Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kur ballīte nekad nebeidzas

Garie gadi, kad par Serbiju dzirdēja tikai sliktas ziņas, ir pagājuši, un beidzot ārzemnieki sāk saprast to, ko vietējie apzinājās jau sen - Belgrada ir lieliska vieta izklaidei. Labākie restorāni un bāri meklējami Skadarlija rajonā, bet vasarā noteikti jādodas uz klubiem, kas iekāroti uz baržām Savas un Donavas upēs.

1. Belgrada, Serbija

2. Monreāla, Kanāda

Arvien vairāk ārzemnieku sāk iemīlēt Monreālu šķietami nepiespiestās atmosfēras dēļ. To papildina divvalodīgā gaisotne, labs vietējais alus un iespēja aizbēgt slēpot uz kaimiņos esošo Karalisko kalnu, ja pilsētas prieku ir bijis par daudz. Palīdz arī bohēmiska aura, ko rada lielais studentu skaits un romantiskā vecpilsēta.

3. Buenosairesa, Argentīna

Unikālais Eiropas un Dienvidamerikas kultūru sajaukums, kā arī vietējo aizraušanās ar deju veido lielisku vidu aktīvai naktsdzīvei. Dažādie Buenosairesas rajoni jeb barrios piedāvā dažādu izlaidi. Dzīvespriecīgi džeza klubi, dejas krastmalā vai kultūras klubi ar iespēju apgūt tango un salsas prasmi. Jā, ir arī labi īru krogi.

4. Dubaija, AAE

Tiem, kas to var atļauties, šī pilsēta piedāvā ļoti ekstravagantas izklaides iespējas. Bieži vien gan šķiet, ka pat par daudz: luksusa viesnīcas uz mākslīgām salām, ultramoderni iepirkšanās centri un tonnām dārgmetālu, kas mirdz skatlogos. Ja šādas gaismas vilina arī jūs, tad nešaubieties, ka noteikti atradīsiet kaut ko sev šajā kosmopolītiskajā pilsētā - varbūt tiksiet uzaicināti uz jahtas ar kādu globālu slavenību, varbūt jautrāk būs starp dažādu tautību cilvēkiem modīgā bārā vai klubā.

5. Saloniki, Grieķija

Grieķijas otrai lielākajai pilsētai ir savs stils, kurā netrūkst modīgu veikalu un salonu. Turklāt aktīva naktsdzīve tur baudāma arī tad, kad citi populāri atpūtas galamērķi ir ieslīguši ilgā tūrisma nesezonas miegā. Mākslinieciskas kafejnīcas, disko klubi ar lipīgu grieķu folkpopu vai aktīviem house ritmiem. Variantu ir daudz pēc tam, kad apskatītas bizantiešu baznīcas, muzeju un senās drupas.

6. Lapasa, Bolīvija

Vispirms brīdinājums: atcerieties, ka Bolīvijas galvaspilsētā, kas atrodas vairāk nekā 3000 metru virs jūras līmeņa, noreibt no alkohola var daudz straujāk nekā zemākās vietās! Tajā pašā laikā būsiet pārsteigti, cik kosmopolītiska ir šīs Dienvidamerikas zemes galvaspilsēta, pat tad ja esat tur ieradušies ar krietni iesīkstējušiem stereotipiem par trešās pasaules valstīm. Ja nākamajā rītā ir paģiras un sāp galva, palīdzību var meklēt Raganu tirgū (Mercado de Brujas), kur glābiņam tiek piedāvātas vietējās zālītes.

7.Keiptauna, DĀR

Nav šaubu, ka Pasaules kauss futbolā šajā pilsētā ievilinās vēl vairāk izklaides kāru ceļotāju, nekā līdz šim. Pa dienu var gozēties lieliskajās pludmalēs (ūdens gan auksts, turklāt pilns ar haizivīm), bet vakara gaitas sākt ar kokteili kādā no daudzajiem bāriem. Vērts nobaudīt arī vietējo vīnu - vai nu bāra vai arī apmeklējot kādu no astoņām pasaules klases vīna darītavām, kas atrodas Keiptaunas pievārtē.

8. Baku, Azerbaidžāna

Kopš 90.gadu vidus, kad Baku kļuva par Kaspijas jūras naftas un gāzes galveno tranzītpunktu, pilsēta ir pamatīgi mainījusies un tas, protams, nav gājis secen arī naktsdzīvei. Naudas plūsma no ienesīgiem enerģētikas darījumiem un lielais starptautisko līgumstrādnieku skaits ir pārvērtis Baku par pārmērību oāzi visādi citādi diezgan tradicionālajā musulmaņu zemē.

9. Oklenda, Jaunzēlande

Neskaitāmas kafejnīcas, bāri un vakarēšanas vietas apmierinās jebkuru gaumi. Populārākie klubi atrodas krastmalā (daži no tiem ir atvērti 24 stundas diennaktī).

Trakulīgākie var meklēt adrenalīnu, burtiski metoties lejup no Sky Tower, kas ir augstākā būve dienvidu puslodē - 192 metrus no 328 metrus augstā torņa var pieveikt dažās sekundēs. Karājoties gumijā, protams.

10. Telaviva, Izraēla

Līdzīgi kā citviet Vidusjūras krastos, arī Telavivā īstā izkaaide sākas tikai tad, kad citur ļaudis jau domā par došanos gulēt. Neskaitāmie bāri, krogi un kokteiļu zāles tā pa īstam atdzīvojas tikai ap pusnakti un dejas var ievilkties līdz pat rīta gaismai - diezgan raiba starptautiska publika papildina vietējos dažados funk, pops, house un tehno mūzikas klubos.#

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?