Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Latviski, optimistiski un filozofiski

Inese Lūsiņa

Jau ceturto gadu turpinot vākt ziedojumus Koknesē topošajam unikālajam Likteņdārza projektam, otrdien, 17. jūnijā, plkst. 19.00, vēl tikai pirms dažām dienām apmeklētajiem atvērtajā Gaismas pilī Imanta Ziedoņa zālē notiks Likteņdārzam veltīts koncerts un labdarības izsole. Stafeti no pianista Vestarda Šimkus, Latvijas Nacionālās operas, kā arī vijolnieka Gidona Krēmera un kamerorķestra Kremerata Baltica, kuri Likteņdārza labdarības koncertos muzicēja iepriekšējos gados, nu pārņēmis profesionālais pūtēju orķestris Rīga. Tas uzstāsies sava galvenā diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā un kopā ar klausītāju iemīļotiem solistiem - dziedātājiem Kristīni Zadovsku un Daumantu Kalniņu un saksofonistu Oskaru Petrauski. Izsolē, kuru vadīs kolekcionārs Guntis Belēvičs, varēs iegādāties 82 mākslas priekšmetus - gleznas, grafikas, fotogrāfijas, tēlniecības darbus, arhitektu skices, izcilu cilvēku rokrakstus, monētas un citus vērtīgus priekšmetus -, ko izsolei nodevuši Latvijas mākslinieki un dāvinājuši projekta atbalstītāji. Darbi apskatāmi http://izsole.liktendarzs.lv/.

Solistu un pūtēju orķestra sniegumā koncertā varēs baudīt fragmentus no Zigmara Liepiņa rokoperas Lāčplēsis, vairākus Raimonda Paula, Imanta Kalniņa skaņdarbus, kā arī mūsu klasiskās mūzikas pērles. «Koncerta programma būs latviska, optimistiska, brīžiem filozofiska. Es izraudzījos skaņdarbus, kas, manuprāt, saistās ar būtiskām lietām gan latviešu mūzikas, gan mūsu orķestra dzīvē. Spēlēsim gan mūsu mūzikas klasiķa Jāzepa Vītola instrumentāli krāšņo horeogrāfisko svītu Dārgakmeņi, ko pūtēju orķestrim lieliski aranžējis komponists un labs mūsu draugs Vilnis Šmīdbergs, gan vispazīstamāko latviešu mūzikas skaņdarbu - Emīla Dārziņa Melanholisko valsi, kuru mūsu orķestra sastāvam pārlikusi komponiste Ilona Breģe. Šos darbus pērn spēlējām Pēterburgā, kad Pēterburgas konservatorijā atklāja Jāzepam Vītolam veltītu piemiņas plāksni,» Mārtiņš Ozoliņš stāsta, kā izvēlējies labdarības koncerta programmu.

Daumants Kalniņš un Kristīne Zadovska dziedās fragmentus gan no Zigmara Liepiņa rokoperas Lāčplēsis, gan no Raimonda Paula cikla Vecās vitrāžas. Saksofonists Oskars Petrauskis spēlēs smeldzīgo tēmu no filmas Ilgais ceļš kāpās, savukārt orķestra izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa mūzika no leģendārās filmas Pūt,vējiņi!. «Būs arī kas jautrāks, piemēram, R. Paula veidotais latviešu tautasdziesmu popurijs,» diriģents sola un sirsnīgi izstāsta, kā ar brāli un draugiem, laivojot pa Daugavu gar Koknesi, klausījies koru skaņās, kas no Likteņdārza tālu skanējušas pār mūsu likteņupi. Likteņdārzs, ko pēc Viļa Vītola iniciatīvas iesāka veidot 2008. gadā un plāno pabeigt 2018. gadā, pletīsies 22 hektārus lielā teritorijā un ir iecerēts kā vieta, kur satiekas pagātne (piemiņa), tagadne un nākotne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?