Biruta atbild: «Dārzeņi pirms saldēšanas kādu minūti jāplaucē, tad jāliek cieši noslēgtā traukā vai maisiņā ar «ātrrāvēju». Ļoti svarīgi, lai netiek klāt gaiss. Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ saldēti produkti ir negaršīgi. Ja gaiss tiek klāt, rodas tā sauktais sala apdegums. Otra vaina - uzglabājot mainījusies temperatūra un produkti daļēji vai pavisam atkusuši, tad atkal sasaluši. Pretēji ogām, ko var vienkārši sabērt traukā (bezgaisa!) un sasaldēt, dārzeņus jānoplaucē. Nebrīnos, ka kundzes burkāni nebija garšīgi.
Kā pareizi sasaldēt dārzeņus ziemai?
Gribu ziemai saldēt burkānus, kāļus, pupas. Vai labāk saldēt vārītus vai svaigus? Pagājušajā gadā saldēju svaigus burkānus, taču - atkausēti tie nebija garšīgi. Laikam kaut ko darīju nepareizi - jautā Ineta.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.