Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Jāuzlabo redzamība

Aldis Bite

Skanstes ielas apkārtne ir viena no tām maģiskajām vietām Rīgā, kur satiekas pagātne ar tagadni un nākotni, urbāna vide ar provinci, lauki ar pilsētu. Līdz ar Skanstes virsotņu, Arēnas Rīga, DNB un Latvijas krājbankas ēku uzcelšanu Skanstes ielā uzbūvētajiem autosaloniem vairs nav tik vientuļi. Senāk tur bija ģimenes mazdārziņi un, protams, hipodroms, par kura diženumu mums stāstīja tēvi un vectēvi. Viena cilvēka mūža laikā vide te izmainījusies radikāli, un prognozējams, ka pārvērtīsies vēl vairāk, kad turpinās attīstīties Skanstes mikrorajons un īstenosies Rīgas megaprojekts - Ziemeļu transporta koridors.

Domājams, ka Skanstes un Zirņu ielas krustojums izmainīsies līdz nepazīšanai brīdī, kad Rīgas satiksme pa Skanstes ielu organizēs autobusu, trolejbusu un, iespējams, tramvaju maršrutus. Pagaidām jādzīvo un jābrauc pa tādām ielām, kādas tās ir šodien. Bet problēma Skanstes un Zirņu ielas krustojumā pastāv. «Onkulis pie Nissan stūres nepamanīja vai aizmirsa par zīmi pirms krustojuma - balts trijstūris ar sarkanu malu. Šādiem onkuļiem gribētos atgādināt, ka tā ir zīme «Dodiet ceļu», nevis «Lido tik pāri»! Un vēl man ir liels lūgums - lūdzu, šajā krustojumā ceļa zīmei piemontējiet luminiscējošu pamatni, šis jau nav pirmais gadījums, kad nākas novērot neuzmanīgus «lidojošus» autovadītājus,» raksta Arnis.

Braucot pa Zirņu ielu, pēc krustojuma ar Valdemāra ielu autovadītājs pēkšņi nonāk tādā kā vāji apgaismotā lauku teritorijā, kurā pēc namu gaismu un veikala neona izkārtņu žilbināšanas patiesībā vienīgie gaismas avoti ir pretim braucošo auto starmeši. Nepārspīlēju, jo rajonā uzbūvētie autosaloni Norde un Mūsa motors Rīga atrodas tālu no brauktuves un diennakts tumšajā laikā vai sliktas redzamības apstākļos, kad traucē lietus vai sniegs, nesniedz pilnīgi nekādu nojausmu par to, kur atrodas brauktuve, kur - krustojums, turklāt vēl ar galveno ceļu (Skanstes ielu)!

Faktiski iznāk tā, ka vadītājs, braucot pa nozīmīgu transporta artēriju - Pērnavas/Senču ielas turpinājumu -, pēkšņi iebrauc tumšā laukā ar kaut kādām mistiskām augstceltņu gaismām abās pusēs un absolūtu tumsu tur, kur atrodas mazdārziņi. Domāju, ka neatliekamā kārtā līdz luksofora uzstādīšanai vajadzētu 206. ceļa zīmi «Dodiet ceļu» uzlikt uz dzeltena luminiscējošā fona un, iespējams, pat uzstādīt ātruma retaderus jeb gulošos policistus pirms krustojuma ar Skanstes ielu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Normunds Avotiņš
Autožurnālists, TV raidījuma TVAutoziņas vadītājs

Platās brauktuves un Skanstes ielu sadalošās joslas dēļ rodas priekšstats, ka krustojums ir labi pārskatāms, taču šis iespaids ir mānīgs. Vienīgais risinājums ir krustojuma pilnīga pārbūve, aizliedzot kreiso pagriezienu no Zirņu ielas, taču tad jāizbūvē ērtāka apgriešanās vieta aptuveni iepretim Itera/SWH radio mājai, lai tie, kas nogriezušies no Zirņu ielas pa labi, raiti varētu apgriezties braukšanai pretējā virzienā. Kreiso pagriezienu no Skanstes uz Zirņu ielu vajag atdalīt.

Bez nosaukuma

Tālivaldis Vectirāns
Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un kustības drošības nodaļas vadītājs

Būšu lakonisks. Nākotnē šajā krustojumā ir paredzēts luksofors. Saskaņā ar statistikas datiem tas nebūt nav starp bīstamākajiem Rīgas krustojumiem. Šobrīd ir reģistrēti trīs ceļu satiksmes negadījumi 2009. gadā, divi - 2010. gadā, viens - 2011. gadā un viens šogad. Statistika tātad neliecina, ka būtu lielas problēmas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?