Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Laiks uzspodrināt ki mono

Izmainītā sastāvā un ar jaunām ambīcijām Latvijas džudo delegācija ieradusies Eiropas čempionāta mājvietā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā. Latvijas džudisti pēdējā desmitgadē ir priecējuši ar Eiropas un pasaules čempionāta medaļām. Arī šoreiz ir cerības atvest cēlmetālu.

Trīs no deviņiem Latvijas izlases sastāvā esošajiem džudistiem jau ir kāpuši uz goda pjedestāla Eiropas čempionātā. Deniss Kozlovs un Jevgeņijs Borodavko 2009. gadā ieguva bronzas godalgas, un pēdējais šo panākumu atkārtoja arī 2011. gadā. Pērn bronzu Eiropas čempionātā ieguva arī Konstantīns Ovčiņņikovs. «Māņticīgu apsvērumu dēļ es parasti atsakos prognozēt mūsu sportistu rezultātus, bet skaidrs, ka ceram uz mūsu līderiem Ovčiņņikovu un Borodavko, taču es nebūt nenoniecinātu arī citu puišu iespējas kāpt uz pjedestāla,» Dienai atzina viens no izlases treneriem Vsevolods Zeļonijs. Šoreiz Latvijas delegācijā būs arī trīs Eiropas čempionāta debitanti - Artūrs Ņikiforenko, Andrejs Tomašovs un Deniss Aņiščenko. Jaunumi ir arī delegācijas vadībā. Nesen par federācijas prezidentu ievēlēts Raimonds Rublovskis, par izlases galveno treneri no jauna pārvēlēts Dmitrijs Sergejevs.

«Pērn beidzās četrgades cikls, un Eiropas čempionāts būs pirmās sacensības jaunajā olimpiskajā ciklā, tāpēc tas ir ļoti svarīgs. Gatavojāmies ļoti nopietni.» Zeļonijs noliedza, ka šī būtu iespēja Latvijas džudistiem reabilitēties par ne pārāk sekmīgo sniegumu Londonas olimpiskajās spēlēs. «Es gribu uzsvērt, ka iepriekšējais cikls nebija no veiksmīgākajiem ne tikai mūsu olimpiešiem, bet vispār kopumā, lai gan bija arī atsevišķi labi rezultāti.» Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā pēc pagājušās sezonas ir divi džudisti - Konstantīns Ovčiņņikovs un Jevgeņijs Borodavko -, plus pa vienam ir arī rezerves un jauniešu sastāvā. Pēc Zeļonija teiktā,vieta LOV sastāvā nav ietekmējusi sportistu gatavošanās procesu. Sportistu treniņprocesam nepieciešamais finansējums ticis atrasts Latvijas Džudo federācijā.

Pirmā sacensību diena Latvijas pārstāvjiem Budapeštā nebija veiksmīga. Andrejs Magers svara kategorijā līdz 60 kilogramiem izstājās jau pēc pirmās apakšgrupas cīņas, zaudējot Moldovas pārstāvim Artjomam Naču. Deniss Kozlovs svara kategorijā līdz 66 kilogramiem pirmajā cīņā uzvarēja Nikolu Gušiču no Melnkalnes, bet otrajā piekāpās Nijatam Šikalizadam no Azerbaidžānas, un arī izstājās no sacensībām.

Eiropas čempionāts ir nozīmīgs arī tāpēc, ka Latvija pirmo reizi piedalīsies komandu sacensībās. «Esam jauna ceļa sākumā. Komandas dalība mums ir svarīgs solis uz priekšu, pat neskatoties uz rezultātu. Skaidrs, ka favorīti uz medaļām komandu sacensībās neesam, pat ne tuvu tam, taču centīsimies pakāpeniski progresēt,» Zeļonijs noliedza, ka komandu sacensības būtu lieliska iespēja izcīnīt LOV atbalstu vairākiem Latvijas džudistiem. Komandu sacensībās piedalās pieci dalībnieki dažādās svara kategorijās plus viens rezervists, un pozitīva rezultāta gadījumā būtiski palielinātos gan džudistu, gan viņu treneru kvantitāte LOV sastāvā.

Latvijas komanda gan nebūs labākajā sastāvā, jo veselības apsvērumu dēļ Deniss Kozlovs komandu mačos nepiedalīsies. Viņa vietā startēs debitants Aņiščenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Džudo

Eiropas čempionāts Budapeštā
26.IV Kungi līdz 73 un 81 kg
27.IV Kungi līdz 90 un 100 kg, virs 100 kg
28.IV Komandu sacensības

Latvijas sastāvs individuālajās disciplīnās: Konstantīns Ovčiņņikovs (līdz 81 kg), Aigars Mīlenbergs, Andrejs Tomašovs (abi līdz 90 kg), Jevgeņijs Borodavko, Viktors Reško (abi līdz 100 kg), Artūrs Ņikiforenko (virs 100 kg)

Latvijas komandas sastāvs: Andrejs Magers, Deniss Aņiščenko, Konstantīns Ovčiņņikovs, Aigars Mīlenbergs, Viktors Reško, Artūrs Ņikiforenko

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?