Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Jezdakovas vietā nākas atvainoties ministram

Valsts ieņēmumu dienests (VID) preses relīzes rakstīt neslinko un, kā paši uzsver, nedēļā atbild uz 100-120 žurnālistu jautājumiem. Tomēr gadās, ka saņemtās atbildes ir «atrakstīšanās», uz uzdotajiem jautājumiem tā īsti nemaz neatbildot. Tā noticis arī šoreiz.

Uz Dienas pirmdienas rītā uzdoto jautājumu, vai VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova negrasās atvainoties LTV raidījuma De facto redaktoram Jānim Gestem, kuru viņa nodēvēja par svoloču, VID Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Agnese Grīnberga pēc vairāk nekā sešām stundām atbildēja, ka «nedz N. Jezdakovas komunikācijā ar J. Gesti, nedz arī viņas publiski paustajos komentāros un izteikumos nav lietots vārds, ko jūs norādāt savā jautājumā». Jautāta, vai tas nozīmē, ka N. Jezdakova šādu vārdu nav lietojusi, vai arī vienkārši to, ka N. Jezdakova šo vārdu pateikusi nevis J. Gestem personīgi, bet gan De facto žurnālistei Ingai Šņorei, A. Grīnberga atbildēt atteicās. VID neatbildēja arī uz jautājumiem, vai N. Jezdakova uzskata, ka rīkojusies korekti un vai viņai nebūtu jāatvainojas J. Gestem.

De facto svētdien ziņoja, ka pēc raidījumam sniegtas intervijas VID ģenerāldirektore N. Jezdakova lūgusi žurnālistei J. Gestem nodot sveicienu, ka viņš ir svoločs (latviski - neģēlis). Turklāt viņa savus vārdus raidījumam pēc tam apstiprinājusi arī rakstiski, e-pasta vēstulē to nodēvējot par «personisku, mīļu sveicienu».

N. Jezdakovas vietā jau atvainojies finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība). Viņš jau šodien sagaida arī N. Jezdakovas rīcības motīvu skaidrojumu, un atkarībā no tā tiks izvērtēts, kā rīkoties tālāk. Teorētiski var nenotikt nekas, bet VID ģenerāldirektorei var arī tikt izteikts rājiens, izdarīta piezīme vai pat ierosināta disciplinārlieta.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) Dienai savukārt uzsvēra, ka VID komunikācijai ar sabiedrību būtu jābūt proaktīvai, «diemžēl pašreizējās indikācijas liecina, ka VID vadībai nav pietiekamas izpratnes par komunikācijas ar sabiedrību nozīmīgumu organizācijas mērķu sasniegšanā». Viņš uzsvēra, ka «turpmāk no VID puses sagaidu ierēdņa statusa un iestādes vadītāja cienīgu komunikāciju».

Pats J. Geste Dienai gan norādīja, ka N. Jezdakovas vai kādas citas amatpersonas atvainošanās nebūt neesot bijis tas, ko viņš gribējis panākt. «Man ir žēl, ka Vilka kungam nācies man atvainoties. Patiesībā tas, ko es gribētu sagaidīt, ir, ka VID beidzot kļūtu par iestādi, kas iedzīvotājiem spēj skaidri paskaidrot savas aktualitātes,» viņš teica.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?