Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Ko šorīt ēdāt brokastīs?

No visiem jautājumiem, ko Dienas Ēdienos uzdodam cilvēkiem, trīs man ir vismīļākie - ko jūs vēlētos ēst dzīves pēdējā maltītē; ko gatavotu pirmajā randiņā; ko šorīt ēdāt brokastīs?

Es pati jau sen esmu izdomājusi, ko gribētu ēst dzīves pēdējā ēdienreizē (sviestā ceptus kartupeļus, no kādiem kaloriju dēļ vismaz 20 gadus esmu piespiedusi sevi atteikties). Bet pirmajā randiņā negatavotu neko, jo man pat prātā neienāktu, ka tādā brīdī kādam var gribēties ēst.

Savukārt lasīt cilvēku atbildes uz trešo jautājumu ir interesanti - savā ziņā veidojas statistika par mūsu brokastu paradumiem. Piemēram, nesen kāda meitene brokastīs ēda rozīnes šokolādē, bet puisis - franču karbonādi.

Ko vēl ēst no rīta? Šoreiz idejas jautājām restorāna Ambiente šefpavāram Mārim Pastaram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pašgatavots brokastu muslis

4 personām vajadzēs: 150 g auzu pārslu, 50 g riekstu (to, kas jums vislabāk garšo), 50 g sēkliņu (to, kas jums vislabāk garšo), 30 g sviesta, 30 g medus
1. Sviestu ar medu izkausē.
2. Sausās sastāvdaļas izklāj cepešpannā, pārlej ar izkausēto sviestu un medu.
3. Cep cepeškrāsnī aptuveni 15 min. 190 grādos, regulāri apmaisot.
4. Visu atdzesē, vēl dažas reizes apmaisa, lai siltās pārslas nesaliptu.
5. Aukstam muslim var pievienot žāvētus augļus, žāvētas ogas vai šokolādi.
6. Šādi sagatavotu musli var glabāt noslēgtā traukā vairākas nedēļas.
7. Ēdiet to ar pienu, jogurtu, sulu vai kā šajā gadījumā - ar balto bezpiedevu jogurtu un svaigiem augļiem.

Auzu pārslu putra ar godži ogām

200 g auzu pārslu, 1 ābols, sāls, kanēlis pēc garšas, neliela sauja kaltētu godži ogu (var nopirkt lielveikalos, var arī aizstāt ar rozīnēm), medus vai kļavu sīrups pārliešanai
1. No ūdens un auzu pārslām izvāra putru.
2. Kad pārslas nedaudz pavārījušās, pieliek sagrieztu ābolu, kanēli un godži ogas.
3. Pavāra visu vēl nedaudz, uzliek vāku un atstāj uz brīdi, lai pārslas uzbriest.
4. Pasniedz, pārlejot ar medu vai kļavu sīrupu.

Pankūkas ar ogām

2 personām vajadzēs:
1 ola, 150 g miltu, 150 g piena, sāls un cukurs, svaigas vai saldētas ogas (tās, kas garšo un ir pa rokai), pēc vēlēšanās pārkaisīšanai -
brūnais cukurs, krējums, kanēlis
1. Atdala olas baltumu no dzeltenuma.
2. Pagatavo pankūku mīklu no miltiem, piena, olas dzeltenuma, sāls un cukura - mīklai jāsanāk nedaudz biezākai nekā plānajām pankūkām.
3. Uzputo olas baltumu un iecilā mīklā.
4. Uzkarsē pannu (izvēlas tādu, kuru var likt cepeškrāsnī), ielej eļļu un liek mīklu, izlīdzina to vienmērīgi pa visu pannu un uzreiz ņem nost no uguns, lai pankūkas apakša nepiedeg.
5. Pankūkai uzber ogas (ja lieto saldētas, tās vispirms jāatkausē un jānosusina, lai izdalītos mazāk šķidruma), ja vēlas, uzkaisa cukuru vai kā plātsmaizi pārlej ar krējuma, cukura, kanēļa maisījumu.
6. Tad pankūku liek cepeškrāsnī, uz grila funkciju (cep tikai no augšpuses). Cep 220 grādos 5 minūtes.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?