Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Kodols vēl jāpapildina

Pērnā finālturnīra dalībnieki apvienojumā ar perspektīvākajiem jaunajiem spēlētājiem veidos Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kodolu šīs vasaras Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā. Pirmdien komandas treniņus sāka kandidātu «velna ducis» - 13 spēlētāju, bet pārējie tiks gaidīti līdz pat jūlija beigām. Kvalifikācijas turnīrs sāksies 10. augustā.

No divpadsmit pagājušā gada finālturnīra dalībniekiem kandidātu lokā šoreiz nav savainoto uzbrucēju Riharda Kuksika un Jāņa Bērziņa, kā arī Armanda Šķēles, kurš ar traumām cīnījās faktiski visu sezonas otro pusi, turklāt viņa pozīcijā iecerēts pārbaudīt vairākus perspektīvos spēlētājus. Uz dalību valstsvienībā kandidēs arī vairāki pērn uz Slovēniju neaizbraukušie basketbolisti, vairāki gados jaunie spēlētāji, kuri iepriekš sevi apliecinājuši jaunatnes izlasēs, kā arī šosezon sevi Latvijas čempionātā labi apliecinājušais aizsargs Aigars Šķēle un labā ASV universitātē spēlējošais Haralds Kārlis. Iespējas sevi pierādīt tikšot dotas visiem kandidātiem.

Valstsvienībai šovasar atkal nepalīdzēs Dāvis Bertāns, kurš lielāko daļu pagājušās sezonas izlaida traumas dēļ, tāpēc šovasar gatavosies sezonai pēc individuālas programmas, kā arī pēdējā gada laikā sevi spoži pieteikušie Kristaps Porziņģis un Ojārs Siliņš, kuri arī nākamajai sezonai gatavosies pēc individuālas programmas. «Respektēju spēlētāju izvēli. Jo vairāk tāpēc, ka līdzdalība valstsvienībā ir brīvprātīga, un mūsu spēlētāji nesaņem nekādu atalgojumu. Tikai atgādināšu, ka valstsvienībā darbs tiek organizēts, iespēju robežās ņemot vērā spēlētāju individuālās vajadzības, un līdz šim gandrīz visiem izlases dalībniekiem nākamā sezona bijusi veiksmīga,» norādīja Bagatskis. Nebūs arī mūsu pēdējo desmit gadu vienīgā NBA basketbolista Andra Biedriņa, kas gan nu jau pārsteidz tikai reto. «Situācija nav mainījusies - Andris manu telefona numuru zina,» Bagatskis uzsver, ka centra uzbrucējs būs laipni gaidīts komandā, ja vēlēsies kandidēt uz vietu sastāvā.

Treniņnometnes sākumu izlaidīs Dairis Bertāns, Jānis Timma, kuri viņpus okeāna mēģinās sevi pierādīt NBA Vasaras līgā, kā arī Kaspars Bērziņš, kurš atrādīsies pasaules spēcīgākās līgas klubiem. Viņi tiek gaidīti līdz jūlija beigām. «Viņi Ziemeļamerikā nebaudīs atvaļinājumu, tāpēc par sportisko formu neuztraucos. Cits jautājums, cik ātri izdosies iekļauties komandā,» piesardzīgs ir Bagatskis.

Komandas vadība visas astoņas pārbaudes spēles apzināti izvēlējusies aizvadīt izbraukumā, jo tas parasti rada papildu grūtības un gatavošanās posmā saliedē komandu. Līdzjutējiem gan nebūs jāskumst, jo vairākas spēles paredzētas netālajā Pērnavā un Šauļos. Kvalifikācijas turnīrs sāksies augusta otrajā nedēļā - četru komandu konkurencē dalību finālturnīrā nodrošinās uzvarētājs, kā arī seši no septiņu grupu otro vietu ieguvējiem. Vēl gan nav zināms, kur notiks finālturnīrs, jo līdzšinējā tā rīkotāja Ukraina valstī valdošās situācijas dēļ no šī pienākuma atteikusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Latvijas valstsvienības kandidāti
Aizsargi: Jānis Strēlnieks (Budiveļņik, Ukraina), Jānis Blūms (Astana, Kazahstāna), Dairis Bertāns (Bilbao, Spānija), Žanis Peiners (Mikolaiv, Ukraina), Aigars Šķēle (Jūrmala/Fēnikss), Ingus Jakovičs (VEF Rīga); uzbrucēji: Kristaps Janičenoks (VEF Rīga), Haralds Kārlis (Setton Hall, ASV/NCAA), Jānis Timma (Ventspils), Mareks Mejeris (Clavijo, Spānija), Rolands Freimanis (Himik, Ukraina), Kaspars Bērziņš (Rio Natura, Spānija), Andrejs Gražulis (Valmiera); centri: Andrejs Šeļakovs (Sigal, Kosova), Mārtiņš Meiers (Mitteldeutscher, Vācija), Ronalds Zaķis (Ventspils), Iļja Gromovs (Jūrmala/Fēnikss)
Treneri: Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs, Ainars Zvirgzdiņš
Kalendārs
30.VI sākas treniņi Rīgā
14.-15.VII pārbaudes spēles pret Igauniju (Pērnavā)
19.-20.VII pārbaudes spēles pret Lielbritāniju (Birmingemā)
28.VII pārbaudes spēle pret Lietuvu (Šauļos)
1.-3.VIII pārbaudes turnīrs Vācijā (pret Vāciju, Krieviju, Izraēlu)
Eiropas čempionāta kvalifikācija
10.VIII pret Zviedriju (Luleo)
13.VIII pret Slovākiju (Rīgā)
17.VIII pret Rumāniju (Rīgā)
20.VIII pret Zviedriju (Rīgā)
24.VIII pret Slovākiju (Pečinokā)
27.VIII pret Rumāniju (Sibiu)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?