Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijas vieglatlēti Barselonā

Vērtējums: 5 no 5

Ineta Radēviča

Tāllēkšana - 1. vieta (6,92). Startēja 25

Pirms gada klīda runas, ka Radēvičas atgriešanās visaugstākajā līmenī diezin vai būs iespējama, lai gan bija zināms, ka sportiste turpina treniņus. Stabilā lēcienu sērija un spēja atgūt vadību ceturtajā lēcienā norāda uz lielisko fizisko kondīciju un psiholoģisko noturību. Jācer, ka trenerim Teravanesam ir zināma recepte, kā rezultātu vēl uzlabot.

Māris Urtāns

Vērtējums: 4 no 5

Lodes grūšana - 4. vieta (20,72). Startēja 27

Spītējot cirkšņa savainojumam, aizcīnījās līdz goda pjedestāla piekājei. Pierādīja, ka augstākā līmeņa mačos spēj izturēt psiholoģisko spriedzi. Galvenais, lai turpmāk netraucētu savainojumi.

Ainārs Kovals

Vērtējums: 4 no 5

Šķēpmešana - 6. vieta (81,19). Startēja 23

Pēc Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnītā sudraba stabils finālsacensību dalībnieks, tomēr reāli cīņā par medaļu vairs nav iesaistījies. Ja ambīciju apmierināšanai pietiek, ka ir labākais no Latvijas trio, tad O.K.

Madara Palameika

Vērtējums: 4 no 5

Šķēpmešana - 8. vieta (60,78). Startēja 20

Apliecināja stabilitāti sezonas garumā, bet sprādzienam otro gadu pēc kārtas nebija gatava. Pirms gada sezonas galvenajās sacensībās Eiropas U-23 čempionātā Palameika uzvarēja ar 64,51 metru tālu raidījumu. Cerīgi ir tas, ka Madarai ir vēl tikai 23 gadi un ka viņas tēvs un treneris Gints Palameiks cenšas strādāt ilgtermiņā, neforsējot rezultātus.

Ēriks Rags

Vērtējums: 3 no 5

Šķēpmešana - 11. vieta (76,93). Startēja 23

Cīņas sparu un apņēmību saglabāt vietu Eiropas elitē nevar pārmest. Kaut arī labākie gadi šķēpmešanā jau aiz muguras, galvenajos mačos sasniedzot sezonas labāko rezultātu, būtu vieta spēcīgāko sešniekā.

Ieva Zunda

Vērtējums: 3 no 5

400 m/b - 12. vieta (56,37; 1. kārtā - 56,02). Startēja 32

Kluso sapni par iekļūšanu finālā neīstenoja, taču savu darbu padarīja godam. Pēc saspringtās sezonas ar startēšanu daudzos komercmačos galvenajās sacensībās spēja uzrādīt sezonas labāko rezultātu. Nepietika spēka pusfināla skrējienam.

Sinta Ozoliņa-Kovale

Vērtējums: 3 no 5

Šķēpmešana - 13. vieta (56,11). Startēja 20

Nepaveicās, jo palika pirmā aiz finālsacensību barjeras. Līdzīgi kā Radēviča sacensību apritē atgriezās pēc bērna piedzimšanas. Ir vēl tikai 22 gadi. Padomus var dot ne tikai trenera Valentīna Eiduka, bet arī vīrs Ainārs Kovals.

Igors Sokolovs

Vērtējums: 2 no 5

Vesera mešana - 14. vieta (73,29). Startēja 25

Ceturto reizi startēja visaugstākā līmeņa sacensībās un ceturto reizi uzrādīja rezultātu 73-74 metru intervālā. 2007. gadā PČ Osakā - 73,92 m, 2008. gadā OS Pekinā - 73,72, 2009. gadā PČ Berlīnē - 73,97. Laikam jau vairāk vainojama psiholoģiskā nenoturība, nevis pirms mēneša pārslimotais plaušu karsonis.

Ronalds Arājs

Vērtējums: 3 no 5

100 m - 15. vieta (10,47; 1. kārtā - 10,52). Startēja 36

Iegūtā vieta Eiropas elitē nudien nav peļama, tomēr bija cerēts uz labāku rezultātu, pat Sergeja Inšakova Latvijas rekorda (10,28) labojumu. Rezultāta tendenci nākotnē lielā mērā ietekmēs sportista veselība. Pēdējās sezonas ir muskuļu savainojumi.

Lauma Grīva

Vērtējums: 3 no 5

Tāllēkšana - 15. vieta (6,60). Startēja 25

Tikai divi centimetri pietrūka līdz iekļūšanai finālsacensībās. Kaut arī līdz pēdējam brīdim cīnījās par Eiropas čempionāta normatīvu, sezonas galvenajā startā spēja rezultātu vēl uzlabot, sasniedzot personisko rekordu. Pelnījusi tikai uzslavu par debiju EČ.

Dāmu stafete (Marlēna Reimane, Sandra Krūma, Ieva Zunda, Jekaterina Čekele)

Vērtējums: 2 no 5

4 x 100 m - 44,92 (16. vieta). Startēja 18

Sasniedza sezonas labāko rezultātu, tomēr neaizsniedzās līdz kārotajam mērķim - 12. vietai. Jāņem vērā, ka pirmo reizi visaugstākā līmeņa sacensībās startēja Latvijas dāmu stafetes komanda.

