Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Laiks panašķoties!

Mūsdienās bērni ir izlutināti ar saldumu pārbagātību - veikalos našķu plaukti ir lieli, izvēle šķietami plaša un iepakojumi krāšņi, bet, atklāti sakot, retais kārums spēj patiesi sajūsmināt. Garšas sajūta cilvēkiem ir viena no spēcīgākajām maņām, varbūt tāpēc daudzas no bērnības atmiņām mums saistās tieši ar našķu baudīšanas patīkamajiem brīžiem? Ilzes Garančas četriem bērniem, 5-20 gadus veciem, šajā ziņā ir ļoti paveicies, jo viņu mamma ir saldumu meistare, trifeļu ražošanas zīmola Caps radītāja.

Ilzes gādībā top ar rokām veidotas konfektes, pildītas ar dabīgām augļu sukādēm un riekstiem. Viņa MiniDienai atklāj, ka tieši bērni esot galvenie jaunu konfekšu degustētāji.

Kādi bija tavi mīļākie našķi bērnībā?

Es vienmēr esmu bijusi saldumu mīļotāja, un bērnībā man ļoti garšoja mazās, krāsainās bonbongas, ko pārdeva uz svara. Parasti nopirku lielu turzu! Arī mājās paši gatavojām visu ko garšīgu. Mamma mēdza vārīt karameles no cukura un saldā krējuma. To brīnišķīgā smarža ir vienas no manām mīļākajām bērnības atmiņām. Pēc līdzīgas receptes gatavoju arī karameļu masu, ko izmantoju trifeļu pildījumiem.

Kā radās konfekšu ražotnes ideja?

Pēc profesijas esmu pārtikas tehnoloģe, un pagatavot gardas lietas man vienmēr ir paticis - cepu cepumus, kūkas, un tuvinieki tās slavēja. Mūsdienās saldumu izvēle ir liela, bet ne vienmēr tie atbilst augstām kvalitātes prasībām. Man ir svarīgi zināt, kas ir ēdiena sastāvā - ja ēdu konfekti ar zemeņu pildījumu, man gribas, lai tur tiešām ir zemenes, nevis tikai aromātviela un krāsa. Tāpēc ķēros pie trifeļu ražošanas no dabīgām sastāvdaļām.

Kāpēc bērni ir īpaši kāri uz saldumiem?

Bērni ir ļoti patiesi it visā, ko dara. Ja viņi kaut ko bauda, tad no sirds un par 100 procentiem. Domāju, ka saldumi ne mazāk garšo arī pieaugušajiem, taču mēs zinām par sabalansētu uzturu un tā tālāk, tāpēc sevi ierobežojam. Nav nekā slikta šad tad sevi palutināt ar kādu našķi, protams, saprata robežās un izvēloties kvalitatīvas lietas.

Vai bērniem un pieaugušajiem ir atšķirīga garšu gaume?

Kad man rodas ideja par jaunu konfekšu recepti, pirmie degustētāji ir mana ģimene - bērni un vīrs. Ņemu vērā viņu viedokļus. Esmu ievērojusi, ka, piemēram, pieaugušajiem tīk trifeles ar cidoniju pildījumu, bet bērni dod priekšroku žāvēto ābolu un karameļu pildījumam. Pieļauju, ka pieaugušie meklē eksotiskākas garšas.

Pēdējā laikā populāra aizraušanās ir kulinārija. Vai vari ieteikt kāda vienkārša kāruma recepti, ko būtu pa spēkam pagatavot katrai ģimenei?

Garšīgi un veselīgi ēdieni tiešām nav sarežģīti, un trifeles ar pildījumu var pagatavot arī mājās. Vajadzēs riekstus un dažādas sukādes sasmalcināt, sakarsēt saldo krējumu, kurā izkausēta šokolāde, un pievienot sukāžu masai, izmaisot līdz biezai mīklas konsistencei. Masu atdzesē un sadala konfektes izmēra pikucīšos, tos saviļā un apmērcē izkausētā šokolādē vai kakao, vai kokosriekstu skaidiņās, liek uz cepamā papīra, lai apžūst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?