Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kinomīļu maršrutā tagad arī Pārdaugava

Klusu un gandrīz nemanāmi šodien pirmo reizi apmeklētājiem durvis vērs jaunais kinoteātris Multikino, beidzot noslēdzot garo sāgu par tirdzniecības centra Rīga Plaza iespējamiem nomniekiem. Lai arī Eiropas audiovizuālās observatorijas ziņojums par 2009. gadu ir nepārprotams - Latvijai bijis vislielākais kinoskatītāju skaita un ieņēmumu kritums -, poļu kino operatoru Multikino šie skaitļi nav nobiedējuši, un tas cīņā par skatītāju maciņiem iesaistīsies ar pārējiem diviem Rīgas daudzzāļu kinoteātriem Parex Plaza un Cinamon.

«Ir taču vairāk nekā viens miljons kino- skatītāju,» saka _Multikino_ biznesa attīstības direktors Rafels Glovackis. Kvalitatīva filmu izrādīšanas tehnika un aparatūra, augstas kvalitātes mēbeles, liela autostāvvieta par brīvu un trīs 3D zāles - tās ir galvenās kvalitātes, ko nosauc R. Glovackis skatītāju piesaistīšanai.

Sola poļu kino

Par repertuāru kinoteātra vadība pagaidām runā atturīgi. «Filmas pagaidām būs tās pašas, kas citos kinoteātros, jo pagaidām mums ir tikai divi sadarbības partneri filmu izplatītāji - Forum Cinemas un Acme,» pastāstīja Rīgas kinokompleksa direktore Svetlana Koļesņika. Tuvākajā nākotnē ar filmu izplatīšanu plāno nodarboties arī Multikino. Repertuāru centīšoties veidot atšķirīgu - iespējams, tas varētu būt neatkarīgais kino, taču vēl jāizpēta auditorijas vēlmes un gaidas. «Esam atvērta kompānija,» nosaka kinoteātra direktore. Jaunajā kinoteātrī plānots rādīt arī Polijā tapušās filmas - ne tikai klasiku, piemēram, Andžeja Vajdas darbus, bet arī jaunākās filmas, to skaitā komēdijas, filmas bērniem. Oktobrī gaidāms poļu kinomaratons. Multikino ir pārliecināts, ka Latvijas filmas noteikti rādīs, ja vien būs piedāvājums. Būšot arī tiešraides no pasaulē slaveniem opernamiem. Pagaidām gan potenciālajam kinogājējam ir sarežģīti uzzināt filmu repertuāru un demonstrēšanas laiku - tas tikšot risināts jau tuvākajā laikā, līdz ar «lielo atklāšanu» būšot gatava arī interneta lapa latviešu valodā, kurā pie viena varēs rezervēt biļetes. Tagad biļetes var iegādāties turpat kinoteātrī.

Plānots, ka jaunais kinoteātris mēnesī varētu uzņemt ap 50 000 skatītāju. Lielā atklāšana gan vēl priekšā, arī potenciālos apmeklētājus sāks uzrunāt tikai tuvāko dienu laikā. Skatītājus mēģinās ievilināt Lielajā iepirkšanās un kino naktī, kas notiks naktī no 14. uz 15. augustu. Filmas rādīs līdz pat četriem rītā, turklāt ar vienu biļeti varēs apmeklēt neierobežotu skaitu seansu.

Ar līdzīgu domāšanu

Kinoteātris Rīga Plaza ir pirmais Multikino mēģinājums spert soļus ārpus Polijas robežām. Septembrī Polijā otrs lielākais operators jaunu filmu skatīšanās vietu atklās Viļņā. «Līdzīgas valstis, līdzīga uztvere - mums būs viegli iestrādāties,» pārliecināts R. Glovackis.

Uz Igaunijas pusi gan pagaidām poļi neskatās. Līgums par kinoteātra iekārtošanu Latvijā noslēgts tikai šī gada aprīļa beigās - darbus nācies sasteigt. Lai viss noritētu pēc iespējas ātrāk, kinoteātra labiekārtošanā piedalās poļu strādnieku grupa, kam jau esot pieredze šādā darbā Polijā.

Multikino pieder 186 lielie ekrāni un 42 000 sēdvietu 15 valsts lielākajās pilsētās. S. Koļesņika informē, ka jaunajā kinoteātrī strādās 52 vietējie darbinieki, atkarībā no kinoteātra attīstības to skaits varētu pieaugt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

* cena vienam pieaugušajam uz seansu trešdienā,
pēc plkst.19, iegādājoties kasē
** cena vienam pieaugušajam uz seansu sestdienā,
pēc plkst.19, iegādājoties kasē (visos kinoteātros tiek piemērotas dažādas atlaides,
to skaitā biļešu iegādei internetā, pieejamas bērnu biļetes, ģimenes biļetes u. c.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?