Normunds Pūpols

Vērtējums: 2 no 5

Augstlēkšana - 18./20. vieta (2,19). Startēja 27

Divos mēģinājumos bija ļoti tuvu 2,23 metru augstuma pārvarēšanai, kas trijiem sportistiem nodrošināja vietu finālsacensībās. Pirms četriem gadiem EČ Gēteborgā pārlēca 2,23 m. Pagaidām vēl tikai krāj atbildīgu sacensību pieredzi, bet laiks uz priekšu skrien ātri.

Atis Vaisjūns

Vērtējums: 2 no 5

Desmitcīņa - 19. vieta (7524 punkti; 100 m - 11,55; tāllēkšana - 6,90; lodes grūšana - 14,76; augstlēkšana - 1,98; 400 m - 51,86; 110 m/b - 15,17; diska mešana - 45,46; kārtslēkšana - 4,75, šķēpmešana - 59,23; 1500 m - 5:04,22). Startēja 27, finišēja 21

Savulaik Eiropas U-23 čempionāta bronzas medaļas ieguvējam rezultātu progress nav tik straujš, kā bija cerēts. Ventspilī ir labi treniņu apstākļi, taču pietrūkst prasmīga padomdevēja un spēcīgas treniņgrupas. Rezultātu ietekmēja sezonas pirmajā pusē gūtais kājas savainojums.

Jānis Leitis

Vērtējums: 3 no 5

Tāllēkšana - 20. vieta (7,87). Startēja 32

Pirms Barselonas bija ārpus Eiropas labāko simtnieka, taču galvenajos mačos tikai trīs centimetrus atpalika no personiskā rekorda, par spīti tam, ka pavasara ciklā cītīgi mācījās Medicīnas akadēmijā, sezonas laikā ārstēja savainojumus un pēc izdarītās apendicīta operācijas mājās palika sportista treneris Uldis Kurzemnieks.

Arnis Rumbenieks

Vērtējums: 2 no 5

20 km soļošana - 23. vieta (1.30:50). Startēja 27, finišēja 23

Nav viegli Rumbeniekam dot novērtējumu. No vienas puses, viņš kā otrais jaunākais dalībnieks galvenajos mačos sasniedza sezonas labāko rezultātu, no otras puses, bez variantiem palika pēdējais no visiem finišējušajiem dalībniekiem. Studējot Ventspilī, treniņos pietrūkst tēva un trenera Aivara Rumbenieka.

Vadims Vasiļevskis

Vērtējums: 1 no 5

Šķēpmešana - 23. vieta (67,56). Startēja 23

Cīnītāja raksturs nav noplacis, taču augstu mērķu sasniegšanai turpmāk rūpīgi jāizsver, kā konkrētajā situācijā rīkoties. Varbūt kādā brīdī saprātīgāk ir spert vienu soli atpakaļ (izlaist vienu sezonu un savest kārtībā veselību), lai pēc tam ietu divus uz priekšu (atgrieztos uz pjedestāla). Ģimene gan jābaro katru dienu...

Dmitrijs Jurkevičs

Vērtējums: 2 no 5

1500 m - 24. vieta (3:45,21). Startēja 27

Skrienot divus apļus visiem pa priekšu, nodarbojās ar Latvijas vārda popularizēšanu, taču spēka visai distancei nepietika, par spīti tam, ka rīta pusē atteicās no startēšanas 800 metru priekšskrējienā. Varbūt Jurkeviča padomdevēju stratēģija virzīties uz priekšu ne tik strauji kā savulaik Tupurītis un Miļkevičs izrādīsies tālredzīgāka.

Ainārs Vaičulēns

Vērtējums: 1 no 5

Vesera mešana - 25. vieta (65,43). Startēja 25

Jā, palika pēdējais, bet aizbrauca par paša sarūpētu naudu. Upurējot vakarus ģimenes lokā, turpina cītīgi trenēties. Ir labs piemērs - treniņu partneris Igors Sokolovs, kurš apliecinājis, ka Latvijā var izaugt pasaules klases vesera metējs.

Staņislavs Olijars

Vērtējums: 1 no 5

110 m/b - diskvalifikācija

Sezona vēl nav galā. Ja turpmāko nedēļu laikā Stasis uzrādīs rezultātu 13,40-13,50 robežās, visas aizkulišu runas par apzinātu rīcību būs bijušas tukša salmu kulšana. Ja Stasis ar darbiem neapstiprinās paša teikto, ka bijis labā kondīcijā, būs jātic tiem, kuri līdzīgu iznākumu paredzēja vēl pirms čempionāta.

P. S. Novērtējumā ņemta vērā ne tikai iegūtā vieta uz pārējo fona, bet arī sportista reālais potenciāls, ko viņš varēja izdarīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netici, Dauka, netici vēl!

Būt dullam latviešu ausīs vienmēr ir skanējis vairāk kā kompliments. Pēc Nacionālā teātra Dullā Daukas – vēl jo vairāk.

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?