Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Kā labākais draugs

Interesanti, kurš ir tas mirklis, kad it kā prātīgs un visādi jauks cilvēks, neapšaubāms eksperts savā jomā, pārvēršas par apkārtējiem nesaprotamu klaunu vai citplanētieti, kurš runā nesaprotamā valodā, lieto tikai sev un vēl kādam desmitam tādu pašu ekspertu saprotamus terminus un patiesi skumst, ja pārējie, šos skaņu virknējumus nesaprotot, sāk izvairīties no sarunām par eksperta mīļoto tematu? Kurā brīdī gudras domas kļūst tik gudras, ka pārvēršas par murgu? Kad simpātiju izpausmes kļūst apgrūtinošas un mūzika no baudas transformējas tikai dažiem saprotamā kakofonijā?

VILLA CAFAGGIO Chianti Classico 2011

Perfekts Chianti Classico paraugs. Izcils. Un visi pārējie izsauksmes vārdi, kādus varat sameklēt sinonīmu un citās vārdnīcās. Tāds Chianti Classico, par kuru raksta mācību grāmatas un traktātus. Nesamocīts, tīrs klasikas eksemplārs. Vīns, kurā harmoniski sakopoti sarkanu ogu aromāti, teicams vīnogu skābums un maigi, noslīpēti tanīni. Tumšie omes ķirši, ozolkoka vaniļa un karamele, svaigi maltu melno piparu pikantums, kurš kalpo kā akcents, ne vairāk. Ja vīnam ļausiet stundas ceturksni saņemties, dzirdēsiet stāstu par attālu ugunskura aromātu, kūpinātas gaļas smaržu. Ar iztēli bagātākie sasmaržos arī tumšas šokolādes un pielijuša rudens meža smaržas. Vīns, ar kuru sarunas var arī ieilgt neatkarīgi no tā, cikos sākušās. Arī līdz rīta gaismai, ja kompānijā ņemsiet krietnu auksta cepeša šķēli, vītinātu šķiņķi, saulē kaltētus tomātus vai krietni briedušu sieru.

Lielisks jau šobrīd, garšas kārpiņu priecēšanas potenciālu glabās vismaz līdz 2019. gadam. Pudeles atvēršana pusstundu / stundu pirms ļaušanās, satikšanās prieku darīs klusāku, bet emocionāli pilnāku.

BELLINGHAM Big Oak Red 2013

Jau kuro gadu sajūsmina dienvidafrikāņi. Ar godīgumu, nesamākslotu attieksmi un visbiežāk teicamu darba rezultātu dzērēja glāzē.

Krāsā un viskozitātē vīns, iespējams, sniedz nedaudz mazāk, nekā pierasts vērot citos Shiraz un Cabernet maisījumos, bet šo niecīgo trūkumu atsver enerģisks smaržu kokteilis, kurā atpazīstams kā Cabernet upeņainums, tā arī Shiraz pikantums.

Sarkanums glāzē slēpj godīgi uzmargotu dzērienu, kurā netrūkst ne ogu garšas, ne arī garšvielaini uzmundrinošu nianšu. Upenes, mellenes, nedaudz karameles un ozolkoka.

Ozolkoka nianses droši vien no skaidām, bet labāk par to nedomāt. Garšā nedaudz robusts, varbūt trūkst augstskolu slīpējuma, bet tieši tanīnu vieglais raupjums padara šo vīnu par ideālu partneri katram ēdienam, kurš kaut attālu liesmas redzējis.

Teicams partneris nesteidzīgai novakarei pie ugunskura, grila, virtuves galda vai jebkur citur, kur nepieciešams vīns, kurš, kāda dzērēja vārdiem runājot, «nemāca tevi dzīvot». Tieši tāpat, kā labi draugi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?