Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Jaunais vilnis sākas ar Krutoja pārmetumiem Rinkēvičam, Pugačova atgriežas

«Šovam ir jāturpinās!» - tā vakar Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, izkāpjot no sava privātā vagona pēc ierašanās no Maskavas paziņoja krievu estrādes primadonna Alla Pugačova. Pēc triju gadu prombūtnes viņa ir atgriezusies jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis galvenās viesmākslinieces statusā.

Turpat uz perona viņa skopi, taču kodolīgi atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. Ko jūs domājat par to, ka Josifam Kobzonam aizliegts iebraukt Latvijā? - «Galvenais, lai nepadomā, ka es to esmu aizliegusi!» - Ko jūs novēlētu šā gada konkursantiem, kuri ir ļoti uztraukušies? - «Nav ko uztraukties - esmu atbraukusi!»

Jaunā viļņa atklāšanai veltītajā preses konferencē konkursa rīkotājs, komponists un uzņēmējs Igors Krutojs situāciju ap pasākumu un aizliegumu ieceļot Latvijā Krievijas estrādes dižgariem Josifam Kobzonam, Oļegam Gazmanovam un Valērijai komentēja savaldīgi, tomēr diezgan ekspresīvi. Viņš teica, ka Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) lēmums iekļaut šos mūziķus «melnajā sarakstā» bija negaidīts: «Par to varēja paziņot laikus, nevis dienu pirms konkursa atklāšanas, jo mākslinieki Jaunajam vilnim bija sagatavojuši priekšnesumus, aranžējumus, tērpus. Valērija pirmdien nepaspēja izlidot, kaut gan viņai jau bija apmaksāts čartera reiss no Šveices un lidmašīna viņu gaidīja. Kobzons gatavojās izlidot uz Latviju,» teica Igors Krutojs. «Vai mums būs jāanulē vīza Laimai Vaikulei, ja viņa izteiksies par situāciju Krievijā? Kas tie par paņēmieniem? Latvijas ārlietu ministrs ir sācis priekšvēlēšanu kampaņu. Skaidrs, ka šo mūziķu vārdi piesaistīs lielu uzmanību. Mazā cilvēka lielais mirklis. Pazemot māksliniekus - tas ir demaršs. Viņi neatbrauks, kaut gan varētu, jo Josifam Kobzonam un Oļegam Gazmanovam ir uzturēšanās atļauja,» sacīja Igors Krutojs.

Par Jaunā viļņa iespējamo pārcelšanu uz citām pilsētām konkursa rīkotājs izteicās šādi: «Tas vairs nav aiz kalniem. Var gadīties, ka Jaunais vilnis aizies. Konkurss var notikt Sočos, Maskavā. [..] Zīmols mums ir, mākslinieki arī. Viņi nekļūs mazāk populāri, ja pasākums vairs nenotiks Jūrmalā.» I. Krutojs apstiprināja, ka 29. jūlijā notiks viņa 60 gadu jubilejas svinības Latvijas Nacionālajā operā, kur uzstāsies Toms Džonss. Bijušo Jaunā viļņa žūrijas līdzpriekšsēdētāju Raimondu Paulu I. Krutojs uz konkursu šogad nav aicinājis, taču dzimšanas dienas ballītē Maestro tiek laipni gaidīts. Jaunais vilnis Dzintaru koncertzālē notiks līdz svētdienai, 27. jūlijam. Konkursā šogad piedalās 16 dalībnieku no 13 valstīm, Latviju pārstāv dziedātājs Stass Šurins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?