Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Jūrmalas festivālā no operas līdz blūzam

Inese Lūsiņa

Piesakot jaunu, vērienīgu Jūrmalas festivālu Dzintaru koncertzālē, par tā Goda mākslinieku izraudzīts pasaulē slavenākais Latvijas tenors - Milānas, Ņujorkas un citu ievērojamo operteātru izrāžu solists Aleksandrs Antoņenko. Viņš kopā ar citiem māksliniekiem uzstāsies gan Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertā Dzintaru koncertzālē 20. jūlijā (Mazajā zālē plkst. 18.00), gan arī noslēguma koncertā 26. jūlijā.

Aleksandrs Antoņenko un Grammy balvas laureāts Latvijas Radio koris festivāla atklāšanas koncertā 20. jūlijā izpildīs vairākas Pētera Čaikovska dziesmas, kā arī Ērika Ešenvalda kompozīciju Pirmās asaras un Artura Maskata Vesna. Programmā arī Gijas Kančeli, Georgija Sviridova un Antona Rubinšteina skaņdarbi. Savukārt festivāla noslēguma koncertā 26. jūlijā (Lielajā zālē plkst. 20.00) izcilais tenors uzstāsies kopā ar pasaulē pieprasīto basbaritonu Egilu Siliņu, Lielbritānijas operdziedātāju Rebeku Tīmu un Itālijā dzīvojošo Latvijas operdīvu Alisu Zinovjevu. Viņu izpildījumā būs dzirdami Vīnes valši un operu ārijas. Opermākslinieki muzicēs kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri, kurā muzicē labākie Latvijas mūziķi, bet pie diriģenta pults stāsies Tallinas operas galvenais diriģents Vello Pēns.

Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis cer, ka Jūrmalas festivāls kļūs par pilsētas vizītkarti un vienu no vērienīgākajiem un pazīstamākajiem mūzikas festivāliem Eiropā. Jau pirmais Jūrmalas festivāls no 20. līdz 26. jūlijam Dzintaru koncertzālē piedāvā pasaulslavenu mākslinieku piedalīšanos visdažādākajos mākslas žanros - opera, balets, teātris, Brodvejas mūzikli, brīvdabas džeza koncerti. Dalībnieku vidū būs gan slavenais Krievijas aktieris Konstantīns Raikins, gan vērienīgā opermūzikas projekta XXI gadsimta tenori mākslinieki - Krievijas operteātru vadošie solisti, Itālijas Teatro di Milano baleta trupa uzvedumā Viva Verdi. Ar Brodvejas mūziklu zelta izlases populārākajām ārijām un dziesmām īpašā koncertā uzstāsies mūziklu zvaigznes no Lielbritānijas - Debora Maiersa un Andrians Der Gregorjans. Šo koncertu diriģēs britu diriģents Roberts Purvis (uzvārds maldina, viņš nav no Latvijas!). Vienā vakarā uzstāsies viens no labākajiem Gruzijas bigbendiem Tbilisi Big Band un Latvijas Radio bigbends kopā ar džeza leģendu - vairāku Grammy balvu ieguvēju aklo dziedātāju Daienu Šūru, kura Latvijas publiku savaldzināja jau 2013. gadā festivālā Rīgas ritmi. Daļa programmas būs veltīta izcilajam blūzmenim BB Kingam, kurš aizgāja mūžībā šāgada maijā.

Par festivāla programmu detalizētāk - www.jurmalasfestivals.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labotāja ar lielo sirdi

Mēs esam viņu redzējuši daudzos seriālos un kinodarbos. Viņa ir jauna, spara pilna, pasauli redzoša. Ar ienākumiem, izglītību, dzīvesvietu, mīļoto vīrieti, ar kuru izveidojies attiecību kala...

Sārtie dzērveņu uzlējumi

Tik izcilu dzērveņu ražu kā šogad "savā" purvā – ne dārzā mākslīgi veidotā, bet tuvākajā savvaļas purvā –, līdz kuram no mājas visvieglāk aizbraukt ar mašīnu, sen neesmu redzējis. Ogas bur...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?