstot dienesta kolektīvs. Šis vārds netiek izpausts.

NEPLP lolo ideju arī par Latvijas Radio pāreju uz triju cilvēku valdes modeli, līdzīgi kā tas notika LTV. Tagad LR valdē ir viens loceklis Jānis Siksnis. G. Grūbe zināja teikt, ka šogad šī plāna īstenošana tiks uzsākta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?