Mūsmājās šajā sestdienā parasti tiek ceptas kartupeļu pankūkas un Leišmalei raksturīgais kuģelis.
Savukārt restorāna Daily šefpavārs Guntis Bredovskis kartupeļu talku laikam piedāvā ne tik tradicionālas receptes.
Mūsmājās šajā sestdienā parasti tiek ceptas kartupeļu pankūkas un Leišmalei raksturīgais kuģelis.
Savukārt restorāna Daily šefpavārs Guntis Bredovskis kartupeļu talku laikam piedāvā ne tik tradicionālas receptes.
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
6 porcijām vajadzēs: 3 ābolus, 6 kazenes, pusglāzi piena,
pusglāzi cukura, 2 olas, 1 tējk. mannas, 1 tējk. rīvmaizes, pa
šķipsnai vanilīna un kanēļa, taukvielu cepamtrauciņu
ieziešanai.
1. Āboliem izņem serdi un sarīvē. Karstā pienā sautē
5 min., tad pievieno nedaudz sāls, daļu cukura, vanilīnu un kanēli.
2. Masu atdzesē līdz 50-60 grādiem un pievieno mannu.
3.
Olas dzeltenumu un olas baltumu atsevišķi uzputo ar cukuru.
4.
Ābolu masā iecilā olas dzeltenumu un liek ar margarīnu ieziestos un
rīvmaizi izkaisītos karstumizturīgos trauciņos līdz pusei.
5.
Cep krāsnī 180 grādos 10 min. Izņem no cepeškrāsns un virsū liek
vienu kazeni un olas baltuma cepurīti.
6. Turpina cept vēl 5
min. 120 grādos.
7. Pasniedz ar skābu krējumu.
6 porcijām vajadzēs: 5 vārīti vidēji lieli kartupeļi, 2 vārīti
burkāni, 5 šampinjoni, 300 g ķirbja cepšanai, 1 daiviņa ķiploka, 1
tējk. linsēklu, sāls, pipari, naža gals kanēļa, 3 ēd. k. eļļas,
zaļumi.
1. Ķirbi un vārītos dārzeņus sagriež palielos gabaliņos.
2. Ķirbi apcep eļļā, pievieno četrās daļās sagrieztus
šampinjonus, pārkaisa sāli, kanēli un plānās šķēlītēs sagrieztus
ķiplokus.
3. Visu viegli apcep, pievieno zaļumus, nedaudz
padzesē un uzmanīgi samaisa visas sastāvdaļas.
4. Pasniedz
pārkaisītus ar linsēklām. Gardi šie salāti ir arī ar kinzu,
maurlokiem. Ja nekas no minētā jums neiet pie dūšas, pasniedz ar
apceptām ķirbju sēklām.
6 porcijām vajadzēs: 6 lieli kartupeļi, 1 vidēji liels sīpols, 3
āboli, pusglāze saldā krējuma, 1 glāze piena, sāls, pipari, 1
zariņš seleriju lapu, 100 g Holandes siera.
1. Nomizotus
kartupeļus, ābolus un sīpolus sagriež ļoti plānās šķēlītēs, sajauc
ar garšvielām.
2. Kārto ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā
karstumizturīgā traukā - vispirms liek kartupeļu kārtu, pēc tam
sīpolus, bet virsū ābola šķēlītes, piespiež, pārlej ar saldo
krējumu, kas sajaukts ar pienu. Pārklāj ar foliju.
3. Cep 180
grādos apm. 45 min., tad foliju noņem, pārkaisa ar zaļumiem un
sieru, turpina cept vēl 15 min., līdz kārtojums ieguvis zeltaini
brūnu garoziņu. svaigiem dārzeņiem.
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!