Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latkovski lūgs neatstāt Sabiedrības saliedētības komisijas vadību

Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas deputāti lūgs tās priekšsēdētāju Ilmāru Latkovski (VL-TB/LNNK) arī turpmāk vadīt komisiju. Par nodomu atkāpties no priekšsēža amata viņš paziņoja trešdien komisijas sēdē, kurā kolēģa Andreja Judina (Vienotība) izvaicāšanu par attieksmi pret 16. martu kā Latviešu nacionālo karavīru atceres dienu bija uztvēris «kā neuzticības žestu».

No otras puses, viņa no VL-TB/LNNK frakcijas atšķirīgo balsojumu par šo iniciatīvu varot interpretēt kā vēlmi saglabāt komisijas vadītāja amatu, tāpēc I. Latkovskis nolēmis no tā aiziet. Ceturtdien viņš pieļāva kādu pārējas periodu līdz jauna priekšsēža izvēlei, «bet tas ir tikai laika jautājums».

A. Judins žurnālistiem atzina, ka bijis pārsteigts par komisijas priekšsēdētāja reakciju uz viņa jautājumu, jo iepriekš komisija bija pieņēmusi aicinājumu 16. martu un 9. maiju neizmantot politiskiem nolūkiem, par kādu deputāts uzskatīja VL-TB/LNNK ierosinājumu noteikt atceres dienu 16. martā dažas dienas pirms šī datuma. Priekšlikumu Saeima ceturtdien noraidīja, bet I. Latkovskis balsojumā nepiedalījās. Pēc sēdes I. Latkovskis ar A. Judinu satikās, un šo sarunu I. Latkovskis raksturoja ar vārdiem, ka «pārpratums ir noskaidrots».

Vairāki komisijas deputāti uzskata, ka šis notikums varētu būt tikai kā pēdējais piliens, jo I. Latkovskis atrodoties kā spīlēs, kur «viņu no vienas puses uzmanot frakcijas kolēģi, bet no otras puses - jāsaņem Saskaņas centra pārmetumi», un gan vieni, gan otri cenšoties panākt nostāšanos vienā vai otrā pusē, bet komisijas vadītājs cenšoties stāvēt pāri politiskajām interesēm. VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars apgalvoja, ka frakcija «ciena I. Latkovski un atbalsta to, ko viņš dara», uzskatot, ka viņam jāturpina arī vadīt komisiju. Kad I. Latkovskis, nebūdams nevienas partijas biedrs, piekritis kandidēt no Nacionālās apvienības saraksta, viņš iepazīstinājis ar saviem uzskatiem, bet viedokļu atšķirība netraucējot strādāt kopā.

Sabiedrības saliedētības komisija ir jauna komisija, kuru pēc Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK iniciatīvas izveidoja tikai šajā Saeimā agrākās Pilsonības likuma izpildes komisijas vietā. Daži deputāti atminas, ka iepriekšējā komisijā bijis tik garlaicīgi, «ka reizēm kāds deputāts iesnaudās». Arī Ainars Latkovskis (Vienotība) uzskata, ka I. Latkovskim jāpaliek amatā, «jo viņš nodrāztajā integrācijas tēmā ienesa svaigumu, nespēlējās ar klišejām, Ilmāram ir nacionālā stāja, bet viņš komisiju redz kā vietu, kur var meklēt kompromisus». A. Latkovskis arī redz, ka komisijas priekšsēdis neizmanto šo jautājumu politiskiem mērķiem, tāpēc - ja būs nepieciešams, lūgs komisiju apliecināt I. Latkovskim vēl vienā uzticības balsojumā, ka deputāti vēlas atturēt viņu no posteņa atstāšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?