Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lai runā rezultāts uz tablo!

Strīdi neklātienē par to, kā būtu jāspēlē futbols, - šādā zīmē Francijas futbola laukumos turpinās Eiropas čempionāta finālturnīrs jeb Euro 2016. Tomēr tie visi ir bejzēdzīgi, jo futbolā vissvarīgākā statistika ir gūto un zaudēto vārtu attiecība mača ietvaros jeb - rezultāts uz tablo.

Otrdienas vakara mačā ar Portugāles un Islandes spēkošanos tika pielikts punkts grupu turnīra stadijas pirmajai kārtai. Portugāļi pirmie izvirzījās vadībā, dominēja laukumā, laboja turnīra rekordu vienā spēlē izdarīto sitienu ziņā (27), taču bija spiesti samierināties ar neizšķirtu 1:1 pret EČ debitanti. Portugāles zvaigznei Krištianu Ronaldu, šķiet, bija visgrūtāk sagremot realitāti. «Viņi svinēja tā, it kā kļūtu par čempioniem. Tā ir zaudētāju mentalitāte. Tieši tāpēc viņi neko nesasniegs,» pēc spēles sacīja Ronaldu, kritizējot islandiešus par to, ka viņi nemaz nemēģināja gūt vārtus, bet nāca laukumā ar domu nezaudēt.

Ne tik nospiedošs pārsvars bija krieviem mačā ar Slovākiju, taču arī tam bija maza nozīme, jo ar 2:1 pirmo uzvaru EČ finālturnīros svinēja slovāki. Kā jau to varēja paredzēt, reaktīvais Vladimirs Vaiss un daudzpusīgais Mareks Hamšīks, saņemot lielu plašumu pretuzbrukumiem, saraustīja gabalos Krievijas izlases aizsardzību, kurā netrūkst lēnu spēlētāju. Vaiss izmantoja savas ātruma īpašības, aizmūkot un neatstājot Igoram Akinfejevam praktiski nekādu izredžu, bet Hamšīks ar, iespējams, skaistākajiem vārtiem tiktāl finālturnīrā sodīja krievus par negatavību ātrai stūra sitiena izspēlei.

Līdzīgi kā mačā pret Angliju, Krievijas izlases balsta pussargi Romāns Neišteters un Aleksandrs Golovins nebija uzdevumu augstumos, tāpēc komandas treneris Leonīds Sluckis abus nomainīja jau puslaiku pārtraukumā, ko gan var uztvert par atzīšanos kļūdā. Abas izlases turnīru sāka ar punktu zaudēšanu, tāpēc otrajā mačā bija gatavas iet uz visu banku, lai izvirzītos vadībā, un aizmirst futbola estētiku, kad iegūtais pārsvars bija jāsargā. Tādā zīmē, domājams, aizritēs grupu stadijas turpinājums, kurā, visticamāk, būs arī vairāk gūto vārtu. It sevišķi mačos ar punktus zaudējušām vienībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

portugāle 1
Krieevija 1
rumānija

F grupas spēle
Vārti: Nani 31. - Bjarnasons 50.
66% bumbas kontrole 34%
27 (10) sitieni (pa vārtiem) 4 (4)
Varonis: Gilfijs Sigurdsons. Spēlē starp atšķrīgas meistarības komandām Islandi virs ūdens turēja disciplīna un pie šāda līmeņa pieradušais pussargs.

portugāle 1
Krieevija 1
rumānija

B grupas spēle
Vārti: Glušakovs 80. - Vaiss 32., Hamšīks 45.
62% bumbas kontrole 38%
14 (2) sitieni (pa vārtiem) 9 (3)
Varonis: Vladimirs Veiss. Guva pirmos vārtus un asistēja otrajos, regulāri turot krievu aizsargus spriedzē.

portugāle 1
Krieevija 1
rumānija

A grupas spēle
Vārti: Stanku (11 m) 18. - Mehmedi 57.
39% bumbas kontrole 61%
14 (4) sitieni (pa vārtiem) 19 (6)

Ukraina 55% Ziemeļīrija 45%

16.VI 19.00 C grupas spēle
Komentārs: Ja ne Ziemeļīriju, tad ko gan vēl ukraiņiem būtu jāuzvar? Ukraina savu meistarību epizodiski apliecināja pat pret Vāciju, kad bija tuvu izlīdzinājuma panākšanai. Šoreiz ir jāuzvar. Tiesa, tieši mačos pret aizsardzības komandām ukraiņiem mēdz būt lielas problēmas.


Komentārs: No visām izlasēm Euro 2016 grupu turnīra pirmajā kārtā ziemeļīri atstāja vispieticīgāko iespaidu. Viņu daudz slavētais presings mačā pret poļiem nebija tik efektīvs, lai gan ziemeļīri teicami neitralizēja Levandovski.

Vācija 55% Polija 45%

16.VI 22.00 C grupas spēle
Komentārs: Kopš Vācijas izlases rindās ir polis Lukašs Podoļskis, abas izlases turnīros ir kā pielaulātas viena otrai. Un vienmēr pārāki bijuši vācieši. Ezils, Millers un kompānija neļaus poļu aizsardzībai būt nemanāmai. Tiesa, diez vai Levandovskis, Miliks un kompānija to ļaus vāciešiem.


Komentārs: Ar tik ātriem izpildītājiem priekšējā līnijā, kādi ir poļiem, nevajadzētu šaubīties par to, ka viņi izveidos daudz bīstamu pretuzbrukumu. Cita lieta - vai tos izmantos? Vācu aizsardzība vēl nav tik necaurlaužama. Kur nu vēl meistariem!

Anglija 60% Velsa 40%

16.VI 16.00 B grupas spēle
Komentārs: Angļi velsiešiem pēdējoreiz zaudēja 1984. gadā, bet otrs neizšķirts divās grupu turnīra spēlēs ir iespējams, un tas viņiem būtu zaudējuma vērtē. Anglijai jācenšas atrisināt spēles likteni jau pirmajā puslaikā, jo fiziskā kondīcija nav tā labākā un daudzi pagurst.

Komentārs: Ramzijs un Beils ir vīri, kuri būtu neapstrīdami līderi arī šajā Anglijas izlases sastāvā, vēl pāris velsieši būtu pretendenti uz iekļūšanu Anglijas izlases sastāvā. Kāpēc lai pašreizējā B grupas līdervienība Velsa neatņemtu punktus arī «trīs lauvām»?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?