Laiks kabačiem
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Kabaču un šampinjonu salātu kārtojums
2 porcijām vajadzēs: 200 g kabaču, 100 g šampinjonu, 30 g salātu
lapu, 60 g melno olīvju, 30 g krējuma, 30 g tomātu mērces, sāls,
pipari.
Kabaci sagriež ripiņās, pārkaisa ar garšvielām, uz
pannas apcep no abām pusēm. Šampinjonus pārgriež uz pusēm un apcep.
Saplūkā salātu lapas. No skābā krējuma, tomātu mērces, sāls un
pipariem pagatavo mērci. Visu liek kārtās - salātu lapa, mazliet
mērcītes, kabača šķēlīte, šampinjons. Veido tornīti. Dekorē ar
zaļumiem un olīvām.
Pildītie kabaču medaljoni
4 porcijām vajadzēs: 200 g maltās liellopu gaļas, 200 g
maltās cūkgaļas, 600 g kabaču, 1 ola, 160 g kūpināta šķiņķa, 120 g
burkānu, 120 g sīpolu, 1 daiva ķiploka,
200 g
buljona, sāls, pipari pēc garšas.
Vispirms sagatavo
malto gaļu. Maltajai gaļai pierīvē sīpolu, ķiploku, pievieno olu,
sāli, piparus, visu sajauc viendabīgā masā. Var pievienot nedaudz
ūdens.
Tad gatavo mērci. Burkānus uz smalkās rīves sarīvē,
apcep, pievieno saldo krējumu, buljonu, garšvielas, vāra apmēram 10
min.
Kabaci sagriež četrās šķēlēs, pārkaisa ar garšvielām un uz
pannas apcep.
Uz vienas šķēles liek maltās gaļas masu.
Otru
šķēli liek virsū un visu aptin ar plānām šķiņķa šķēlēm. Cep
cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 10 min.
Pasniedz ar burkānu
mērci.
Kabaču uzputenis
3 porcijām vajadzēs: 100 g kabaču, 0,5 l ūdens, 50 g cukura, 3
ēd. k. medus, 1 krustnagliņa, 50 g mannas, šķipsna vaniļas cukura,
piens pie uzputeņa.
Kabačus sarīvē un ūdenī izvāra mīkstus.
Pievieno cukuru, medu, krustnagliņu, turpina vārīt, līdz kabači ir
pašķīduši. Lēni pievieno mannu, strauji maisot ar karoti, turpina
vārīt 3-5 min., atstāj uz 10 min. siltumā uzbriest. Masai ļauj
atdzist un saputo. Pienam pievieno vaniļas cukuru un pasniedz ar
gaisīgo uzputeni.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri