Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Ķirši ne tikai strazdiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vasaras ķirši ar ceptu jauno bieti un uzputotu ka

Četrām personām vajadzēs nelielu jauno bieti, 2 tasītes ķiršu bez kauliņiem, 100 g sarkanvīna, 1 ēd. k. medus, 150 g kazas siera, 3 olu dzeltenumus, 3 ēd. k. saldā krējuma, sāli, piparus, muskatriekstu, svaigus zaļumus
Bieti ietin folijā un liek cepties cepeškrāsnī 25 minūtes, līdz biete mīksta, atdzesē un sagriež plānās šķēlītēs. Katliņā lej sarkanvīnu un savāra kopā ar medu, līdz šķidrums mazinās divas reizes, pievieno ķiršus un pavāra, līdz veidojas mērces konsistence. Olu dzeltenumus saputo, pievieno uzvārītu saldo krējumu ar garšvielām, kazas sieru. Visu saputo mikserī un liek ledusskapī, lai kazas siers atdzistu un sabiezētu.
Uz šķīvja kārto zaļumus, tad bietes, kazas sieru. Pārlej ar ķiršu mērci un uzkaisa nedaudz svaigi maltus piparus.

Mannā biezputra ar vistas austeri ķiršu mērcē

Četrām personām vajadzēs
4 vistas krūtiņas ar spārniņa daļu,
sāli, piparus, maltu papriku, 2 krūzītes ķiršu bez kauliņiem, 100 g baltvīna, 2 ķiploku daiviņas, 1 ēd.k. kartupeļu cietes, 4 plānas ingvera šķēlītes, glāzi mannā putraimu, 400 g vistas buljona, 150 g sviesta cepšanai. Vistu krūtiņas saberž ar garšvielām un liek cepties. Ja iespējams, uz grila. Ja nē, 15 minūtes cepeškrāsnī 180 C. Uzvāra vistas buljonu un iemaisa mannā putraimus. Savāra un lej formiņā vai traukā atdzesēties.
Baltvīnu ar ingveru un ķiplokiem novāra. Kad šķidrums novārījies uz pusi, pievieno ķiršus un pavāra vēl brīdi. Kad mērce gatava, pievieno aukstā ūdenī iejauktu kartupeļu cieti. Neļauj mērcei vārīties. Pagaršo un pievieno garšvielas, ja nepieciešams.
Uz šķīvja liek ķiršus, tad biezputras pamatni, virsū liek vistas austeri un pāri lej mērci. Pasniedzot dekorē ar svaigiem zaļumiem.

Ķirši baltās šokolādes krēmā, pasniegti ar vasara

Vajadzēs 2 krūzītes ķiršu (400 g) bez kauliņiem, 5 olu dzeltenumus, 5 tējk. cukura, 200 g baltās šokolādes, 100 g saldā krējuma, 2 tasītes aveņu, 4 ēd. k. cukura, 15 g želatīna
Želeja: 4 ēd. k. cukura sajauc ar ūdeni un uzvāra. Pievieno avenes un iemaisa uzbriedinātu želatīnu. Lej formiņās un liek ledusskapī, lai sastingst.
Krēms: olu dzeltenumus saberž ar 5 tējk. cukura. Saldo krējumu uzvāra un tajā izkausē balto šokolādi, iejauc olu dzeltenumos. Deserta formiņās kārto ķiršus un pārlej ar baltās šokolādes krēmu.
Deserta traukos kārto aveņu želeju un virsū liek ķiršus baltajā šokolādes krēmā. Pasniegšanai var izmantot saldos groziņus, kas ēdienam piešķirs apetītlīgu izskatu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?