Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

KNAB ir jārunā

Guntis Bojārs

Ja Jutai Strīķei ir drošs pamats, lai ķertos pie rīkles Lembergam, Šķēlem un Šleseram, tad viņai ir jābūt arī drosmīgai, lai izietu sabiedrībā un kaut nelielā preses konferencē sniegtu informāciju par to, kas īsti notiek un ko dara KNAB. Tas nenozīmē atklāt operācijas detaļas, bet pietiekami skaidri iezīmēt tās robežas un mazināt spekulācijas. Tā ir normāla prakse ikvienas lielas operācijas gadījumā, un to praktizē gan militāras, gan drošības struktūras visā pasaulē, un Strīķe to zina. 42 kratīšanas orderi, pie kā ticis KNAB un kuru laišana apgrozībā trešdien teju sacēla Vislatvijas paniku, - tas galīgi nav maz. Tas nav, kā papurināt kādu ārstu kukuļņēmēju kādā piepilsētas slimnīcas kabinetā.

Pašreizējā skatījumā viss notikušais atgādina pēkšņu gaismas izslēgšanu cilvēku piepildītā zālē, kur tagad vienā kaktā spiedz, citā raud, citā smejas, bet citā - viss ir nopietni. Patlaban vienīgais, ko sabiedrība var mazliet pažļembāt mediju mērcē ir interpretācijas, versijas, pieņēmumi, neoficiālas aizdomas un it kā ļoti uzticamu avotu izklāsti utt. Rezultātā no, iespējams, nopietniem un valstij vajadzīgiem KNAB nolūkiem viss pārvēršas farsā. Daži jau runā par Strīķes pēdējo iespēju pirms KNAB paredzamās izravēšanas, ņemot vērā, ka viņa pašreiz pilda KNAB priekšnieces lomu, kamēr Normunds Vilnītis ir atvaļinājumā. Daži berzē rokas, ka nu tik resnie sēdēs un netiks pie teikšanas Valsts prezidenta vēlēšanās, bet mūžam omulīgais Lembergs pa virsu uzmet kādu joku. Un nav pat oficiāli zināms, par ko īsti sākts kriminālprocess, kas tā kā ir pamats KNAB operatīvajām darbībām.

Spekulāciju mudžeklis diemžēl uzrādīja arī atsevišķu Latvijas žurnālistu nespēju noorientēties tajā un līdz ar to arī profesionālo vājumu (cerams, mirkļa), kas robežas ar bezatbildību. Proti, dienas pirmajā pusē, atsaucoties uz «neoficiāliem avotiem», atsevišķos interneta portālos un tviterlentā parādījās ziņas, ka saistībā ar KNAB sāktajām oligarhu medībām veikta kratīšana arī akciju sabiedrībā Diena.

Tas neatbilst patiesībai!

Un ir žēl, piemēram, par bijušo Dienas kolēģi augstas raudzes komentētāju Paulu Raudsepu, kurš savā tviterkontā to apgalvoja ar pilnu pārliecību, ir žēl par bijušo Dienas darbinieku, tagad Delfi reportieri Ivo Leitānu, kurš tikai pēc jautājuma, vai viņš spēj atbildēt par «savu neoficiālo» informāciju, rakstīto anulēja. Ir žēl tāpēc, ka pirms ko rakstīt viņi spēj piezvanīt saviem bijušiem kolēģiem un pārbaudīt šo informāciju, un viņi labi zina, ka Dienā ir atvērtā biroja princips un neviena rīcība te nevar palikt nepamanīta. Nekā citādi, kā par negodprātīgu konkurenci to nosaukt pašlaik nevar.

Dienas redakcija turpina strādāt, kā strādājusi, un, par spīti tam, ka Dienas īpašnieks ir Aināra Šlesera draugs Viesturs Koziols, Dienas žurnālisti nebūs akli ne vērtējot oligarhu «jauno lietu», ne arī KNAB rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?