Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jauns izaicinājums

Sezona klubos ir beigusies, sākusies cīņa par vietu sastāvā valstsvienībā spēlēšanai pasaules čempionātā. Latvijas izlasē pirmā kandidātu sijāšana spēļu režīmā būs ceturtdien un piektdien izbraukuma mačos ar Somiju. Spēles translēs LTV7.

Ozolniekos otrdien trenējās vairāk nekā trīsdesmit izlases kandidātu. Trešdien no rīta uz Somiju devās 23 hokejisti. Pārējie turpinās treniņus Ozolnieku ledus hallē. «Es nevaru apsolīt, ka visiem kandidātiem vismaz vienā spēlē tiks dota iespēja sevi apliecināt, taču vienu gan varu teikt, ka visus kandidātus treniņos mēs rūpīgi vērojam,» pēc otrdienas treniņa Dienai sacīja Toms Kūlens. Viņš pagaidām vada nodarbības, kamēr nav ieradies galvenais treneris Teds Nolans, bet daudzskaitlī Kūlens runā tāpēc, ka treneru korpusam ir pievienojies Rīgas Dinamo vārtsargu treneris Juris Klodāns. Abi treneri arī bija uz ledus.

Pret Somiju nespēlēs pārbaudītas vērtības - vārtsargs Edgars Masaļskis, aizsargs Kristaps Sotnieks, uzbrucējs Gints Meija, kā arī nu jau trīs gadus izlasē spēlējošais Koba Jass. Izbraukumā dosies divi vārtsargi: Ervīns Muštukovs (Esbjerg, Dānija) un Jānis Kalniņš (Dunaujvarosi, Ungārija), astoņi aizsargi: Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Mārtiņš Porejs (visi - Rīgas Dinamo), Jānis Jaks (HK Rīga), Agris Saviels (Rodovres Mighty Bulls, Dānija), Guntis Galviņš (bez kluba), Maksims Širokovs (Red Ice, Šveice), Mārtiņš Gipters (Kārdifas Devils, Anglija) un 13 uzbrucēji: Aleksejs Širokovs (Red Ice, Šveice), Artūrs Kuzmenkovs, Andris Džeriņš, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Juris Upītis, Māris Bičevskis (visi - Rīgas Dinamo), Edijs Brahmanis (HK Gomeļ, Baltkrievija), Artūrs Ozoliņš (Penzas Dizeļ, Krievija), Edgars Kļaviņš (Troja-Ljungby, Zviedrija), Roberts Jekimovs (Tamperes Ilves, Somija), Juris Štāls (SKP Poprad, Slovākija), Miks Lipsbergs (Joensū Jokipojat, Somija).

Sastāvā ir pieci debitanti - Jānis Kalniņš, Jānis Jaks, Mārtiņš Gipters, Miks Lipsbergs un Edgars Kļaviņš. Uzbrukumā treniņā bija šādi virknējumi: A. Širokovs - Štāls - Jekimovs, Skvorcovs - Bičevskis - Upītis, Kļaviņš - A. Ozoliņš - Brahmanis. Vēl bija maiņa: Meija - Džeriņš - Bukarts, tātad Meijas vietā spēlēs Kuzmenkovs vai M. Lipsbergs.

Fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis atzina, ka spēlētāji vēl esot patālu no vēlamās kondīcijas. Arī otrdienas treniņā bijusi nopietna slodze. Ar speciālista aci Klucis jau novērtējis, ka no jaunajiem fiziskajā ziņā labi sagatavoti ir Zviedrijā spēlējošais Kļaviņš un «šveicietis» Toms Andersons, kurš gan nav iekļauts sastāvā spēlēm pret Somiju.

T. Kūlens norādīja, ka pēdējā treniņā galvenā uzmanība tikusi pievērsta darbībai viduszonā. Esot skaidrs, ka pret Somiju vairāk būšot jādomā, kā spēlēt aizsardzībā. Spēles sistēma lielākajai daļai hokejistu esot zināma. Viena daļa treneru prasības iepazina decembra pārbaudes spēlēs ar Vāciju.

Diemžēl kļuvis zināms, ka pasaules čempionātā Minskā ģimenes apstākļu dēļ nepalīdzēs arī aizsargs Krišjānis Rēdlihs. Savainojumus ārstē Mārtiņš Karsums, Oskars Bārtulis, Miks Indrašis, savukārt Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs gaida spriedumu dopinga lietā. Jaunajiem paveras lielā iespēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?