Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Krievi pēc ceturtdaļfināla biļetes

Uzvarot otrdien poļus, Krievijas futbola izlase var kļūt par pirmo komandu, kas garantē vietu Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā. Vieni no turnīra mājiniekiem gan solās būt ciets rieksts, bet tāda šķita arī Čehija, ko krievi pirmajā kārtā sagrāva ar 4:1.

Krievija pirmajā kārtā līdz pirmdienas spēlēm starp visām komandām parādīja, iespējams, vispārliecinošāko sniegumu, un daži pat sāka runāt, ka krievi šogad var aizspēlēties līdz finālam.

Kā viens no argumentiem tiek minēta Krievijas pieredze. Pamatsastāva spēlētāji patiešām ir pieredzējuši, varbūt vienīgi Maskavas CSKA jaunais pussargs Alans Dzagojevs tam neatbilst. Taču viņš pret čehiem guva divus vārtus, noraidot jebkādus pārmetumus, ka neiederas tajā kompānijā.

Ja atceramies, ka Krievijas izlases līdz šim augstvērtīgākais panākums bija 3. vieta 2008. gada Eiropas čempionātā, tad jāpiemin arī tas, ka galvenie varoņi palikuši gandrīz tie paši: Andrejs Aršavins, Jurijs Žirkovs, Igors Ignaševičs, Aleksandrs Keržakovs, Aleksejs Berezuckis, arī Romāns Pavļučenko. Skaidrs, ka šīs paaudzes spēlētāji ir visu laiku skaitliski bagātākā kvalitatīvā krievu paaudze.

Vienīgais jautājums - vai šī paaudze savu augstāko pakāpienu jau sasniedza vai tikai sasniegs šogad. Vēl pēc diviem vai četriem gadiem, visticamāk, būs jau par vēlu. Vēl viens faktors - Krievijas vidējā un uzbrukuma līnijā pieci no sešiem futbolistiem šosezon pārstāvēja Sanktpēterburgas Zenit un cits citu saprot no pusvārda. Vēl viens - Krieviju trenē holandietis Diks Advokāts. Tas pats, kurš 2008. gadā Zenit aizveda līdz triumfam UEFA kausā.

Taču krievu pārliecinošo uzvaru pār Čehiju nevajadzētu pārvērtēt, jo pie graujošā rezultāta lielā mērā vainojama arī Čehijas pārāk «atklātā» spēle, ko tā apņēmusies neatkārtot otrajā A grupas spēlē otrdien pret Grieķiju. Pārāk viegli un ātri čehi noticēja, ka var cīnīties ar krieviem kā līdzīgs ar līdzīgu. Krievi tā lika viņiem noticēt, un Polijas izlasei tas jāņem vērā. Sevišķi tās labā flanga spēlētājiem.

«Esmu uzrakstījis uz lielas tāfeles visas mūsu kļūdas pirmajā spēlē. Tāfeles augšā virsraksts No kā mums būtu jāvairās,» pēc 1:1 neizšķirta EČ atklāšanas spēlē ar Poliju teica Grieķijas izlases treneris Fernandu Santušs.

Konkrētas lietas gan neatklāj ne viņš, ne Grieķijas izlases spēlētāji.

«Mēs devāmies laukumā, nedarot to, ko bijām plānojuši,» savas komandas sniegumu pirmajā puslaikā pret Poliju raksturoja Sotiris Ninis, ko pārtraukumā nomainīja.

«Taču otrajā puslaikā pierādījām, ka esam pelnījuši spēlēt finālturnīrā,» viņš piebilda. Kuru Grieķijas izlasi - aktīvo vai pasīvo - redzēsim otrdien? Jādomā, ka pret čehiem - aktīvo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Poļu uzdevums: neignorēt kreiso flangu
Polijas izlase spēlē pret Grieķiju (1:1) 40% gadījumu uzbruka pa labo malu, kur darbojās Dortmundes Borussia vīri Jakubs Blaščikovskis un Lukašs Piščeks, atstājot kreisā flanga spēlētājus uzbrukumā neaktīvus
Titona īstais eksāmens
Ar priekšeksāmenu pirmajā spēlē pret Grieķiju Polijas rezerves vārtsargs Pšemislavs Titons (att.) tika galā, atvairot «pendeli». Mačā ar Krieviju darba būs vairāk.
Krieviem Pavļučenko efekts
Pret Čehiju Romāns Pavļučenko (att.) devās laukumā no maiņas un guva vārtus, atdeva rezultatīvu piespēli un precīzi izpildīja visas 17 piespēles. Vai ar to pietika, lai pret poļiem spēlētu pamatsastāvā?
Aršavinam būs brīvā zona
Ņemot vērā, ka poļu labās malas aizsargs Piščeks aktīvi «pieslēdzas» uzbrukumiem, krievu kreisās malas pussargam Andrejam Aršavinam būs kur ieskrieties

Bez nosaukuma

Grieķi ar robiem aizsardzībā
Grieķijas izlase būs spiesta spēlēt ar citu aizsargu pāri nekā pirmajā spēlē pret Poliju. Avrāms Papadopuls nepiedalīsies mačā ar Čehiju savainojuma dēļ, bet Sokratis Papastatopuls - nopelnītās sarkanās kartītes dēļ
Jāsāk spēlēt uzreiz
Šoreiz treneris Fernandu Santušs vēlas labu spēli ar pirmajām mača sekundēm. Vēlmē neatpaliek arī Sotiris Ninis (att.)
Čehi cer nekāpt uz vecajiem grābekļiem
«Nevēlamies atkārtot pirmās spēles kļūdas, un šoreiz mēs uzmanīgāk spēlēsim aizsardzībā,» norādīja vārtsargs Petrs Čehs. Pirmajā spēlē čehi ar 1:4 zaudēja Krievijai
Neaizrauties ar uzbrukumu
«Gaidījām, ka krievi metīsies uz priekšu, bet tie bijām mēs, kas sāka labi, bet tad sastingām. Turklāt - divreiz,» pēc zaudējuma krieviem teica Mihals Kadlecs (att.), norādot uz to, ka jāievēro plāns

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?