Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ķuzis izvedīs no ķezas

No diviem Valsts policijas (VP) priekšnieka amata kandidātiem iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (Vienotība) izraudzījies ģenerāli Intu Ķuzi. Komandā esot gatavs strādāt arī otrs pretendents uz šo amatu - VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns. Tieši viņš kā priekšnieka pienākumu izpildītājs atkal atļāvis policistiem strādāt 24 stundu režīmā, lai apturētu kadru aizplūšanu no policijas. I. Ķuža kandidatūra vēl jāapstiprina valdībai.

I. Ķuzis žurnālistiem teica, ka pašlaik galvenais ir darīt visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk tiktu ārā no «ķezas, kas Valsts policijā izveidojusies dažādu objektīvu un subjektīvu apstākļu dēļ», ziņo BNS. Viņa galvenās prioritātes ir apturēt policistus no dienesta pamešanas, nodrošināt stabilitāti un panākt noticēšanu sev un valstij. Atturēt pamest dienestu policistus iespējams pirmām kārtām ar motivāciju, tostarp algu sistēmu, jo cilvēkiem ir jāsaprot, ka viņi var nopelnīt, strādājot policijā.

A. Štokenbergs norādīja, ka, pēc aprēķiniem, vairāk nekā 200 000 latu var novirzīt papildu piemaksām un virsstundu darba samaksai. Bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece šā gada janvārī VP priekšnieka amatam izvēlējās Arti Velšu, kuru A. Štokenbergs tagad pārcēlis Valsts policijas koledžas direktora amatā.

Tagad L. Mūrniece atzīst, ka toreiz izšķirošā bija A. Velša prezentācija, no kuras viņš gan neko neesot īstenojis dzīvē: «Likās, ka viņa jaunības degsme palīdzēs policiju izvest no krīzes, bet viņš nesāka darīt neko no tā, ko bija prezentējis. Šobrīd esmu pārliecināta, ka policijai noderīgāks ir I. Ķuža mierīgums un autoritāte.»

L. Mūrniece šā gada sākumā uz laiku atstādināja I. Ķuzi no VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amata saistībā ar bruņoto uzbrukumu Jēkabpils spēļu zālei, kurā piedalījās specvienības Alfa darbinieki.

Šā gada maijā L. Mūrniece norādīja A. Velšam, ka viņš nevar savienot VP priekšnieka amatu ar VP koledžas docenta amatu, un viņš koledžu pameta. Tagad ar A. Štokenberga rīkojumu A. Velšs VP koledžā atgriežas jau kā direktors, kas tomēr ir liels pazeminājums.

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) I. Ķuža iecelšanu amatā vērtē atturīgi. LIDA priekšsēdētājs Armands Augustāns Dienai izteicās, ka no diviem izvirzītajiem kandidātiem I. Ķuzis ir labākais, taču vislabāk būtu, ja tomēr rīkotu konkursu, jo noteikti varētu atrast vēl piemērotāku kandidātu. «Mums nav bijušas konfliktsituācijas ar Ķuzi, bet tagad ir jautājums: ko viņš darīs? Kas būs labāk, salīdzinot ar Velšu? Mūsu biedru vidū ir viedoklis, ka tagad notiek izrēķināšanās ar tiem, kurus iecēla L. Mūrnieces laikā. Policijas priekšnieka amatā vajadzētu iecelt vismaz uz pieciem gadiem, jo katrs nāk ar savu redzējumu un biežas izmaiņas grauj policiju,» norādīja A. Augustāns.

No 1. augusta VP darbinieki, saņemot reģionālo nodaļu priekšnieka atļauju, varēs strādāt 24 stundu režīmā 12 stundu vietā, kas gan neatbilst Eiropas Parlamenta un Eiropas Padomes direktīvai. A. Augustāns šo G. Marķitāna lēmumu sauc par populismu, jo rīkojums, kas atļauj strādāt 24 stundas, esot bijis spēkā jau kopš 2009. gada un nekad nav bijis atcelts, tikai neesot pielietots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?