Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kāpēc liekuļojat?

Izlasot šonedēļ diena.lv komentāros sarakstīto un manā e-pastā sasūtīto, saku tā: jūs esat liekules, mīļās rakstītājas! Vēl saprotu tās, kurām knapi 20 - viņām piedodams, ka mētājas ar apgalvojumiem, par ko pašām nav jēgas. Jo to, kādas izvēles izdarīsi, kad tev būs 40, 50 vai 60, divdesmit gados pilnīgi noteikti nezini.

Bet pārējās - pirms raucat deguntiņus par _Dienas_ «galīgo radošo panīkumu», pirms vainojat sieviešu žurnālus, nosodāt fotošopu un, pasarg dievs! - plakstiņa ķirurģisku pacelšanu, atbildiet pašas sev: kāpēc regulāri krāsojat matus? Kāpēc nestaigājat dabiski sirmas jau no 30-35 gadu vecuma? Kāpēc protezēt zobus pieklājas, bet savilt grumbas ne?

Atbilde, kas man nāk prātā - līdz šim plastiskā ķirurģija bija ļoti dārga, tāpēc ikdienas skaistumkopšanā nepieejama metode. Tām, kas to nevar atļauties - drusku skauž un drusku bail. Un - no kā bail, tas slikts un nepiedienīgs.

Otrs pārmetumu gāziens tiek fotošopam un glancētajiem žurnāliem, kas traumējot sieviešu pašapziņu. Ar mani ir gluži otrādi. Ieraugot skaistu, koptu sievieti uz žurnāla vāka, jūtos iedvesmota. Līdzīgi kā Džeinu Birkinu uz mūsu Operas skatuves pirms vairākiem gadiem. Pēc Birkinas koncerta kāda filozofijas studente (virs 30) atsūtīja īsziņu: «Tovakar man nebija bail novecot.»

Diezgan ilgi esmu strādājusi žurnālistikā, daudz braukājusi kopā ar fotogrāfiem, intervējot dažādas sievietes. Neatceros nevienu, kurai būtu bijis vienalga, kā viņa izskatīsies avīzē. Parasti viņas negrib fotografēties. Pierunāju ar dežūrfrāzi - ka uz avīzes pelēkā papīra neredzēs ne grumbas, ne lūpukrāsu. Toties uz žurnāla vāka taču redzams viss. Kura no jums tur gribētu grozīties ar sāpošas galvas un bezmiega nakts pēdām sejā?

Šovasar, gaidot savu pases bildi, parunājos ar fotosalona vadītāju Āgenskalnā. Viņa stāstīja, ka sievietes pasei bildējas pa 5-6 reizēm, iepriekš iet uz saloniem meikapu taisīt. Tad gan brīnījos, pasē bildes novilkumā ar laminātu virsū to vispār neredz! Bet tās jau laikam citas, ne jūs, kas nosodošas vēstules Dienai rakstāt!

Un arī tās ir citas, kas draugos.lv sevi atrāda «liktenīgo kaķeņu» pozās tīkliņzeķēs un sarkaniem nadziņiem. Vai maigās izcakotās «pelītes» un mīlīgie «dačuki» - kā nu kurai sevi patīk pozicionēt. Dabiskumu - bez grima un fotošopa, kā spriežu pēc vēstulēm, pēkšņi gribat tikai uz glancēto žurnālu vākiem.

Bet, runājot par žurnālu saturu - palasiet! Labākās intervijas un dzīvesstāsti tajos par dzīvi pasaka ne mazāk kā Hermaņa Latviešu stāsti vai Larsa fon Trīra Dogvila.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?