Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jāuzlauž cietākais mūris

Zaudēt vairs nedrīkst, ja ir vēlēšanās paildzināt spēlēšanu olimpiādē. Latvijas hokeja izlase atbildīgo kvalifikācijas spēli pret Šveici otrdien Sočos sāks pulksten 19 pēc Latvijas laika.

Latvijas izlases nākamo pretinieku spēles manieri līdz sīkumiem ir izpētījušas pat hokeja lielvalstis, taču tik un tā nespēj atrast recepti, kā uzlauzt sīksto Šveices aizsardzību. Ja arī spēles gaitā izdodas nokļūt līdz labām metienu pozīcijām, tad priekšā ir grūti pārspējamie NHL kalibra vārtsargi Jonass Hillers (Anaheimas Ducks) vai Reto Berra (Kalgari Flames). Tikai Zviedrijas izlases veterānam Danielam Alfredsonam, kurš jau 18. (!) sezonu spēlē NHL, Sočos ir izdevies iedabūt ripu Šveices vārtos, turklāt tas notika pēc vārtsargam ļoti neveiksmīgas epizodes. Berra nenoturēja ripu, kas kļuva par vieglu laupījumu Alfredsonam. Grupas turnīrā šveicieši ar vienādu 1:0 rezultātu uzvarēja Latviju un Čehiju, bet vienīgo zaudējumu piedzīvoja pret pasaules čempionvienību Zviedriju (0:1). Rezultāti nepārprotami norāda uz Šveices stiprajām un vājajām vietām. Hillers abās spēlēs ir palicis nepārspēts, atvairot visus 47 metienus. Arī Reto Berra aizvadīja labu maču pret zviedriem - 31/30 atvairītas ripas. Saprotams, ka vārtsargiem bez organizētas aizsardzības tik augstā līmenī būtu problemātiski uzaudzēt lielisku statistiku. «Laba aizsardzība ir mūsu panākumu atslēga,» savu acīmredzamo trumpi neslēpj arī NHL klubā Vankūveras Canucks spēlējošais Šveices izlases aizsargs Rafaels Diass. Šveicieši pagaidām nevainojami spēlē arī skaitliskajā mazākumā. Visas 11 reizes ir izdevies nosargāt vārtus neieņemtus.

Vājais punkts pagaidām ir spēle priekšējā līnijā. Tikai divas iemestas ripas trijās spēlēs nespodrina Šveices izlases uzbrucēju mundierus. Pēc realizācijas procenta (2,20%) šveicieši Sočos ir pēdējā - 12. vietā. Izdarīts 91 metiens, un gūti tikai divi vārti. Pret Latviju vienīgos vārtus guva Simons Mozers, kurš šosezon debitējis NHL klubā Nešvilas Predators. Pagaidām šveicieši nevienā no deviņām iespējām nav pratuši gūt vārtus skaitliskajā vairākumā, tāpēc arī šajā rādītājā ir pēdējie.

Sporta spēlēs ir pierādījies, ka otro reizi turnīrā ir sarežģīti uzvarēt vienu un to pašu pretinieku. Latvijas izlasei šoreiz gan nevajadzētu paļauties uz šveiciešu vaļībām, jo 1:0 smagā uzvara šveiciešiem drīzāk kalpoja par brīdinājuma signālu, ka Latvija olimpiādē ir grūti pārkožams rieksts.

Latvijas hokejistiem vispirms jau vajadzētu būt uzmanīgākiem, jo turnīrā ir sapelnīts visvairāk - 30 soda minūtes. Šveices vairākuma brigāžu «sausā» sērija gan jau nebūs bezgalīga. Spēlēs ar Čehiju (2:4) un Zviedriju (3:5) varēja pamanīt atklātā hokeja iezīmes, no kurām mačā ar Šveici būtu jāizvairās, ja vien uz tablo nav nelabvēlīgs rezultāts. Ātrumā šveiciešus nebūs iespējams pārspēt. Uzbrucējs Miks Indrašis pēc pirmās spēles ar Šveici uz jautājumu, kura KHL komanda spēlē tik ātru hokeju, norādīja uz Novosibirskas Sibirj.

Šveices A līgā spēlējošais Ronalds Ķēniņš pēc pirmdienas treniņa smēja, ka, gūstot divus vārtus, viņš uz Šveici atpakaļ varot nebraukt. Tur viņu vairs negaidīšot. Ja nopietni, tad esot vismaz pret viņa komandas partneriem no Cīrihes kluba jāspēlē nekaunīgi. Ik pa laikam jāpabaksta, jo Cīrihes kluba līderiem tas nepatīkot. Viņi varot atbildēt un nopelnīt soda minūtes.

Latvijas un Šveices pāra uzvarētāju ceturtdaļfinālā gaida Kanāda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Latvijas plusi
+ laba pašatdeve visas spēles garumā
+ uzbrukumā ir spēlētāji, kuri var izšķirt mača likteni
+ nav psiholoģiskā spiediena pret rangā augstāku komandu

Latvijas mīnusi
- aizsardzībā pietrūkst koncentrācijas visas spēles garumā
- pasmagi būs izturēt tik augstu spēles tempu
- pietrūkst pacietības un savaldīšanās, tāpēc ir daudz noraidījumu
Šveices plusi
+ ļoti spēcīgi vārtsargi
+ mobila un cieša spēle aizsardzībā
+ fiziski atlētiska un ātra komanda

Šveices mīnusi
- slikta momentu realizācija
- vienveidīga spēle priekšējā līnijā
- pieklibo spēle skaitliskajā vairākumā

Savstarpējās spēles

Pasaules čempionātā pēc neatkarības atjaunošanas
1994. Kopenhāgena 1:2
1996. Eindhovena 1:1
1999. Oslo 3:5
2000. Sanktpēterburga 1:4
2002. Karlstāde 4:6
2003. Turku 2:4
2004. Prāga 1:1
2007. Maskava 1:2
2009. Berne 2:1 «bullīšos»
2010. Manheima 1:3

Kvalifikācijas spēles

Dienas prognoze
Slovēnija - Austrija 55 - 45
Krievija - Norvēģija 90 - 10
Šveice - Latvija 60 - 40
Čehija - Slovākija 60 - 40

Pievērs uzmanību

Pasaules čempionātos Latvijai divas reizes ir bijušas izšķirošas spēles ar Šveici par tikšanu augstāk. 1994. gadā Kopenhāgenā Latvija zaudēja ar 1:2 un netika A grupā. 1996. gadā Eindhovenā spēle beidzās 1:1, bet A grupā iekļuva Latvija

2013. gada pasaules čempionātā Šveice grupas turnīrā izcīnīja 7 uzvaras 7 spēlēs, apspēlējot arī Kanādu, Zviedriju un Čehiju. Ceturtdaļfinālā tika uzveikta Čehija ar 2:1 un pusfinālā ASV - ar 3:0. Tikai finālā šveiciešus apturēja Zviedrija, uzvarot negaidīti tālu aizkļuvušo Šveici ar 5:1

Latvijas hokeja izlase kopš 1997. gada pastāvīgi spēlē pasaules čempionāta augstākajā grupā un kopš 2002. gada - ceturto reizi olimpiskajās spēlēs. Latvijas izlasei visos atbildīgos turnīros vienmēr ir bijis ievērojams līdzjutēju atbalsts. Sočos nav vienotas fanu grupas, atbalstītāju ir ļoti maz, un pēc apmeklētības Latvijas izlase ar vidēji spēlē 4885 skatītājiem ir pēdējā - 12. vietā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?