Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Kamēr vasara lutina, apceļo Cēsis!

Vasara ir laiks, kad ne tikai baudīt silto laiku jūras krastā un doties atvaļinājumā uz tālākiem galamērķiem, bet arī laiks, kad apceļot Latviju. Lattelecom Lojalitātes programmas ietvaros saviem klientiem izveidojis aktivitāti Apceļo Latviju - katrs mēnesis ir veltīts vienas pilsētas apmeklēšanai, izmantojot vietējo uzņēmēju piedāvātās atpūtas iespējas par īpašām cenām. Neapšaubāmi viena no Vidzemes pērlēm ir pilsēta ar senu vēsturi un stipriem mūriem - Cēsis. Kultūras dzīve, aktīvās atpūtas iespējas un apskates objekti - tie ir tikai daži iemesli, kādēļ vērts doties uz Cēsīm.

Visa pilsēta pie kājām

Viduslaiku pilsētas apskati var sākt ar Cēsu Sv. Jāņa baznīcu, jo, kā atzīst paši vietējie, tad tieši pie baznīcas ieejas durvīm ir vieta, kur, uzkāpjot ar abām kājām, var sajust visu Rīgu zem kājām. Iemesls pavisam vienkāršs - Rīgas Pēterbaznīcas gailis ir vienā līmenī ar Jāņa baznīcas slieksni Cēsīs. Kad Rīga pie savām kājām sajusta, var doties tālāk apskatīt gan Cēsu ordeņpili, gan pilsdrupas. Ikvienam ģimenes loceklim būs interesanti pabūt vecajā pils cietumā, ar lukturīšiem gida pavadībā izstaigāt vecos ordeņpils labirintus. Savukārt, uzkāpjot Jaunās pils Lademahera tornī, būs iespēja no augšas redzēt visas pilsētas panorāmu. Lai uz mirkli atvilktu elpu un baudītu citādu Cēsu pils vēsturisko perspektīvu, lielisks risinājums būs izbraukums ar kuģīti Kārlis, ko piedāvā aktīvā tūrisma centrs Eži un kas cēsniekus un pilsētas viesus vadā ekskursijās pa Cēsu pils parka dīķi. Ekskursijas laikā kuģīša kapteiņi stāsta vēsturiskus notikumus un leģendas par Cēsu pili un pilsētu. Īpaši šis piedāvājums jāizbauda Lattelecom klientiem, jo tieši viņiem izbraukums ar kuģīti Kārlis pieejams ar atlaidi līdz 50%, bet velosipēdu noma aktīvā tūrisma centrā Eži ir pieejama ar 30% atlaidi.

Ja Cēsīs būsiet no šī gada 8. līdz 10. augustam, tad paspēsiet pabūt viduslaiku dienā Zvērīgi laiki, kuras tematika šogad īpaši tiek veltīta dzīvnieku un cilvēku attiecībām. Ja velosipēdi izīrēti, tad, dodoties tālāk pilsētas apskatē, turpat Cēsu centrā esošajā Maija parkā var gan atpūtināt kājas, gan redzēt melno gulbju pāri, kas jau teju 10 gadu priecē garāmgājējus. Vienīgi der atcerēties, ka barot tos ar līdzpaņemto maizi nebūtu ieteicams. Tam daudz labāk noderētu salātlapas.

Tuvāk dabai

Pēc dienas, kas pavadīta Cēsu pilsētas apskatē un baudot piedāvātās kultūras iespējas, noderīgi būs doties uz Žagarkalna kempingu, kas atrodas pašā Gaujas krastā, meža ielokā un kur varēs ērti atpūsties, lai nākamajā dienā jau baudītu Cēsu pilsētas tuvējo apkārtni. Kā pastāstīja kempinga Žagarkalns pārstāvis Vadims Kameņevs, tad kempingā katra ģimene vai draugu kolektīvs atradīs sev ko piemērotu. «Pie mums ikdienā viesojas gan tūristi no Latvijas, gan citām valstīm. Piedāvājam visu nepieciešamo ūdenstūristiem - inventāru laivošanai un plostošanai pa upi. Pie mums nereti paliek arī ģimenes ar bērniem un izbauda nakšņošanu teltīs vai treileros. Turklāt kempinga teritorija ir pietiekami plaša, lai tūristi cits citu netraucētu,» stāsta V. Kameņevs. Pēc kārtīga nakts miega turpat kempingā Žagarkalns, kur Lattelecom klientiem pieejama 20 procentu atlaide gan telts vietai, gan velo nomai, der iznomāt velosipēdu uz visu dienu un doties apskatīt Cēsu tuvējo apkārtni. Velotūristiem īpaši piemērots būs posms no kempinga līdz aktīvās atpūtas kompleksam Rakši, kas atrodas tikai divus kilometrus no kempinga. Tur būs iespēja sastapt vietējos Rakšu iemītniekus - divkupru kamieļus, Dienvidamerikas lamas, alpakas un gvanako. Patlaban šī ir vienīgā vieta Latvijā, kur tiek piedāvāta iespēja ne tikai apskatīt dzīvniekus, bet arī pašiem doties kopā ar tiem pārgājienā, piemēram, gar gleznaino Gaujas krastu, piknika groza nešanu uzticot uzticamai ceļabiedrenei - lamai. Dodoties uz atpūtas kompleksu Rakši, sanāks pabūt arī tūristu iecienītajās Cīrulīšu dabas takās. Tās atrodas Gaujas Nacionālajā parkā un ir saistošas ar savu interesanto reljefu un dabas daudzveidību. Šeit apskatāmi tādi objekti kā Cīrulīšu ala, Līgavas ala (Sarkanā ala), Spoguļu klintis (Cīrulīšu klintis), Gaujas vecupe un senleja, Dzidravots, strautu ūdenskritumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?