Cerams, ka rudeni, kas pēdējās dienās iestājies Latvijā, atkal nomainīs vasara un restorāna Le Dome pavāra Nikolaja Borodkina gatavotās aukstās zupas būs īsti vietā.
Jūlija galdam
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Avokado zupa ar garnelēm
1 personai vajadzēs: 100 g avokado, 150 g kefīra, 20-30 g lobītu
garneļu, zaļumus (dilles, pētersīļi), sāli, piparus, šķipsnu čili
pēc garšas, ķirštomātus dekorēšanai
1. Avokado izņem kauliņu,
noņem mizu un kopā ar kefīru, zaļumiem un garšvielām
sablendē.
2. Visu izberž caur sietiņu.
3. Garneles uz pannas
sakarsētā sviestā mazliet apcep.
4. Zupu lej porciju traukos,
liek klāt garneles un dekorē ar ķirštomātiem.
Gaspačo
1 personai vajadzēs: 100 g tomātu, 50 g svaiga lauku gurķa, 50 g
selerijas kāta, 150 g tomātu sulas, 1 daiviņu ķiploka, zaļumus -
timiānu, baziliku, raudeni -, sāli, piparus pēc garšas
1.
Tomātus blanšē un noņem mizu, izņem sēklas.
2. Gurķim izņem
sēklas.
3. Tomātus, gurķi, selerijas kātu sagriež mazos
gabaliņos, ķiploku sakapā, zaļumus sasmalcina.
4. Visam pielej
tomātu sulu un pievieno garšvielas.
Biešu aukstā zupa ar maurlokiem un paipalu olām
1 personai vajadzēs: 150 g kefīra vai bezpiedevu jogurta, 50 g
konservētu biešu, 50 g svaiga lauku gurķa, 10 g Dižonas sinepju, 10
g mārrutku, 2 paipalas olas, 10-15 g maurlociņu, 1 tējk. baltvīna
etiķa, sāli, cukuru pēc garšas
1. Gurķi sagriež kubiņos, sajauc
ar bietēm, pielej kefīru. Ja izmanto bezpiedevu jogurtu, lai zupa
būtu pietiekami šķidra, pievieno arī nedaudz biešu marinādes.
2.
Pievieno sinepes, mārrutkus, etiķi, sāli, cukuru, visu kārtīgi
izmaisa.
3. Dekorē ar maurlociņiem un novārītu paipalas olu
pusītēm.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!