Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Konkurenti spēcīgāki

Minimālais uzdevums izpildīts, un ar pašreizējiem spēlētāju resursiem nebija īsti reāli pārvarēt vēl vienu kārtu. Latvijas vīriešu tenisa izlase Deivisa kausa izcīņā Eiroāfrikas zonas otrajā grupā pirmajā kārtā jūlijā apspēlēja Monako ar 3:2, bet otrajā kārtā pagājušās nedēļas nogalē Minskā zaudēja Baltkrievijai ar 1:4. Latvijas tenisisti izstājās no cīņas par iekļūšanu pirmajā kārtā.

«Vietu otrajā grupā esam saglabājuši, un tas bija minimums, ko vajadzēja sasniegt. Jāatzīst, ka baltkrievi spēles ziņā šoreiz bija pārāki,» svētdien Dienai atzina Latvijas komandas kapteinis Kārlis Lejnieks.

Divas dienas sazvanoties ar Lejnieku, vairākkārt izskanēja sportistu žargonā izteiktais vārdu salikums: ja izdosies aizķerties. Vienspēlēs diemžēl ne reizi tas neizdevās.

Pirmajā dienā abas spēles mūsējiem sākās gaužām neveiksmīgi. «Nebija tā, ka mūsu spēlētāji nebūtu noskaņojušies spēlēm. Vienkārši baltkrievi sāka ļoti labi un abās spēlēs savu līmeni noturēja augstā punktā. Jā, nu tā īsti iespējas «aizķerties» mums pat nebija. Tajā dienā baltkrievi bija labāki.»

Sestdien dubultspēlē labāki jau bija Miķelis Lībietis un Mārtiņš Podžus, kuri ar 3-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7:2) pārspēja Aleksandru Buriju un Andreju Vasiļevski. «Sākums bija līdzīgs, bet tad neveiksmīgi zaudējām pirmo setu. Otrā seta vidū izdevās lauzt spēles gaitu, un no tā brīža abi mūsējie jau atdzīvojās. Viņi parādīja patiešām saturīgu sniegumu un izcīnīja vienu no savām vērtīgākajām uzvarām dubultspēlēs. Ja es nemaldos, tad abi kopā tik augsta reitinga spēlētājus nebija apspēlējuši.»

Sākotnējā informācija liecināja, ka Latvijas komandā dubultspēlē laukumā dosies Jānis Podžus un Rūdolfs Mednis. Lejnieks atzina, ka spēlēt tomēr bijis paredzēts Miķelim un Mārtiņam. «Tā vairāk bija formalitāte, ka pieteicām citus spēlētājus,» norādīja Kārlis.

Panākums dubultspēlē atdzīvināja arī kopējo noskaņojumu komandā. «Tas bija ļoti pozitīvi. Vienspēles piektdien neizdevās un sagādāja nelielu vilšanos, turpretī sestdienas uzvara ir devusi cerību.» Lejnieks optimistiski jau raudzījās uz nākamajām cīņām, atgādinot, ka tenisā viss ir iespējams. «Ir jāiet un jācīnās līdz pēdējam punktam. Kā izdosies, būs jau jāskatās uz vietas.»

Diemžēl spēles rītā kļuva skaidrs, ka veselības problēmu dēļ kortā nevarēs doties izlases pirmais numurs Miķelis Lībietis. «Visu nedēļu viņu ārstēja, bet ar dubultspēli slodze sanāca pārāk liela. Nebija prāta darbs riskēt, jo tad savainojuma ārstēšana prasītu divus vai pat trīs mēnešus.» Laukumā pirmais devās Jānis Podžus un zaudēja ne tikai spēli ar 2-6, 5-7 un 0-6, bet arī komandai cerību iekļūt pirmajā grupā. «Jānim neko nepārmetu. Viņš darīja, ko varēja, bet pretinieks bija meistarībā pārāks.»

Pēdējā spēlē iespēja tika dota 18 gadu vecajam Rūdolfam Mednim, kurš ar 6-7 (6:8) un 3-6 zaudēja Jaroslavam Šilam. «Mums ir jādomā arī par nākotnes spēlētājiem. Ja Jānis būtu uzvarējis, laukumā, protams, dotos Mārtiņš Podžus,» tā savu lēmumu pamatoja kapteinis Lejnieks.

Latvijas un Baltkrievijas tenisa pārstāvji sestdien parakstīja līgumu par sadarbību. «Mēs esam ļoti apmierināti ar uzņemšanu Minskā. Ar baltkrieviem mums ir draudzīgas attiecības, tāpēc arī vienojāmies par sadarbību. Mums tas būs ļoti vērtīgi. Baltkrievijā teniss ir attīstīts augstā līmenī, un tas ir paraugs, uz ko mums vajadzētu tiekties. Turpmāk mūsu jaunie tenisisti un treneri apmaiņas programmā varēs braukt uz šejieni smelties zināšanas.» Lejnieks atgādināja, ka Baltkrievijas vīriešu komanda pirms desmit gadiem spēlēja Pasaules grupas pusfinālā un ka pirms pāris gadiem viņu labākā tenisiste Viktorija Azarenka bija pasaules pirmā rakete.

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šogad izlasē nespēlēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Deivisa kausa Eiroāfrikas zonas II grupa, 2. kārta
Baltkrievija - Latvija 4:1
I. Ivaško - M. Podžus 6-4, 6-2, 7-5
J. Šilo - M. Lībietis 6-2, 6-1, 6-3
A. Burijs/A. Vasiļevskis - M. Lībietis/M. Podžus 6-3, 4-6, 6-7 (2:7)
I. Ivaško - J. Podžus 6-2, 7-5, 6-0
J. Šilo - R. Mednis 7-6 (8:6), 6-3

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?