Labas receptes iesaka Restorānu servisa skolas audzēkņi Zane Šteinmane un Ints Salaks.
Jūnija salāti dūšas piesiešanai
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Garneļu un avokado salāti ar baltvīna etiķa un sī
Sastāvdaļas 2 personām: 1 avokado, 100 g tīrītu garneļu, paliela
sauja lapu salātu, 2 paipalu olas, 50 ml baltvīna etiķa, 1 tējk.
cukura, 1/4 sarkanā sīpola, olīveļļa
1. Vispirms pagatavo mērci
- baltvīna etiķi uzvāra un tam pievieno cukuru, noņem no uguns.
Sīpolu pēc iespējas smalkāk sagriež, pievieno uzkarsētajam etiķim,
atstāj to ievilkties un atdzist.
2. Novāra paipalu olas un tās
strauji atdzesē ledusūdenī (aukstā ūdenī ar ledus gabaliņiem), tad
noloba čaumalas. Avokado nomizo un sagriež gabalos, pievieno lapu
salātus un garneles.
3. Atdzisušo mērci putojot, lēni, tievā
strūklā tai lej klāt olīveļļu, līdz mērcei veidojas bieza
sīrupveida konsistence.
3. Mērci iejauc salātos, dekorē ar
paipalu olu pusītēm.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 2 personām: 1 avokado, 1 paprika, 1 gurķis, buntīte
redīsu, lapu salāti, valrieksti, 2 saujas bazilika lapu, 1 sauja
rukolas, salātlapas, 2 ēd.k. ciedru riekstu, 1 sauja rīvēta cietā
siera, sāls, pipari, olīveļļa
1. Vispirms pagatavo pesto -
blenderī liek baziliku, rukolu, riekstus, smalki sarīvētu Parmas
sieru, sāli un piparus pēc garšas un blenderē. Noslēgumā pievieno
olīveļļu - tik daudz, lai mērce iegūtu pabiezu, krēmīgu
konsistenci.
2. Avokado, papriku, gurķus griež gabalos, redīsus
griež uz pusēm. Pievieno pesto, apmaisa.
3. Dārzeņus kārto uz
lapu salātiem, pārber ar veseliem vai drupinātiem valriekstiem un
pārkaisa ar rupji sarīvētu cieto sieru.
Rukolas un tomātu salāti ar svaigo sieru un tumšā
Sastāvdaļas 2 personām: 4 saujas rukolas, buntīte redīsu, 10
ķirštomātiņi, 1/2 sarkanā sīpola, 100 g svaigā siera, 4 ēd.k. tumšā
balzametiķa, 1 tējk. Dižonas sinepju, 1 tējk. medus, olīveļļa,
sāls, melnie pipari.
1. Vispirms pagatavo mērci: balzametiķi,
sinepes un medu saputo, putojot tievā strūkliņā lej klāt olīveļļu,
līdz iegūta viendabīgas, biezi sīrupainas konsistences mērce. Pēc
garšas pievieno sāli.
2. Redīsus un ķirštomātus griež uz pusēm,
sīpolu smalki sagriež, visam pievieno balzametiķa mērci, iemaisa.
3. Dārzeņus kārto uz rukolas lapām, pārkaisa ar svaigā siera
gabaliņiem un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!