Kā jācep kartupeļi
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Koložvāras kāpostu sacepums
4-6 personām vajadzēs: 0,6 kg maltās gaļas (liellopa vai
liellopa un jēra gaļas maisījums; ungāri visbiežāk lieto cūkgaļu),
1 kg skābētu kāpostu, 100 g rīsu, 300 g krējuma, 1 sīpolu, paprikas
pulveri, sāli, maltus melnos piparus, eļļu vai taukus, kūpinātu vai
žāvētu desu (pēc izvēles)
Uzkarsētā eļļā vai taukos apcep smalki
sagrieztus sīpolus.
Pieber paprikas pulveri, samaisa, pieliek
malto gaļu, sāli, melnos piparus, var pielikt ķiploku, samaisa,
pielej mazliet ūdens un sautē, līdz gaļa gatava.
Otrā traukā
apcep skābos kāpostus, pielej ūdeni un sautē, līdz tie gandrīz
gatavi. Rīsus novāra un nosusina. Ietauko karstumizturīgu trauku,
tajā liek kārtās kāpostus, rīsus, gaļu. Nobeidz ar kāpostu kārtu,
kurai virsū liek krējumu. Trauku liek karstā cepeškrāsnī un cep
30-40 minūtes.
Rožmaizītes
Sastāvdaļas: 3-4 lieli āboli, glāze cukura, kārtainā rauga
mīkla, šokolāde pēc vēlēšanās, pūdercukurs
Ābolus ar visu miziņu
sagriež plānās šķēlītēs, tad šķēlītes liek bļodā, katru slāni
pārkaisot ar cukuru. Atstāj uz vairākām stundām. Ābolu sula ar
cukuru veidos sīrupu, kas padarīs augļus mīkstus. Ja kārtainā mīkla
ir sasaldēta, tā jāatlaidina un jāļauj mazliet uzrūgt. Mīklu
izrullē un sagriež plānās strēmelītēs. Uz katras strēmelītes uzliek
ābolu šķēlītes citu aiz citas (kā zvīņas) un sarullē. Maizītes
sasprauž ar zobu bakstāmajiem. Ābolu maliņas apziež ar izkausētu
šokolādi un pārkaisa ar pūdercukuru. Cep cepeškrāsnī apmēram 30
minūtes.
Kartupeļu kārtojums
2 personām vajadzēs: 180 g kartupeļu (5 mazi kartupelīši), 100
ml saldā krējuma, 40 g mocarellas siera (~ 3 šķēlītes), 20 g Parmas
(vai cita cietā) siera, 1 daiviņu ķiploka, rozmarīnu, sāli, melnos
maltos piparus. Sēņu piedeva: 40-50 g austersēņu (vai jebkuru citu
sēņu), 1/2 baltā sīpola, 1 ēd. k. Vorčesteras mērces, 1 vidēju
tomātu, 1 zariņu timiāna, 1 daiviņu ķiploka, olīveļļu
Saldo
krējumu lej katliņā, pievieno nedaudz sasmalcināta rozmarīna,
pusdaiviņu ķiploka, sāli, piparus un liek uz mazas uguns
vārīties.
Kartupeļus sagriež plānās ripiņas un liek saldajā
krējumā. Vāra, līdz kartupeļi pusgatavi.
Tad kartupeļus kopā ar
krējumu liek cepamajā traukā aptuveni līdz pusei. Ja gatavo
vairākiem cilvēkiem, kartupeļus var kārtot kūku vai kēksu
formā.
Tad liek šķēlēs sagrieztu mocarellas sieru. Tam virsū
atkal liek kartupeļus. Visu pārkaisa ar rīvētu Parmas (vai citu
cieto) sieru.
Liek līdz 160-170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un
cep aptuveni 20 minūtes. Ēd siltu ar sēņu piedevu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri