Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kokteiļi jūnija vakariem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cosmopolitan Mohito Zemeņu daikiri

Par seriāla Sekss un lielpilsēta galvenās varones Kerijas iecienītākā kokteiļa Cosmopolitan izcelsmi joprojām strīdas. Visticamāk, to neatkarīgi cits no cita izgudrojuši vairāki bārmeņi pagājušā gadsimta 70. gadu Amerikā. Taču skaidri zināms, ka starptautiski atzītā kokteiļa versija radīta 1987. gadā Manhetenā. Deviņdesmitajos gados, pateicoties minētajam televīzijas seriālam, tas ātri vien kļuva populārs jaunu sieviešu vidū. Pēc seriāla motīviem uzņemtajā kinofilmā, kad viena no četrotnes - rudmate Miranda - vaicā, kāpēc viņas pārtraukušas dzer Cosmopolitan, Kerija attrauc: «Tāpēc, ka visi citi sāka.»

Sastāvdaļas: 40 ml citronu degvīna, 15 ml Cointreau (vai kāda cita apelsīnu liķiera), 30 ml dzērveņu sulas, puse laima, ledus.
Pagatavošana
1. Lai atdzesētu kokteiļa (martīni) glāzi, to piepilda ar ledu un aukstu ūdeni, ko pirms kokteiļa iepildīšanas izlej.
2. Tikmēr šeikerā ielej degvīnu (oriģinālajā receptē ir citronu degvīns, bet var izmantot arī kādu citu), apelsīnu liķieri un dzērveņu sulu. Kokteiļa garša, protams, būs atkarīga no alkoholisko dzērienu kvalitātes.
3. Izspiež sulu no puslaima un daiviņas iemet šeikerā. Piepilda šeikeru ar ledu un enerģiski sakrata.
4. Nokāš iepriekš atdzesētajā martīni glāzē. Dekorē ar apelsīna vai citrona miziņas spirāli vai citrona šķēlīti.
Padoms
Ir desmitiem dažādu Cosmopolitan versiju, tāpēc droši var eksperimentēt ar dzēriena sastāvdaļām un to attiecībām, lai atrastu sev vispiemērotāko.

Mohito ir viens no iecienītākajiem vasaras kokteiļiem. Par tā izcelsmes vietu pieņemts uzskatīt Kubu, taču viedokļi atšķiras. Viens no stāstiem vēsta, ka mohito līdzinās 16. gadsimta dzērienam El Draque, kas radīts par godu britu jūrasbraucējam Frānsisam Dreikam. Arī par dzēriena nosaukuma izcelsmi ir dažādas versijas. Viena - dzēriena nosaukums mojito cēlies no garšvielām bagātas mērces moho (mojo); cita - mojito ir atvasinājums no spāņu mojadito, kas nozīmē - mazliet mitrs.

Sastāvdaļas: 1 laims, 6-10 svaigas piparmētru lapas, 2 tējk. brūnā cukura, 50 ml gaišā ruma, gāzēts ūdens, sasmalcināts ledus
Pagatavošana
1. Tā dēvētajā kolinsa (vai jebkurā citā augstā glāzē) liek daiviņās sagrieztu laimu, piparmētru lapas un brūno cukuru.
2. Var pievienot arī nedaudz laima sīrupa.
3. To visu maigi sastampā, lai lapiņas tikai savainotu, nevis sapluinītu sīkās driskās, pielej rumu, apmaisa un piepilda glāzi ar sasmalcinātu ledu.
4. Glāzi līdz malām piepilda ar gāzēto ūdeni (var izmantot arī Sprite vai Bitter Lemon toniku, taču ieteicamāks ir ūdens, jo citādi mohito būs ļoti salds).
5. Dekorē ar piparmētru lapām un laima šķēlīti.
6. Slāpju veldzēšanai lielisks ir arī bezalkoholiskais mohito, ko gatavo, kā iepriekš aprakstīts, tikai nepievieno rumu. Ir arī dažādas mohito variācijas, kuru receptēs ruma vietā minēts, piemēram, degvīns ar augļu vai ogu garšu vai ābolu liķieris, vai šampanietis ūdens vietā.
Saldens, bet atsvaidzinošs vasaras kokteilis, ko vislabāk gatavot tagad, kad pieejamas svaigas zemenes. Cēlies no klasiskā Daiquiri, kurš sastāv no ruma, laima sulas un cukura sīrupa vai cita saldinātāja un kura recepte radusies Kubā pirms vairāk nekā simt gadiem.

Sastāvdaļas: 50 ml gaišā ruma, 25-30 ml svaigas laima sulas (der arī citrona), 8-10 zemenes, 15-20 ml cukura sīrupa, zemeņu sīrupa vai kāda cita saldinātāja, ledus.
Pagatavošana
1. Šeikerā sastampā zemenes, rumu, laima sulu un cukura sīrupu.
2. Piepilda šeikeru ar ledu un enerģiski sakrata.
3. Nokāš atdzesētā Margaritas vai martīni glāzē, kuras maliņas apmērcētas laima sulā un cukurā.
4. Dekorē ar veselu zemeni vai laima daiviņu.
5. Daikiri gatavošanai var izmantot arī mango, banānus vai citus augļus un ogas, tikai tad zemeņu sīrupa vietā jāizvēlas kāds cits saldinātājs - sīrups vai liķieris, kas pēc garšas līdzīgs izmantotajiem augļiem, vai arī vienkārši cukura sīrups.
Cukura sīrupa pagatavošana
2 devām cukura pievieno 1 devu ūdens un uzkarsē, lai cukurs izkustu. Atdzesē un lieto kā piedevu kokteiļiem. Ja slinkums, visas sastāvdaļas var vienkārši sakult blenderā, kā to dara lielākajā daļā bāru.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?