Ķiploku smarža matos
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Gaspačo. Ziemas zupa
4 personām vajadzēs:
1 kg svaigu tomātu, ķiploku, sarkano
sīpolu, 2 svaigus gurķus, 2 citronu sulu,
50 g bazilika, 200 ml
olīveļļas (extra virgin), bundžu melno olīvu ar kaulu, pāksti
svaiga sarkanā čili, sāli, piparus, cukuru, tabasko mērci
Veselus tomātus, svaigu čili, ķiploku daiviņas un sīpolus,
sagrieztus četrās daļās, apcep uz pannas vai cepeškrāsnī 10 minūšu
220 grādos, līdz tomātiem mizas brūnas. Noņem mizas, visu sablendē,
ieber katlā un apcep ar nedaudz olīveļļas. Pievieno sāli, piparus,
cukuru, mazliet tabasko mērci. Pasniedzot pievieno sakapātu
baziliku, citronu sulu, melnās olīvas un svaigus kubiciņos
sagrieztus gurķus. Gaspačo bez gurķa nav gaspačo.
Bez nosaukuma
4 personām vajadzēs:
1 kg kartupeļu
300 ml
olīveļļas
balto sīpolu, ķiploku, 6 olas
Kartupeļus nomizo,
sagriež smalkos kubiciņos un apcep karstā olīveļļā. Pievieno sīpolu
un ķiploku kubiciņus un turpina cept, līdz dārzeņi kļūst
caurspīdīgi. Atsevišķā traukā sakuļ olas, pievieno sāli un piparus.
Sakulto olu pārlej kartupeļiem, apcep, līdz ola sabiezē. Uzliek
pannai vāku, nogriež uguni uz minimālo un turpina cept apmēram
piecas minūtes. Pēc tam seko smalkākais darbs - apgriezt (apmest)
sacepumu uz pannas otrādi, lai tas neizjūk. Turpina cept vēl
apmēram 10 minūšu, līdz kartupeļu torte gatava. Ja vēlas, tai var
pievienot zirnīšus, sviesta pupiņas. Spānijā liek klāt pikanto
desu. Latvieši var piegriezt speķīti.
Katalāņu maize
4 personām vajadzēs:
apkaltušu vakardienas bageti,
1 kg
svaigu tomātu,
ķiploku, svaigu baziliku,
20 g olīveļļas,
sāli, piparus
Bageti sagriež divus centimetrus biezās
šķēlēs, pārlej ar olīveļļu, saspiestiem vai sasmalcinātiem
ķiplokiem, uzber kubiciņos sagrieztus tomātus un sakapātu baziliku,
pārlej ar mazliet olīveļļas. Pārkaisa ar sāli un melnajiem
pipariem. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 10
minūšu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri