Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kurši atsit vikingu iebrukumu

Divi Ģirta Karlsona vārti kaldināja panākumu. UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā spēlē FK Ventspils futbolisti savā laukumā ar 2:0 pārspēja Fēru salu Vikingur. Savukārt Jūrmalas Spartaks viesos ar 1:2 piekāpās Minskas Dinamo. Atbildes spēles 7. jūlijā pretējos laukumos.

Spēle Ventspilī sākās ar mājinieku spiedienu un centieniem pēc iespējas ātrāk atklāt rezultātu. Ilgi arī nebija jāgaida - jau piektajā minūtē Ģirts Karlsons guva pirmos vārtus pēc sava jaunā komandas biedra krievu leģionāra Alekseja Aleksejeva piespēles. Vasaras transfēru logā ventspilnieku rindas papildinājušais uzbrucējs aizvadīja tikai pirmo spēli sākumsastāvā. Aleksejevs atstājis labu iespaidu: ātrs, labprāt laužas cauri aizsardzībai ar bumbu pie kājām, ir ass sitiens un arī pietiekami labs lēciens - tātad nav vērotājs centrējumu gadījumā. Šāds no Ģirta Karlsona spēles stila atšķirīgs uzbrucējs labi iederas Ventspils komandā un padara tās uzbrukumu daudzveidīgāku, lai gan arī Karlsons nav klasisks augumā raženais uzbrucējs, kurš bumbu sit tikai ar galvu vien. Spilgta epizode bija pirmā puslaika vidū, kad Ģirts veikli ar kājām apspēlēja divus pretspēlētājus laukuma centrā un ar labu piespēli ievadīja mājinieku uzbrukumu, kas beidzās ar Alana Siņeļņikova gūtajiem vārtiem, kas gan netika ieskaitīti.

Mājinieki spēlēja atklātu futbolu, un tas viņiem itin labi padevās. Siņeļņikova reidi ar bumbu radīja problēmas ne tai ātrākajai Fēru salu komandas aizsardzībai, un arī Karlsons ar Aleksejevu regulāri atbrīvojās no pretspēlētājiem. Karlsona otrais vārtu guvums bija absolūti bez pretestības, un līdzīgā epizodē viņš pirmā puslaika beigās varēja sev izkārtot arī hat-trick. Uzbrukumā ventspilnieki izskatījās krietni draudīgāk nekā vairumā virslīgas maču, taču aizsardzība nebija uzdevumu augstumos, un viesi vairākkārt tika pie labām sitienu iespējām. Salīdzinoši lielais darba apjoms, kāds bija Ventspils vārtsargam Maksimam Uvarenko, vēl neļauj justies pilnībā mierīgi par dzeltenzilo iekļūšanu nākamajā kārtā. Ritvars Rugins aizsardzības kreisajā malā aizvadīja ļoti nepārliecinošu maču, un atbildes spēlē pēc nedēļas Fēru salās vajadzēs krietni vien drošāku un aukstasinīgāku sniegumu. Ja tas tiks izdarīts, iekļūšana otrajā kārtā neizpaliks, un tajā būs jāspēkojas ar pāra Aberdeen (Skotija) - CS Fola Esch (Luksemburga) uzvarētāju.

Otrajā puslaikā ventspilnieku rindās laukumā nāca arī albāņu uzbrucējs Nduje Mujeci, kurš kādu laiku nebija atrodams kluba spēļu pieteikumos disciplīnas pārkāpumu dēļ, par ko tika sodīts. Vēl nesen kurzemnieku treneris Pols Ešvorts atteicās komentēt, kad beigsies uzbrucēja iekšējās diskvalifikācijas termiņš, bet noprotams, ka tagad tas ir garām. Vismaz attiecībā uz eirokausiem jau nu noteikti.

Grūtāks pārbaudījums ceturtdien eirokausos bija Jūrmalas Spartakam Baltkrievijā. Minskā pret vietējo Dinamo jau pirmajās minūtēs viesu vārtsargam Vladislavam Kurakinam nācās demonstrēt savu meistarību. Pēc nonākšanas iedzinējos un piespiedu maiņas (savainoto uzbrucēju Dmitriju Platonovu nomainīja pussargs Daniils Ulimbaševs) jūrmalnieku sniegums uzlabojās un parādījās varianti uzbrukumā, un tieši Ulimbaševs panāca izlīdzinājumu. Vērtīgo 1:1 gan izjauca Kurakina kļūda izgājienā, kas beidzās ar zaudētiem vārtiem - 1:2. Jūrmalā derēs tikai uzvara.

Ceturtdien vēlu vakarā FK Jelgava Islandē mērojās spēkiem ar Breidablik.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ventspils 2
Dinamo Mn 2
Vikingur

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmā spēle
Vārti: Karlsons 5., 37.
FK Ventspils: Uvarenko - Boranijaševičs, Jemeļins, Koļesovs, Rugins - Tīdenbergs, Rečickis, Pauļus, Siņeļņikovs - Aleksejevs (Mujeci 46.), Karlsons (Svārups 90.)
18 (7) sitieni (pa vārtiem) 7 (4)
6 stūra sitieni 5
2 (0) brīdinājumi (noraidījumi) 4 (0)
10 pārkāpumi 15

Ventspils 2
Dinamo Mn 2
Vikingur

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmā spēle
Vārti: Bikovs 18., 81. - Ulimbaševs 79.
Spartaks Jūrmala: Kurakins -
I. Šlampe, Mihadjuks, Kozeka, Pušņakovs - Adejemo, Kazačoks, Jagubi, J. Kozlovs - Platonovs (Ulimbaševs 35.), V. Kozlovs
12 (4) sitieni (pa vārtiem) 15 (5)
4 stūra sitieni 5
2 (0) brīdinājumi (noraidījumi) 1 (0)
19 pārkāpumi 13

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?