Sastāvdaļas: ķirbju krēmam - 250 g notīrīta muskata ķirbja, 50 g
ūdens, 250 g 35% saldā krējuma, 100 g cukura, 5 g vaniļas cukura,
10 g želatīna, 25 g citrona sulas; dzērveņu želejai - 300 g
dzērveņu, 130 g cukura, 250 g ūdens, 15 g želatīna
1. Katliņā
uzvāra ūdeni, pievieno muskata ķirbja gabaliņus un uz lēnas uguns
vāra, līdz tie kļūst mīksti. Vārīto ķirbi atdzesē.
2. Pievieno
pusi cukura, citronu sulu un blenderī sasmalcina viendabīgā masā.
(Ja nav blendera, ķirbis jāsamīca pirms cukura un citrona
pievienošanas.)
3. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu, ūdens peldē
izkausē un maisot pievieno ķirbju biezenim.
4. Saldajam
krējumam pievieno atlikušo cukuru un vaniļas cukuru un sakuļ
stingrās putās.
5. Saputotajam krējumam maisot pievieno ķirbju
biezeni, salej trauciņos un liek ledusskapī.
6. Tagad gatavo
dzērveņu želeju. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno dzērvenes un vāra
5-7 minūtes. Tad ogas caur sietu notecina, izspiež sulu, vēlreiz
uzvāra, pievieno cukuru un noņem no uguns.
7. Želatīnu
uzbriedina aukstā ūdenī un uzbriedušu pievieno dzērveņu želejai.
Maisot izšķīdina. Želeju atdzesē, līdz tā kļūst bieza, tad pārlej
ķirbju krēmam. Liek ledusskapī sastingt.