Kā apēst ogu un tomātu grēdas?
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Tomātu salāti ar rukolu un kazas sieru
4 personām vajadzēs: 400 g tomātu, 1 sarkano sīpolu, 100 g
rukolas, 300 g kazas siera, 4 tējk. bazilika vai rukolas pesto, 8
olīvas un redīsus
Ķirštomātus sagriež, pārkaisa ar sāli un
pipariem.
Sarkano sīpolu sagriež plānās šķēlītēs.
Olīvas
sasmalcina un samaisa ar olīveļļu.
Tomātus, sīpolus un redīsus
samaisa un kārto uz šķīvja.
Pāri liek rukolas salātu lapas un
kazas sieru.
Pārlej ar pesto mērci un kapātām olīvām.
Cepts tomāts ar lasi un garšaugu krēmu
4 personām vajadzēs: 400 g laša, 2 lielus tomātus, 1 zariņu
rozmarīna un 1 zariņu timiāna, 125 g krēmsiera, pa šķipsnai
pētersīļu, diļļu, maurlociņu, 50 g rukolas, 50 g kressalātu, 1
nelielu sarkano sīpolu, 1/4 citrona, ingveru, valriekstus.
Lasi
uz pāris stundām iemarinē ar sāli un pipariem, ingveru. Viegli
apcep tā, lai vidū paliek sārts.
Tomātus pārgriež uz pusēm un
pārkaisa ar garšvielām, timiānu, rozmarīnu.
Apcep uz pannas un
liek cepeškrāsnī uz 5 min.
Krēmsieram pievieno citronu sulu,
smalki sakapātus garšaugus (dilles, pētersīļus, maurlociņus), sāli
un piparus.
Tomātu nomizo, sagriež kubiņos un pievieno sakapātu
sīpolu, balzametiķi un pētersīli.
Cepto tomātu pasniedz ar ceptu
lasi, garšaugu krēmu un tomātu-sīpolu salsu.
Dekorē ar
kressalātiem un valriekstiem.
Vasaras ogu groziņpīrāgs
4 personām vajadzēs: 4 smilšu mīklas groziņus, pa saujai
melleņu, aveņu, 1 apelsīnu, šokolādi, pūdercukuru. Vārītajam
krēmam: 2 olu dzeltenumus, 200 ml piena, 40 g cukura, 10 g miltu,
15 g skābā krējuma, 10 g želatīna.
Vispirms gatavo vārīto krēmu
- pienu liek vārīties un atsevišķi saputo olas, cukuru un miltus.
Olu/miltu masu iemaisa pienā un turpina maisīt, līdz tas uzburbuļo,
noņem no plīts un iemaisa skābo krējumu.
Visu kārtīgi samaisa
un beigās pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Tad smilšu
mīklas groziņā ieklāj izkausētu šokolādi, liek atdzesētu vārīto
krēmu un pa virsu kārto ogas (šajā gadījumā mellenes un avenes),
dekorē ar apelsīnu miziņām, piparmētru un pūdercukuru. Apelsīnu
mizas dekorēšanai sagatavo šādi: plāni nogriež bez baltuma un vāra
ūdenī. Kad uzvārās, ūdeni nolej un uzlej jaunu ūdeni. Trešo reizi,
uzlejot nedaudz ūdens, mizas nedaudz uzvāra. Tad izņem no ūdens,
pārkaisa ar cukuru un ļauj ievilkties, kamēr atdziest.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri