Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lai vasara turpinās!

Vasara ir īstais laiks ļauties baltvīnu un sārtvīnu sezonas vilinājumam. Tai piestāv vieglas un gaišas krāsas, kas nosaka arī vīna izvēli.

2015 Riesling Classic Weingut Prinz von Hessen, Reingava, Vācija - baltais vīns

Prinz von Hessen vīna darītava Johanisbergā Reingavas apgabalā ir samērā jauna, dibināta pagājuša gadsimta 50. gados. Taču aristokrātiskās dzimtas vēsture ir vairāk nekā septiņus gadsimtus sena. Tās senči ir bijuši valdnieki plašām teritorijām Vācijā, valdījuši Zviedrijā un Somijā. Mūsdienās dzimtas pēcnācējs Heses landgrāfs Henrihs Donāts uzņēmumu padarījis par vienu no vadošajiem Riesling vīnu ražotājiem Vācijā, izceļot augsnes, klimata un izcilās, aristokrātiskās vīnogu šķirnes saderību. Daudziem vīna pazinējiem pasaulē vārdi Prinze von Hessen ir sinonīms pirmšķirīgam Riesling vīnam.

Šis Riesling vīns izceļas ar dzidru zeltainu salmu krāsu. Tas sniedz lielisku baudījumu demokrātiska baltvīna cienītājiem. Intensīvo un spirdzinošo aromātu, kurā dominē svaigu citrusu, bumbieru smarža, lieliski papildina akācijas ziedu nianses. Līdzvērtīgas aromātam, vīnam piemīt atsvaidzinošas garšas nianses, kuras dāsni nodrošina vīna līdzsvarotā uzbūve. Tas nav iepazinis ozolkoka mucas pieskārienu, līdz ar to garšas ziņā ir izteikti delikāts un svaigs, tomēr apjomīgs un lieliski sabalansēts. Vīns priekšzīmīgi pildīs aperitīva funkcijas, būs ceļabiedrs vistas un paipalu gaļai, jūras veltēm.

2015 Pinot Noir Rose Doudet-Naudin, Francija - sārtais vīns

Burgundijas apgabals Francijas ziemeļos ir favorīts vecās pasaules Chardonnay un Pinot Noir vīnu elites plejādē. Vēsais klimats, augsnes daudzveidīgums, unikālās īpašības vīna dārziem sniedz nepieciešamos nosacījumus, lai no minētajām vīnogu šķirņu ogām tiktu veidotas patiesas vērtības. Doudet-Naudin vīna darītava ir viena no senākajām apgabalā. Tās vēsture sākusies 1849. gadā, kad Alberts Brenots dibināja vīna tirdzniecības uzņēmumu. Pagājušā gadsimta 30. gadu sākumā namu savā īpašumā pārņēma Dodjē ģimene, turpinot kopt senās tradīcijas un saglabājot vīnu stilu, taču ieviešot korekcijas tehnoloģiskajos procesos, tomēr minimāli ietekmējot gala produktu.

Doudet-Naudin vīndara radītajam sārtajam vīnam no Pinot Noir vīnogu šķirnes ogām piemīt unikāls tēls. Ogas tam ievāktas Francijas dienvidos Pireneju kalnu pakājē Odes (Aude - franču val.) upes ielejas vīna dārzos. Nobriedis un pudelēs iepildīts Burgundijā. Viegli sārto ietērpu apvienojumā ar svaigu zemeņu un jāņogu aromātu salikumu papildina augļiem bagāta, lieliski sabalansēta garša. Avangardisks vīna stils ar neparastu individualitāti un raksturu. Garša ir vidēji sausa un liega, ar saistošu augļu greznību un pat nelielu pikantumu ilgstošajā pēcgaršā. Ideāls kā aperitīvs, tas būs veiksmīgs pavadonis arī dārzeņu salātiem un mīkstajiem sieriem, kuskusam ar jūras veltēm vai putnu gaļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?