Katalāņu vai franču?
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Havjera Garsijas Crema Catalana
4 personām vajadzēs: puslitru piena, viena citrona mizu, 4
kanēļa standziņas,
10 olu dzeltenumus, 4 ēd.k. kukurūzas
cietes, 250 g cukura, vienu apelsīnu
Vienā traukā olu
dzeltenumus samaisa ar cukuru. Citā traukā sajauc cieti (var
izmantot arī kartupeļu, bet oriģinālajā receptē ir kukurūzas) ar
200 ml auksta ūdens. Katlā uzkarsē pienu. Pievieno kanēļa
standziņas, citrona mizu (visu no viena citrona). Kad piens uzmet
pirmo burbuli, katlu noņem no uguns un pienu izfiltrē.
Izfiltrētajam pienam, ātri maisot, pievieno olu dzeltenumus un
cieti. Liek atpakaļ uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, karsē
atkal līdz pirmajam burbulim. Gatavo masu salej formās, atdzesē.
Pirms pasniegšanas karamelizē ar cukuru. Pasniedz ar apelsīnu šķēli
un kanēļa standziņu.
Birutas Ozolas Créme Brulée Canadienne
6 personām vajadzēs: 8 olu dzeltenumus, 50 g cukura,
600 ml
saldā krējuma, 1 vaniļas pupiņu pāksti vai dažus pilienus vaniļas
ekstrakta, kļavu cukuru vai pūdercukuru karamelizēšanai.
Uzkarsē krāsni līdz 180 °C. Samaisa olu dzeltenumus ar cukuru.
Uzvāra krējumu ar vaniļas pāksti. Izņem pāksti un iekasa sēkliņas
krējumā. Iekuļ krējumu olu dzeltenumos. Karsē bļodu virs karsta
ūdens katla, visu laiku maisot, līdz masa sabiezē krējuma biezumā.
Sadala olu masu sešos ugunsdrošos trauciņos, liek tos lielā pannā,
kuru pielej ar karstu ūdeni apmēram līdz trauciņu divām trešdaļām
un liek krāsnī uz 30 minūtēm. Pēc tam liek ledusskapī
atdzist.
Kad krēms atdzisis, to pārkaisa ar pūdercukuru un
cepeškrāsnī apgrilē, līdz cukurs sabrūnējis.
Kafejnīcas Cadets de GascogneCréme Brulée
4 porcijām vajadzēs: 3 olu dzeltenumus, 70 g cukura un vēl
papildus 4 tējk. cukura, 350 ml saldā krējuma, 4 ugunsdrošus
trauciņus, gāzes šķiltavas karameles glazūrai
Bļodā saliek
visas sastāvdaļas, ar mikseri tās samaisa, līdz izkūst cukurs (apm.
5 min.) un masa kļūst viendabīga (masu nedrīkst saputot, jo tad
izveidosies gaisa burbuļi).
Gatavo masu salej ugunsdrošos
trauciņos, liek cepeškrāsnī
100 °C temperatūrā (to nekādā
gadījumā nedrīkst cept augstākā temperatūrā - tad krēms nebūs
viendabīgs, bet graudains) un cep 75 min. Kad krēms ir gatavs, tā
virsmu vienmērīgi pārkaisa ar cukuru (apm. 1 tējk. cukura bez
kaudzes vienai porcijai). Cukuru var uzkaisīt gan tikko izceptam,
gan atdzisušam krēmam. Tad ar gāzes šķiltavām cukuru dedzina - tas
sāks kust, un veidosies zeltaini brūna karamele (nedrīkst palikt
cukura graudiņi)! Un créme brulée ir gatavs
pasniegšanai! Bon appétit!
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri