Kumins jeb romiešu ķimenes
Tipiska plova garšviela, raksturīga ēģiptiešu un indiešu virtuvei. Sader ar koriandru. Padara baudāmus dārzeņus, kas paši ne pārāk labi garšo - bietes, ķirbjus, papriku. Labs grūti sagremojamiem ēdieniem - kartupeļiem, pupiņām, lēcām, zirņiem. Labi garšo zupās, sautējumos.
Timiāns
Lai gan zaļumiem parasti ir atsvaidzinoša garša, timiāns ir «silts», tāpēc tā ir tipiska zupas vai sautējumu garšviela. Labi sader arī ar pupiņu un tomātu ēdieniem, kartupeļiem, cukini, kabačiem, baklažāniem un papriku. Labi iet kopā ar citiem zaļumiem.
Ajurvēdas melnā sāls
Garšviela noderēs tiem, kam ir alerģiska reakcija uz olām vai kas citu iemeslu dēļ tās neēd. Karsēšanas procesā iegūtajam sālim ir cieti vārītas olas aromāts un garša, tāpēc sāls labi saderēs ar auksto vai skābeņu zupu, rasolu, majonēzes tipa aukstajām mērcēm.